Horoscopul lunii aprilie 2019

Horoscopul lunii aprilie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - aprilie 2019

Pe lângă cele cinci aspecte tensionate de careu cu care vine la pachet luna aprilie, ea ne mai aduce și retrogradările greilor Zodiacului, Jupiter și Saturn, în semnele lor de domiciliu. Așa se face că mijlocul acestei primăveri este unul extrem de ofertant și dinamic, dar imprevizibil și angoasant pe alocuri. Haideți să urmărim pe larg cum ne tratează însă astrele în luna aprilie:

Mercur conjunct Neptun (Pești): vânzătorul de vise

În cursul sau în jurul datei de 2, se perfectează primul aspect important al acestei luni. Mai exact, Mercur aderă la o conjuncție cu Neptun în semnul Peștilor. Având în vedere că energia planetei comunicării este alterată în acest semn și că cealaltă planetă nu degeaba este supranumită astrul iluziilor, se prea poate să acordăm prea multă încredere persoanelor de lângă noi și să credem în ceea ce ni se vinde ca fiind real. Să sperăm că am învățat totuși lecția retrogradării lui Mercur.

Venus conjunct Neptun (Pești); Soare (Berbec) careu Saturn (Capricorn) și Jupiter Rx în Săgetător: schimbări de macaz la orizont

În data de 10, nu mai puțin de trei configurații astrale importante se perfectează. Venus aderă la o conjuncție cu Neptun în Pești, semn că debordăm de creativitate și romantism, dar ne supunem la riscuri de dezamăgiri. Soarele din Berbec formează un aspect tensionat de careu cu Saturn din Capricorn, semn că lipsa de maturitate și graba fac ravagii. Pe deasupra, Jupiter intră în mișcare retrogradă în Săgetător, semn că sistemul nostru de valori, principii și credințe se cere ajustat.

Mercur (Pești) careu Jupiter Rx (Săgetător): nativi în derivă

În cursul sau în preajma zilei de 12, simțim influența aspectului distonant de careu dintre Mercur din Pești și jupiter retrograd din Săgetător. Așa se face că s-ar putea să nu avem încredere nici în ceea ce simțim, nici în principiile noastre de viață. Poate fi greu să traversăm cu bine energiile acestei configurații astrale, dat fiind faptul că busola mentală și cea a simțirii sunt complet date peste cap. Indicat ar fi să cerem păreri obiecte dacă ne întâlnim cu evenimente importante atunci.

Soare (Berbec) careu Pluto (Capricorn): unde dai și unde crapă

În data de 13 aprilie, Soarele aflat în semnul Berbecului aderă la un tensionat aspect de careu cu Pluto în Capricorn, ceea ce face ca imboldul pe care ni-l conferă marele luminător al zodiacului să producă rupturi sau să sape la fundația deja sensibilizată a unor status quo-uri care stau să cadă. Nu-i nimic rău în a face schimbări, dar dacă ele riscă să ne afecteze felul în care suntem percepuți în carieră sau pe plan social, poate ar fi mai bine să le lăsăm pe un moment mai clar.

Soare (Berbec) trigon Jupiter Rx (Săgetător): toate pânzele sus

În cursul sau în jurul zilei de 14, simțim influența benefică a aspectului de trigon pe care i-l trasează Soarele din Berbec lui Jupiter retrograd din Săgetător. După atâtea zile pline de aspecte dinamizante, ne prinde mai mult decât bine gura de aer proaspăt pe care ne-o conferă această configurație astrală. Se dă liber la joacă, experimentare și elanul de a descoperi lucruri noi, dar este important să nu ne lăsăm prioritățile undeva în urmă. Ele contează mai mult decât credem.

Venus (Pești) careu Jupiter Rx (Săgetător): înțeleptul din noi șoptește

În următoarea zi, se perfectează aspectul distonant de careu dintre Venus din semnul Peșilor și același Jupiter retrograd din cel al Săgetătorului. Ceea ce încearcă să ne transmită acest aspect este faptul că intuiția ne-ar putea spune lucruri foarte importante în jurul acestei zile. Decât să stăruim în anumite principii care s-ar putea să greșească, mai ales dacă nu ne-am reevaluat unele crezuri personale, mai bine ne bazăm pe vocea interioară. În definitv, ea nu greșește niciodată.

Mercur intră în Pești: pe repede înainte

Din 17 încolo, Mercur tranzitează zodia Berbeului, motiv pentru care s-ar putea să fim mai comunicativi decât în ultima vreme, mai repeziți la vorbă și orientați spre rezultate. Mintea ne merge ca un ceas elvețian, facem conexiuni rapi și suntem în mijlocul schimbărilor care se petrec în universul nostru personal. Este important însă să ne asumăm și fața mai puțin plăcută a acestui tranzit, aceea că s-ar putea să fim mai predispuși să ne exprimăm când ar trebui să ascultăm.

Venus intră în Berbec: iubire și prietenie la minut

După data de 20, i se alătură și Venus în acest semn, ceea ce nu este o veste tocmai bună. Dat fiind că planeta iubirii și a socializării este în exilul său diurn în această zodie, se prea poate să nu fim neapărat cei mai romantici și atenți parteneri de cuplu. Preferăm mai degrabă minutele și gesturile furate, întâlnirile cu substanță și nu nopțile lungi în compania persoanei iubite. Grijă mare, de asemenea, să nu legăm parteneriate și colaborări fără să reflectăm înainte îndelung la ele.

Soare conjunct Uranus (Taur): noi oportunități financiare

În cusul sau în jurul zilei de 22, s-ar putea să simțim influența conjuncției Soarelui cu Uranus, proaspăt reveni în semnul Taurului. Ceea ce face acest aspect este să creeze premise bune pentru cei care caută oportunități de a-și suplimenta veniturile și/sau de a-și valorifica o parte din economii fără a pierde prea mult din puținul timp liber pe care-l au la dispoziție. Se întrevede așadar o ultimă decadă de aprilie cu șanse sporite de a câștiga în plus pe lângă salariu fără efort.

Marte (Gemeni) careu Neptun (Pești): fake news

În cursul sau în preajma datei de 27, se perfectează aspectul tensionat de careu dintre Marte din Gemeni și Neptun din semnul Peștilor, ceea ce înseamnă că nu orice vorbă pe care o auzim, fie că este vorba de o bârfă, un zvon sau o veste, merită atenția noastră. S-ar putea să fie orchestrate doar pentru a ne fura din atenția pe care ar fi trebuit s-o acordăm altui plan al vieții noastre. Se dorește așadar să avem mai multă încredere în noi înșine decât în ceea ce spune gura lumii.

Saturn retrogradează în Capricorn: maturizare (cam) forțată

Cu Saturn retrograd în domiciliul său nocturne începând cu data de 29, se poate ca maturizarea la care ne îndeamnă el să fie mai pronunțată în perioada următoare. Am putea percepe decalajele, întârzierile, lipsurile și nemulțumirile pe care le aduce mai pronunțat în cele ce urmează, dar de dorit ar fi să ne folosim de această oportunitate pentru a fora și mai adânc în universul interior. Acolo vom vedea că sunt resurse nebănuite și tot ceea ce avem nevoie pentru a fi fericiți.

Așa cum bine se poate observa din paragrafele de mai sus, luna aprilie este poate prima a acestui an care ne amintește de vibrația lui 2018 într-o anumită măsură. Mai exact, ne pune la treabă la fel de mult ca el, iar garanția succesului se acordă doar acelora care demonstrează multă forță de caracter. Se cere deci să rămânem pe poziții și să demonstrăm că putem rezista la orice provocare.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Berbecul până pe 20 aprilie ora 11:53 când poposește în Taur;
  • Lună Nouă în Berbec pe 5 aprilie ora 11:50; Lună Plină în Balanță pe 19 aprilie ora 14:12;
  • Mercur se mișcă prin Pești în sens direct până pe 17 aprilie ora 8:56 când intră în Berbec;
  • Venus se deplasează prin Pești până pe 20 aprilie ora 19:10, moment în care ajunge în Berbec;
  • Marte se mișcă prin Gemeni toată luna aprilie;
  • Jupiter se mișcă în sens direct prin Săgetător până pe 10 aprilie ora 20:01 când intră în retrogradare;
  • Saturn se deplasează prin Capricorn în sens direct până pe 29 aprilie ora 3:54, moment în care începe să retrogradeze;
  • Uranus se mișcă prin Taur întreaga lună;
  • Neptun tranzitează Peștii pe toată durata lui aprilie;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn până pe 24 aprilie ora 21:48 când intră în retrogradare.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »

Urmăriţi horoscopul lunar video »