Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscop 2014

Zodiac 2014 - Previziuni astrologice 2014 pentru fiecare zodie


Scurta caracterizare astrologica a anului 2014

In 2014 se consuma ultimele doua episoade din infruntarea pornita in 2012 de catre mai greii planetari Uranus si Pluton, care-si inclesteaza fortele refacand cuadraturi in semnele cardinale ale Berbecului si Capricornului. La nivel personal, probabil ca nativii acestor semne zodiacale, cei cu Ascendent ori cu planete personale pozitionate aici vor avea pornirea ca, aflati la raspantie, sa faca o alegere importanta, s-o apuce pe un nou culoar de destin. La nivel global, poate intra in disolutie vechiul mod de reprezentare a puterii, se pot cauta si impune noi forme de guvernare, de ierarhizare in stat. La scara larga, sunt posibile acumulari de violenta mocnita in randul maselor, spasme, rabufniri si miscari populare, tensiuni si revolte brutale ale categoriilor sociale defavorizate. Este incurajata acum nesupunerea la legi si ordine publica, dezorganizarea si haosul putand afecta, destabiliza orice structura de control social.

In prima jumatate a anului ne bucuram pe deplin de exaltarea in semnul Racului a marelui benefic, Jupiter. Ni se recomanda sa ne cufundam in depozitul cu amintiri, sa avem accese de duiosie, sa ne intoarcem cu folos la trecut, la melancolii si fantasme. Ne vom starni probabil mai cu usurinta amintirile, ne vom expune mai cu sarg vulnerabilitatile romantice, inclinati fiind sa ne visam mai mult viata decat s-o traim. Dupa 16 iulie, Jupiter in Leu incurajeaza creativitatea, exprimarea de sine si o viguroasa mobilizare de energie, fiind invitati sa dam drumul unor vanitati exuberante, sa ne lasam manati de orgoliul personal ori sa ne aratam in lumina care ne favorizeaza. Sa cautam sa aranjam lucrurile asa incat sa se vorbeasca despre noi cu admiratie, sa impresionam la scena deschisa, chiar daca se joaca un teatru ieftin, chiar daca in purtarea noastra se afla un fel de poza si de afectare. Sa nu traim probabil sters, ci sa tinem sa fim adulati, dand iluzia perfectiunii si strangand toate onorurile posibile, chiar daca nu e vorba, in cele din urma, decat de un pospai, de un vid poleit.

In tot decursul anului, sub tranzitul lui Saturn in Scorpion, ni se cere sa incetam a mai fi o aparitie enigmatica si intunecata, sa abandonam practicile inchizitorii, de curte martiala si judecatile care tortureaza, sa nu mai actionam lipsiti de scrupule, cu fermitate sfasietoare. Suntem avertizati ca adancim prea mult lucruri care n-ar trebui adancite, ca insistam asupra unor dedesupturi care n-au nicio relevanta si nu fac decat sa ne tulbure linistea inutil. E momentul sa renuntam la o serie de obsesii de chin, la temperamentul accentuat febril-belicos si la ironiile necrutatoare, la sinceritatile prea cinice.

Mercur cunoaste trei perioade distincte de retrogradare in 2014. Prima, inceputa in 7 februarie si desfasurata in semnul Pestilor, respectiv Varsator, poate semnala ca adoptam in exprimare un ton impropriu, cand prea personal, cand prea detasat, ca folosim cand un limbaj iesit din firesc cand cu o incarcatura emotionala excesiva, cand unul extrem de rece si impersonal, nepasator. Putem, totusi, identifica acum moduri inedite de a rationa, cai neasteptate de a gandi viitorul, desi putem fi perceputi ca fiind incomozi, mereu in raspar cu moda, curentul majoritar.

Pe 8 iunie Mercur intra in mers aparent retrograd in Rac, ulterior Gemeni, ceea ce ar putea avea drept efect un prost control asupra memoriei, un trecut scapat de sub controlul rational, care navaleste si blocheaza clipa prezenta, dificultati de focusare asupra unei anumite realitati. Putem emite judecati de valoare evazive si tulburi, putem suferi accese de ipocrizie infantila, dar putem gasi si o serie de surse de informare absolut neasteptate, inedite.

A treia etapa de retrogradare mercuriana debuteaza in 5 octombrie si vizeaza Scorpionul si Balanta, ceea ce s-ar putea traduce prin atacuri verbale virulente si remarci otravite, bine tintite sa extermine adversarii de dialog. Ori printr-un ochi atent la slabiciunile celorlalti si o judecata neclintita, care sanctioneaza in dreapta si-n stanga cu cinism. Ulterior, sunt posibile momente de confuzie, indecizie ori de lungi nehotarari, de scalda frustranta intre doua ape, doua situatii, doua optiuni. Totodata pot fi apreciate mai cu aplomb regulile de convietuire mai ingenioase, proaspete si neconventionale.

Intrarea lui Marte in miscare aparent retrograda, intr-un semn (Balanta) in care oricum planeta e slabita si tinde sa se manifeste dizarmonic, poate sugera o incapacitate a noastra de a ne implini dorintele prin noi insine, o asteptare paguboasa ca mereu cineva sa ne iasa mai intai in intampinare pentru ca noi sa indraznim sa trecem la actiune. Se poate vorbi despre dorinte nesatisfacute si nevoi ramase in pendulare, blocate pe motiv de nehotarare si ezitare sterila. Este o perioada in care e destul de dificil sa raspundem prompt la urgente si provocari imediate.

Sub tranzitul lui Neptun in Pesti creste semnificativ permeabilitatea si receptivitatea la mediu, fiind posibil sa ne intretinem probabil cu un soi de vraja si sa tindem sa ignoram granitele propriei individualitati ori urgentele proprii, sa ne cufundam, sa ne risipim in ceilalti ori sa acceptam orice, pentru ca de fapt nu ne identificam anume cu nimic. Poate fi vorba despre o perioada de maxima dedicare si investitie sufleteasca, in care simtim sa ne daruim tocmai unor fiinte de suferinta si disperare, uitate-n paragina, fiindca nu ne temem sa ne murdarim de durerile si disperarea altora. Se poate instala acum un climat de compasiune generala, in care totul poate fi mai usor iertat, rectificat, reparat si salvat. Vom cauta probabil sa fuzionam mai mult cu ceilalti, sa traim mai des in vietile lor, sa ne substituim mai clar lor si nevoilor lor. Oricum ar fi, ni se va parea important probabil sa ne situam cu totii cat mai aproape de un vis care ne priveste pe toti, de-o iubire comun impartasita, universala.

In mare, anul 2014 poate descrie un context de instabilitate generala. De referinta pot fi reperele de viata comunitara in permanenta ajustare violenta si descarcarile destul de mari de tensiune si furie sociala. Putem fi astfel mentinuti intr-o stare permanenta de veghe detasata si de alerta constructiva, putem arata disponibilitate la schimbare si indrazneli noi, fara spaima de viitor.

Nicoleta Esanu

Evenimente astrale importante in 2014:

31 ianuarie: opozitie Jupiter Retrograd - Pluton
7 februarie: Mercur intra in miscare aparent retrograda (Pesti, Varsator)
25 februarie: careu Jupiter Retrograd - Uranus
2 martie: Marte intra in miscare aparent retrograda (Balanta)
15 aprilie: eclipsa totala de Luna (in Balanta)
20 aprilie: careu in T Jupiter - Uranus - Pluton retrograd
29 aprilie: eclipsa anulara de Soare (in Taur)
8 iunie: Mercur intra in mers aparent retrograd (Rac, Gemeni)
24 mai: trigon Saturn Retrograd - Jupiter
16 iulie: Jupiter intra Leu
25 septembrie: trigon Jupiter -Uranus retrograd
5 octombrie: Mercur intra in mers aparent retrograd (Scorpion, Balanta)
8 octombrie: eclipsa totala de Luna (in Berbec)
23 octombrie: eclipsa partiala de Soare (in Balanta)
9 decembrie: Jupiter intra in miscare aparent retrograda (Leu)
15 decembrie: careu Pluton-Uranus (ultima dintre cele 7 cuadraturi in intervalul 2012-2015)


Dragoste si cuplu

Dragoste, cuplu, prietenie


Bani si cariera

Bani, cariera, profesie, loc de munca


Casa si familie

Casa, familie, viata personala


Sanatate

Sanatate, vitalitate

Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Cautare
Cautare cu Google in AstroDex
Reclama
Carti
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Actiunile si proiectele noi au mai mari sanse de reusita, daca sunt incepute atunci cand Luna este in crestere.

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme