AstroDex

Horoscopul lunii iunie 2019

Horoscopul lunii iunie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - iunie 2019

Prima lună de vară se anunță a fi una plină de Apă, adică de un marcaj puternic pe zodii care ne fac să ne uităm înăuntru, în adâncul sufletului nostru. S-ar putea să găsim o furtună acolo care ar trebui degrabă potolită dacă ne dorim să evoluăm în direcția potrivită. Nu poți urmări lumina de la capătul tunelului dacă valurile sunt prea mari pentru a te menține în picioare. Dar haideți să urmărim pe larg rețetarul astrologic al lui iunie:

Venus (Taur) trigon Pluto Rx (Capricorn): eu cu mâinile-astea două

În data de 3, se perfectează aspectul armonios de trigon dintre Venus din semnul Taurului și Pluto retrograd din cel al Capricornului. Pe fondul acestei configurații astrale, căpătăm o doză suplimentară de profesionalism, convecvență și simț practic. Știm exact ce ne dorim să realizăm, iar această conjunctură cosmică ne ajută să descoperim cele mai bune contexte în care am putea să ne afirmăm pe baza acestor trăsături. Este important să ne utilizăm energia extrem de eficient.

Mercur poposește în Rac: sentimente la superlativ

Mercur poposește în Rac pe data de 4, în ziua următoare, tranzit care preschimbă logoreea din ultima vreme într-o sensibilitate mai pronunțată la ceea ce ne transmit gesturile, vocea și corpul interlocutorului. Pentru că semnul-gazdă este unul de Foc, înseamnă că nu cuvintele sunt cele prin care ne exprimăm în următoarele săptămâni, ci semnalele subtile trimise codat în mimică, postură și alte elemente de limbaj non- și paraverbal. Nu-i de mirare deci că pot apărea confuzii.

Venus ajunge în Gemeni: all talk

Din 9 încolo, Venus se mută în semnul Gemenilor, părăsindu-și zodia de domiciliu nocturn pentru cea în care își regăsește vocea. În următoarea perioadă, comunicarea devine deci extrem de important, nu doar pe plan sentimental, ci și social. Este important să depunem eforturi pentru a menține contactul stabil cu oamenii importanți din viețile noastre. Putem face mai progrese în raport cu ei dacă găsim suficient timp de investit în relațiile cu ei. Organizarea ne este un aliat.

Marte (Rac) trigon Neptun (Pești) și Marte (Rac) opoziție Saturn Rx (Capricorn): simțire și asumare

Ziua de 14 se anunță a fi una dinamică: pe de-o parte, Marte aderă la un aspect armonios de trigon cu Neptun din Pești, ceea ce ne conferă un plus de romantism și creativitate deopotrivă, iar pe de alta, ne pricopsim cu o tensionată opoziție de la același Marte din Rac la Saturn retrograd din Capricorn, motiv pentru care s-ar putea să-i resimțim pe cei din jur, dar mai ales pe șefi și pe alte persoane influente, drept greu abordabile, în detrimentul evoluției noastre profesionale.

Mercur (Rac) trigon Neptun (Pești) și Mercur (Rac) opoziție (Saturn Rx Capricorn): simte și vorbește

În data de 16, Mercur reface tiparul de aspecte trasat de Marte cu două zile în urmă: trigonul cu Neptun din Pești conferă capacitatea intuită de a descifra intuitiv ce gândesc ceilalți, iar opoziția cu Saturn retrograd din Capricorn vorbește despre faptul că s-ar putea ca unele tensiuni să apară între noi și superiori ori poate ceva din personalitatea sau comportamentul lor ne intimidează. Se cere să depășim cât de curând această teamă dacă ne dorim să cultivăm relații sănătoase cu ei.

Mercur conjunct Marte (Rac): bombă de sentimente

În 18 iunie, Mercur și Marte își dau mâna în semnul Racului. În cel mai bun caz, această alăturare de planete ne oferă curajul de a ne urma visele și de a ne asuma ceea ce simțim pentru o persoană sau vis-a-vis de o situație. Pe de altă parte, există și posibilitatea că am putea să dăm cu bâta în baltă, împărtășind atunci când ar trebui să ținem pentru noi. Nu-i nimic rău să fii deschis/ă cu ceea ce simți, dar este important să nu riști să se profite de pe urma deschiderii tale.

Mercur (Rac) opoziție Pluto Rx (Capricorn) și Marte (Rac) opoziție Pluto Rx (Capricorn): sentimente puternice

Pe 19 a lunii, atât Mercur, cât și Marte din Rac trasează o distonantă opoziție lui Pluto retrograd din Capricorn. Se reiterează așadar, pe fondul acestui aspect, tensiunile pe plan profesional sau în raport cu persoane care se află pe o treaptă mai înaltă în ierarhia socială sau profesională. Faptul că lăsăm sentimentele să ne acapareze atunci când ar trebui să trece totul prin filtrul rațiunii ne-ar putea face să pierdem din vedere lucruri importante și chiar să ratăm unele șanse de evoluție.

Venus (Gemeni) opoziție Jupiter Rx (Săgetător): dezbateri filozofice

Ziua de 23 se remarcă prin tensionata opoziție dintre Venus din semnul Gemenilor și Jupiter retrograd din Săgetător. Ceea ce face acest aspect este să producă tensiuni pe marginea unor chestiuni de principiu, morală sau filozofie persoanlă între noi și anumite persoane din viețile noastre. Mai mult ca sigur, nimeni nu va convinge pe nimeni de nimic, dar dacă ne asumăm acest lucru și discutăm calm, doar cu scopul de a afla mai mult despre apropiați, astrele vor ține cu noi.

Venus (Gemeni) careu Neptun Rx (Pești): simțăminte înșelătoare

În 24 iunie, aceeași Venus din Gemeni aderă, pentru a doua oară, la un aspect tensionat de careu cu Neptun retrograd din semnul Peștilor, configurație astrală care ne semnalează că în spatele zâmbetelor aparent binevoitoare s-ar putea ascunde, în cursul sau preajma acestei zile, intenții malițioase, fapt pentru care se recomandă să fim ușor precauți, nu doar pe plan relațional, ci și sentimental. Există riscul să fim induși în eroare și să regretăm că ne-am pus încrederea în cei din jur.

Mercur tranzitează Leul: dramatism la cote epice

Din 29 încolo, Mercur se mișcă prin semnul Leului, iar de la tranzitul său prin semnul anterior ne mai rămâne doar doza ridicată de dramatism din viziune, gesturi și alegerile de cuvinte. În rest, ne vom dori să ieșim la rampă, să atragem atenția asupra noastră și să spunem lucruri care ne fac să ne simțim importanți și apreciați. Așa se face că, la finalul acestei luni, s-ar putea să ne concentrăm mai mult asupra noastră personal și să ne satisfacem nouă înșine întâi dorințele.

Așa cum bine transpare din paragrafele de mai sus, prima lună de vară ne provoacă se ne găsim și să ne menținem echilibrul sufletesc, deziderat pe care îl putem atinge dacă nu mai așteptăm să vină aprobări și validări din partea celor din jur. Acestea ne răpesc ușor-ușor din liberul arbitru pentru că ne fac să acționăm așa cum credem că ar plăcea lumii. Se cere să lucrăm la o relație sănătoasă cu noi înșine.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Gemenii până pe 21 iunie ora 18:54 când poposește în Rac;
  • Lună Nouă în Gemeni pe 3 iunie ora 13:01; Lună Plină în Săgetător pe 17 iunie ora 11:30;
  • Mercur se mișcă prin Gemeni până pe 4 iunie ora 23:04, moment în care intră în Rac, pe care în tranzitează până pe 27 iunie ora 3:19, când intră în Leu;
  • Venus se mișcă prin Taur până pe 9 iunie ora 4:37, moment în care poposește în Gemeni;
  • Marte continuă să tranziteze semnul Racului;
  • Jupiter continuă să retrogradeze prin Săgetător;
  • Saturn retrogradează în continuare prin Capricorn;
  • Uranus se mișcă prin Taur întreaga lună;
  • Neptun tranzitează Peștii în sens direct până pe 20 iunie ora 17:36, când începe să retrogradeze;
  • Pluto retrogradează prin Capricorn întreaga lună iunie.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »