Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Decembrie 2015

Horoscopul lunii Decembrie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Decembrie 2015

Prima lună de iarnă și totodată ultima din acest an ne cadorisește cu o sumedenie de evenimente astrologice. Este drept c-a trecut anotimpul fenomenelor astrale de mare anvergură, dar acest lucru nu înseamnă că aspectele pe care și le trimit planetele în decembrie nu ne solicită fizic și mental într-o mai mică sau mai mare măsură. Însă pentru a dobândi o perspectivă mai amplă asupra climatului cosmic de la finele lui 2015, se cade să urmărim pe larg care sunt configurațiile astrale marcante ale acestei luni și cum s-ar putea manifesta ele.

Primele două zile ale lunii stau sub influența aspectului favorabil de trigon pe care i-l trasează Mercur din semnul Săgetătorului lui Uranus aflat în mers aparent retrograd prin zodia Berbecului. Se creează astfel cadrul necesar (trigon) ca cel puțin o parte din ideile (Mercur) care ne zburdă prin minte (Săgetător) să fie transpuse în realitate sub forma unor inițiative (Berbec) spontane (Uranus). S-ar cere totuși temperată pornirea de a acționa în virtutea primului impuls, întrucât riscul de a marșa prematur într-o direcție de altfel potrivită sau de a înainta pe nisipuri mișcătoare este destul de ridicat (retrograd).

Configurația astrală tensionată de careu pe care i-o lansează același Mercur din Săgetător lui Jupiter în trecere prin semnul Fecioarei marchează intervalul 3-5 decembrie. În aceste zile, putem ajunge la nefericita concluzie (careu) că multe dintre proiectele creionate-n minte (Mercur) în linii mari (Săgetător) ar putea rămâne în acest stadiu întrucât presupun disciplină, consecvență și atenție la detalii (Fecioară) de magnitudini herculeene (Jupiter) de care, dintr-un motiv sau altul, nu putem da dovadă. Norocul face însă ca cele două planete să se afle într-un raport de recepție mutuală de domiciliu care îndulcește premisele acestei conjuncturi astrologice, semn că n-ar trebui abandonată speranța că-n cele din urmă, într-un fel sau altul, ne vom vedea visurile cu ochii.

Din 4 până-n 9 a lunii, domină contextul astral aspectul disonant de careu dintre Marte, exilat în zodia Balanței și Pluto, chiriaș de cursă lungă în semnul Capricornului. Este de așteptat ca buna creștere (Balanță), arma (Marte) care ne este cel mai la-ndemână perioada aceasta, să facă cu greu față (careu), cel puțin în aceste zile, influenței (Pluto) care le revine persoanelor mai în etate decât noi ori care se află pe o treaptă socială și/sau profesională mai înaltă decât aceea pe care ne situăm noi. Nu-i exclus, de asemenea, ca insistențele (Marte) noastre de a ne/ni se face dreptate (Balanță) să deranjeze (careu) anumiți indivizi influenți (Pluto) care fie au o vârstă mai înaintată decât noi, fie se bucură de un statut în societate și/sau la serviciu mai ridicat. Oricum ar fi, riscăm să tragem ponoase de pe urma determinării de a nu ne coborî la nivelul celorlalți ori a ambiției de a învinge nedreptatea.

Pe data de 5 decembrie, Venus își face intrarea în zodia exilului său nocturn, Scorpionul. "I want your love and I want your revenge" spune un vers din melodia Bad Romance a artistei americane Lady Gaga care reflectă cu fidelitate faptul că de îndată ce planeta dragostei și a socializării poposește în acest semn, ne atrage mai mult decât de obicei perspectiva relațiilor complicate cu oameni care ne trezesc sentimente de simpatie și antipatie deopotrivă. N-ar trebui să ne mire așadar faptul că parteneriatele de viață și/sau afaceri, deja consacrate sau care se leagă pe parcursul acestui tranzit, funcționează, cel puțin temporar, pe baza polarității "iubire-ură", producându-ne în aceeași măsură atât plăcere, cât și suferință.

Între 8 și 13 ale acestei luni, se manifestă configurația astrală dinamizantă de careu dintre același Marte din zodia Balanței și Uranus care se deplasează în sens invers prin semnul Berbecului. Degeaba ne strofocăm să facem (Marte) să fie bine atât pentru noi, cât și pentru ceilalți (Balanță) dacă ori de câte ori credem c-am ajuns la un compromis, îi mai vine unuia/eia vreo idee (Uranus) la care nu este dispus/ă să renunțe (Berbec) deși nu-i cea mai strălucită (retrograd) și astfel ajungem din nou de unde am plecat (careu). După cum probabil bine ați intuit, lecția care ne revine este aceea de a nu ne irosi timpul și energia încercând să cădem la un armistițiu dacă celelalte părți implicate nu sunt pregătite să lase de la ele.

Ziua de 10 decembrie se distinge prin ingresul lui Mercur în zodia Capricornului. Odată ce planeta intelectului și a comunicării ajunge în acest semn, conștientizăm și noi că nu-i suficient să tragem tare în direcția unei promovări, la serviciu sau în societate, fiind la fel de important să-nvățăm să gândim și să vorbim (Mercur) ca niște lideri (Capricorn). Că formele pe care le îmbracă discursurilor noastre și cuvintele pe care le rostim (Mercur) influențează mai mult decât credeam modul în care suntem percepuți pe plan social și profesional (Capricorn). Este de așteptat deci ca, pe parcursul acestui tranzit, purtătoarele de cuvânt să ne fie realizările de până acum.

Din 10 până-n 12 ale lunii, Venus aflată-n exil în zodia Scorpionului îi trasează un aspect armonios de trigon lui Neptun care mai c-a prins rădăcini în semnul Peștilor. Chiar dacă relațiile cu partenerii de viață ori afaceri (Venus) răscolesc perioada aceasta fiecare fibră a ființelor noastre (Scorpionul), cel puțin în aceste zile, avem de câștigat de pe urma acestui zbucium (trigon) care ne sublimează (Pești) resentimentul, obsesiile, temerile și neajunsurile, reale sau imaginare, într-o serie de epifanii (Neptun) care ne revelează totodată adevăratul potențial afectiv și personal. Tot ceea ce ne rămâne de făcut este să ciulim urechile inimii și să ne ascultăm vocea interioară.

Între 19 și 21 decembrie, se remarcă configurația astrală distonantă dintre conjuncția lui Mercur cu Pluto din zodia Capricornului și Uranus regăsit pe ultima sută de metri a retrogradării sale prin semnul Berbecului. Este drept că perspectiva desprinderii (careu) de tiparele de gândire (Mercur) (auto)distructive (Pluto) și coercitive (Capricorn) nu este una îmbucurătoare întrucât deși se pun de-a curmezișul evoluției noastre ca oameni și profesioniști, ne dau un oarecare sentiment de siguranță, este important să realizăm faptul că trebuie să ne rupem de ele (Uranus) pentru a face loc altora noi (Berbec), oricât de stângace ar fi în primă fază (retrograd). Esențial este să ne găsim curajul de a renunța la ele, căci odată ce-am pășit în această direcție, lucrurile vor decurge de la sine.

Sărbătorile de iarnă stau sub influența aspectului favorabil de trigon dintre Mercur din zodia Capricornului și Jupiter în ipostaza de exilat în semnul Fecioarei. Cei/le mai avantajați/te de această nuntă cosmică sunt nativii/ele care au ales sau sunt nevoiți să lucreze de Crăciun deoarece, în zilele de 25 și 26 ale acestei luni, își dau mâna (trigon) capacitatea de a gândi și a vorbi (Mercur) cu aplomb și-n cunoștință de cauză (Capricorn) cu cea de a judeca lucrurile prin prisma ansamblului (Jupiter) de detalii (Fecioară) pe care-l reprezintă. Altfel spus, chiar dacă nu au parte de concediu ca restul lumii, aceia/lea care muncesc cu această ocazie o vor face cu drag și spor, încredințați că eforturile lor se vor materializa, mai devreme sau mai târziu, într-o primă, un bonus, o mărire salarială sau chiar promovare.

În intervalul 27-31 decembrie se manifestă plenar configurația astrală tensionată de careu dintre același Mercur din zodia Capricornului și Marte, incomodat de statutul de exilat în semnul Balanței. În aceste zile, se prefigurează a intra în contradicție (Capricorn) felul nostru meritocratic (Capricorn) de a vedea lucrurile și a ne exprima (Mercur) cu acțiunile (Marte) care ne trădează dorința de a mulțumi pe toată lumea (Balanță). Dar cum este imposibil să fii și cu cloșca grasă și cu puii mari, nu ne rămâne decât să ne hotărâm de care parte a baricadei luptăm. Altfel, riscăm să facem prea multe sacrificii, compromițându-ne-n același timp și reputația datorită faptului că nu ne-am purtat cum ne era vorba.

Cu o zi înainte de Revelion, pe data de 30 a lunii, Venus se instalează în zodia Săgetătorului, eliberându-ne astfel de tendința de a iubi cu o pasiune sfâșietoare, ba chiar bolnăvicioasă ori de a complica peste măsură datele relațiilor cu ceilalți, indiferent dacă sunt de natură sentimentală sau profesională. Facem cunoștință așadar cu o nouă fațetă a planetei dragostei și socializării și anume aceea de exploratoare de emoții, stări, senzații și experiențe. În această ipostază, pare să ne anime mai puternic fiorul curtării, a unui potențial partener de viață sau afaceri, decât perspectiva cuceririi. Tocmai din acest motiv se preconizează că relațiile care se leagă pe parcursul șederii lui Venus în acest semn vor dura atâta timp cât ne pot satisface nevoia de experimentare.

În concluzie, putem spune că ieșirea de pe scenă a acestui an se-ntrevede a fi una triumfală. Ultimul său act, decembrie, se prognozează a fi unul suficient de dinamic încât să le reanime atenția și acelora dintre noi care au căzut în amorțire cândva pe parcurs. Marcajul puternic pe semne de Foc și Pământ, respectiv Cardinale și Mutabile trădează complexitatea epilogului lui 2015 care promite să ne țină lipiți de scaune și cu sufletul la gură până la cea din urmă scenă. În speranța că lăsarea cortinei vă găsește entuziasmați de perspectiva premierei lui 2016, vă urez "Sărbători Luminate" și "An Nou Fericit".

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge semnul Săgetătorului până pe 22 decembrie ora 6:48 când poposește în zodia Capricornului;
Luna Nouă în Săgetător pe 11 decembrie ora 12:29, Lună Plină în Rac pe 25 decembrie ora 13:11;
Mercur se deplasează prin zodia Săgetătorului până pe 10 decembrie ora 4:34 când ajunge în semnul Capricornului;
Venus tranzitează prin semnul Balanței până pe 5 decembrie ora 6:15 când se instalează în zodia Scorpionului prin care se mișcă până pe 30 decembrie ora 9:16, moment în care își face intrarea în semnul Săgetătorului;
Marte continuă să parcurgă zodia Balanței pe tot parcursul acestei luni;
Jupiter se deplasează prin semnul Fecioarei întreaga lună;
Saturn se mișcă prin zodia Săgetătorului pe toată durata lui decembrie;
Uranus retrogradează în semnul Berbecului până pe 25 decembrie ora 5:52 când revine la sensul de mers direct;
Neptun se deplasează prin zodia Peștilor de-a lungul întregii luni;
Pluto parcurge în continuare semnul Capricornului.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Reclama
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Jupiter este in miscare retrograda, s-ar putea ca placerile lumesti care va bucurau altadata sa-si piarda usor gustul. Este un moment in care lumea exterioara nu va mai da motive de fericire, astfel ca trebuie sa generati singur aceste momente din interior, pentru a trece peste obstacole sau pesimism. (consultati tabelul planetelor retrograde)

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme