AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii februarie 2019

Horoscopul lunii februarie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - februarie 2019

A doua lună din noul an și ultima de iarnă se arată a fi una extrem de potentă energetic, mai ales pentru că multe planete se găsesc în demnități esențiale și își dau mâna în conjuncții care nu fac decât să ne provoace să le gestionăm energiile așa cum putem mai bine. Nu va fi ușor, dar cu siguranță vom putea să facem față provocării. Haideți însă să urmărim ce influențe ne aduc:

Marte (Berbec) careu Pluto (Capricorn) și Venus (Săgetător) trigon Uranus (Berbec): schimbări necesare

În cursul sau în jurul zilei de 2, Marte din semnul Berbecului trimite un aspect tensionat de careu lui Pluto din Capricorn, motiv pentru care s-ar putea să apară unele tensiuni care pot ajunge să se manifeste destul de agresiv. Tot atunci, Venus din Săgetător intră într-o configurație favorabilă de trigon cu Uranus din Berbec, motiv pentru care s-ar putea să fim mai creativi, spontani și mai dornici de aventură decât de obicei. Important este să ne cunoaștem limitele și să nu exagerăm.

Venus în Capricorn: alte standarde

Din 4 încolo, suntem ceva mai puțin dornici de explorare și de lucruri noi pentru că Venus trece în Capricorn, unde ne face să căutăm compania oamenilor cu un anumit statut social și la locul de muncă, să ne dorim să accede în aceste ierarhii și să ne câștigăm un renume. Așa se face că ajungem să investim în acele relații care se pot dovedi lucrative pe viitor și care ne pot ajuta să ne dezvoltăm. Important este totuși să nu uităm de aceia care s-au aflat lângă noi ani de zile.

Mercur în Pești: pietre-n gură și-n minte

După data de 10, Mercur tranzitează Peștii care sunt semnul căderii și exilului său deopotrivă, fapt pentru care, cel puțin pentru câteva săptămâni, s-ar putea să avem atât gândirea, cât și vorba tare încețoșate, să transmitem lucruri pe care limbajul corporal le neagă sau să fim prea evazivi pentru binele nostru în exprimare. Oricare ar fi situația, se dorește să facem eforturi pentru a ne limpezi gândurile și pentru a nu produce neînțelegeri. Acestea pot costa mult în afaceri mai ales.

Marte conjunct cu Uranus (Berbec): explozie înainte de termen

În cursul sau în preajma zilei de 13, se prea poate ca, pe fondul alăturării lui Marte la Uranus în semnul domiciliului diurn al celui dintâi, să avem parte de tot felul de situații neașteptate, care să ne ia prin surprindere și să scoată din nou reacții latente, pe care nu credeam că le posedăm. Dacă este vorba de un instinct de supraviețuire și spirit de inițativă într-o direcție bună, poate n-ar fi rău să mai generăm noi astfel de momente de turnură. Altfel, se cade să ne controlăm mai mult.

Marte în Taur: un elefant într-un magazin de porțelanuri

Cu Marte în zodiac exilului său nocturn începând cu 14 a lunii, s-ar putea să ne simțim destul de nepregătiți pentru a face față situațiilor detul de sensibile cu care ne înfățișează viața în zilele ce urmează. Este drept că suntem mai hotărâți, îndărătnici chiar decât de obicei, și ne apărăm mai abitir siguranța și confortul material, dar s-ar putea să rănim sentimentele unor persoane dragi în această luptă pentru conservare. Se recomandă să dăm dovadă de mai mult tact și diplomație.

Venus conjunctă Saturn (Capricorn): iubire cu limite

Ceea ce face alăturarea lui Venus la Saturn în domiciliul său diurn, Capricornul, este să producă schimbări în felul în care administrăm relațiile interumane, dar mai ales parteneriatele de viață și/ sau de afaceri. Suntem ceva mai selectiv cu relațiile în care investim și cu oamenii cărora le dăm din timpul nostru, fapt pentru care s-ar putea să părem reci, inabordbili și chiar condescendenți în anumite situații. De dorit ar fi deci să nu-i uităm pe cei care au fost lângă noi orice ar fi fost.

Mercur conjunct Neptun (Pești): minte și vorbă încețoșată

Alăturarea lui Mercur la Neptun în Pești face ca, în cursul sau în jurul zilei de 19, să fim mult mai activi pe partea creativă, să dăm dovadă de mai mult romantism pe plan sentimental și să fim mult mai empatici decât de obicei. Pe de altă parte, poate să aducă și tot felul de situații nu prea plăcute, în care trimitem semnale greșite, creăm iluzii sau noi înșine cădem pradă unor fantasme atent țesute în jurul nostru de persoane nu prea bine voitoare. Se cere să dăm dovadă de rațiune.

Mercur (Pești) careu Jupiter (Săgetător): convingeri închipuite

În cursul sau în jurul zilei de 22, se simte influența aspectului tensionat de careu dintre Mercur din semnul Peștilor și Jupiter din Săgetător. Date fiind demnitățile esențiale în care se găsesc cele două planete, este de așteptat să nu ne fie tocmai ușor să gestionăm înțelept energiile acestora, dar cu toate acestea, este importat să încercăm să nu ne lăsăm judecata încețoșată de prejudecăți și convingeri care nu lucrează în avantajul nostru. În caz contrar s-ar putea să avem mult de tras.

Venus conjunctă Pluto (Capricorn): relații cu influență (mai bună sau mai rea)

În cursul sau în jurul zilei de 23, am putea fi nevoiți să vedem cum răspundem conjuncției dintre Venus și Pluto din semnul Capricornului. Ceea ce face acest aspect este să supună la tot felul de teste de anduranță relațiile la care ținem și în special pe cele în care am investit destul de mult în ultima perioadă. Ceea ce se dorește așadar să facem este să dăm dovadă de sinceritate, cu toate că acest lucru ar putea face să să zguduie din temelii bazele ale unor parteneriate ale noastre.

Așa cum se poate desprinde din paragrafele de mai sus, se întrevede o a doua lună din 2019 și ultima de iarnă în care trebuie să ne adunăm forțele și să ne pregătim o primăvară de succes prin gestionarea înțeleaptă a bagajului energetic cu care ne întâmpină februarie. Nu ne va fi ușor, dar dacă ne concentrăm, s-ar putea să culegem roadele acestor evenimente mai repede decât credem.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Vărsătorul până pe 19 februarie ora 1:04 când poposește în Pești;
  • Lună Nouă în Vărsător pe 5 februarie ora 1:04; Lună Plină în Fecioară pe 19 februarie ora 19:53;
  • Mercur se mișcă prin Vărsător până pe 10 februarie ora 12:50, moment în care pătrunde în Pești;
  • Venus se deplasează prin Săgetător până pe 4 februarie ora 00:29, când ajunge în Capricorn;
  • Marte se mișcă prin Berbec până pe 14 februarie ora 12:51, moment în care ajunge în Taur;
  • Jupiter se mișcă prin Săgetător întreaga lună februarie;
  • Saturn se deplasează prin Capricorn pe toată durata lunii;
  • Uranus se mișcă prin Berbec pe tot parcursul acestei luni;
  • Neptun tranzitează Peștii pe toată durata lui februarie;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe toată durata lunii.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »

Urmăriţi horoscopul lunar video »