AstroDex

Horoscopul lunii august 2019

Horoscopul lunii august pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - august 2019

Ultima lună de vară se anunță a fi una destul de contrastantă. Dacă în prima ei jumătate suntem expansivi și ne dorim să ieșim la rampă, în a doua ei parte, s-ar putea să fim mai pragmatici și calculați. Dar pentru a ne face o idee mai clară despre ce anume ne așteaptă în august, ar trebui să ne aplecăm mai mult asupra evenimentelor astrale cele mai importante din acestă lună.

Mercur revine la mersul direct prin Rac: trăiri sub control

În data de 1 a acestei luni, mersur se întoarce la mersul direct prin semnul Racului, motiv pentru care ne gestionăm cu mai multă ușurință sentimentele și trăirile la începutul acestei luni. Sunt mai rare șansele în care acestea depășesc proporțiile normale și ne aduc în situația unor dezechilibre pe plan sufletesc. Dar cu toate acestea, există încă riscul de a lua unele lucruri prea personal. Așadar, este foarte important să avem grijă în continuare de modul în care manageriem acest sector.

Venus (Leu) careu Uranus (Taur): banii vorbesc, dar nu în relații

Primul aspect care se perfectează luna aceasta este cel tensionat de careu dintre Venus din zodia Leului și Uranus din semnul Taurului. Așa se face că, în cursul sau în preajma zilei de 2 când această configurație astrală se configurează, s-ar putea ca unele obiceiuri și tabieturi să ne coste mai mult decât ne-am așteptat. Orice relații care se formează acum pe alte baze decât cele sentimentale nu vor avea prea mulți sorți de izbândă pe termen lung. Se recomandă autenticitate.

Venus (Leu) trigon Jupiter Rx (Săgetător): expansiune scăpată de sub control

În cursul sau în jurul datei de 8, aceeași Venus trimite un aspect armonios de trigon lui Jupiter din Săgetător, aflat în mers aparent invers prin acest semn. S-ar putea așadar să avem tendințe de expansiune pe finalul primei decade a lui august, dar s-ar putea să ne fie greu să ne dăm seama când ar fi cazul să ne oprim. Este foarte important așadar să avem parte de un simț al proporțiilor bine conturat și să avem grijă să nu frizăm ridicolul. Riscul în acest sens ar putea fi destul de mare.

Mercur intră în Leu și Jupiter revine la mersul direct prin Săgetător: cine mai e ca mine

Din 11 încolo, Mercur tranzitează semnul Leului, iar Jupiter revine la mersul direct prin semnul Săgetătorului. Un efect pozitiv al acestor ingresuri este faptul că dispunem de o stare de spirit mai bună și nu ne dăm în lături să experimentăm lucruri noi. În același timp însă, s-ar putea să dăm dovadă de un orgoliu ieșit din limite sau să atragem prea mult atenția în direcția noastră. Nu este nimic rău în a ne promova, dar dacă o facem doar verbal și faptele nu ne susțin, nu ajungem niciunde.

Soare conjunct Venus (Leu): oportunități de afirmare (a iubirii)

În data de 14 august, Soarele formează o conjuncție cu Venus în semnul Leului. Pe fondul acestei uniuni de forțe, este posibil să fim mai carismatici și șarmanți decât de obicei. Suntem la mare trecere pe plan social, reflectoarele sunt ațintite asupra noastră, primim aprecierile care ni se cuvin și ne simțim în al nouălea cer. Dar pe de altă parte, s-ar putea să avem tendința de a ne lăsa pe tânjeală, de a ne culca pe-o ureche și a considera că va fi mereu așa. Trebuie să nu ne plafonăm.

Mercur (Leu) careu Uranus Rx (Taur): vorbe fără fundament real

În 16 a lunii, Mercur din semnul Leului trimite un distonant careu lui Uranus, proaspăt intrat în retrogradare prin semnul Taurului. S-ar putea ca, pe fondul acestei configurații astrale, să ne lansăm într-o serie de declarații care să nu fie primite cu prea mult entuziasm. Ba dimpotrivă, riscă să deranjeze echilibrul fragil de care avem parte în unele sectoare ale vieții noastre. Se dorește așadar să ne asumăm că vom crea valuri din pricina celor pe care le spunem în preajma acestei zile.

Marte intră în Fecioară: precauție înainte de toate

Din 18 începând, Marte se mișcă prin semnul Fecioarei. Dată fiind energia acestei planete și vibrația acestui semn. se prea poate să fim mai perfecționiști cu noi înține și cu ceilalți decât de obicei. Pe de-o parte, acest lucru ne poate aduce mai aproape de adevăratul nostru potențial, dar pe de altă parte, există riscul să alungăm oameni dragi din pricina standardelor greu de atins pe care le impunem. Se dorește așadar să găsim echilibrul între dorința de a persevera și o indlugență sănătoasă.

Mercur (Leu) trigon Jupiter (Săgetător) și Venus intră în Fecioară: declarații îndrăznețe, dar fondate

În data de 21, au loc două evenimente astrale importante. Mercur din Leu intră într-un armonios trigon cu Jupiter din Săgetător, ceea ce ne oferă entuziasm, capacitatea de a găsi soluții originale la probleme mai vechi și dorința de a explora noi experiențe și posibilități. Tot atunci, Venus ajunge în semnul Fecioarei, motiv pentru care s-ar putea să dăm dovadă de mai multă atenție în felul în care ne afișăm în societate. De asemenea, s-ar putea să cerem mai mult de la partener.

Venus conjuncție Marte (Fecioară): relații bazate pe pragmatism

În 24 august, se perfectează o conjuncție între Venus și Marte în semnul Fecioarei. Mizăm zilele acestea pe pragmatism și realism în relația de cuplu și ne așteptăm ca partenerul să conlucreze cu noi în vederea atingerii scopurilor noastre comune. Contează mult ca în perioada aceasta să se ajungă la un consens cu privire la obiectivele pentru care trag ambii parteneri. Doar în felul acesta pot da dovadă de eficiență în parcurgerea tuturor etapelor până la atingerea aceor scopuri.

Venus (Fecioară) trigon Uranus Rx (Taur): cât de departe putem merge împreună

În cursul sau în preajma zilei de 26, se formează un aspect armonios de trigon între aceeași Venus din Fecioară și Uranus retrograd din semnul Taurului. Așa se face că, spre finalul acestei luni, dăm dovadă de un nivel crescut de productivitate și randament pe plan profesional. Se arată o perioadă bună așadar pentru a ne ocupa de sarcini de lucru solicitante și care presupun multă energie din partea noastră. Motivația de care dăm dovadă perioada aceasta este una foarte ridicată.

Mercur intră în Fecioară: perfecționism în toată dimensiunea cuvântului

Din 29 încolo, Mercur tranzitează domiciliul său nocturn, motiv pentru care s-ar putea să fim mai comunicativi decât de obicei în perioada următoare. Iată un moment bun să ne programăm negocieri, discuții și întâlniri unde trebuie să uzăm din plin de abilitățile noastre de comunicare și socalizare. În plus, precauția pe care ne-o conferă acest tranzit ne ajută să ne alegem cu grijă cuvintele astfel încât să nu ratăm nicio oportunitate cu care ne-am putea întâlni perioada aceasta.

Din câte se poate constata din paragrafele de mai sus, august ne solicită pe două fronturi. Ceea ce încearcă astele să ne învețe acum este faptul că trebuie să ne gestionăm cu atenție rezervele de energie și atenția care ne este acordată. Așadar, trebuie să învățăm să profităm de orice oportunitate de afirmare și să lăsăm mai des faptele și realizările să vorbească în locul nostru.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Leul până pe 23 august ora 13:02 când poposește în Fecioară;
  • Lună Nouă în Leu pe 1 august ora 6:12; Lună Plină în Vărsător pe 15 august ora 15:29;
  • Mercur își reia pe data de 1 august ora 6:57 mersul direct prin semnul Racului, pe care în tranzitează până pe 11 august ora 22:36, când ajunge în Leu, zodie prin care se deplasează până pe 29 august ora 10:48, moment în care poposește în Fecioară;
  • Venus se mișcă prin Leu până pe 21 august ora 12:06, când ajunge în Fecioară;
  • Marte tranzitează semnul Leului până pe 18 august ora 8:18, când sosește în Fecioară;
  • Jupiter retrogradează prin Săgetător până pe 11 august ora 16: 37, când revine la mersul direct;
  • Saturn retrogradează în continuare prin Capricorn;
  • Uranus se mișcă prin Taur în sens direct până pe 11 august ora 5:27, când intră în retrogradare;
  • Neptun continuă să se miște în sens aparent invers prin zodia Peștilor;
  • Pluto retrogradează prin Capricorn întreaga lună august.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »