AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii martie 2017

Horoscopul lunii martie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - martie 2017

Prima lună de primăvară a acestui an se prefigurează a fi una încărcată de evenimente astrale ce năzuiește să ne scoată cu repeziciune din amorțeala care ne-a cuprins în sezonul rece al lui 2016 și 2017. Dar haideți să urmărim pe larg cum ne întâmpină luna martie și care sunt configurațiile astrale cheiere pe care ni le propune, cu excepția retrogradării planetei iubirii și a socializării.

Venus retrogradează în Berbec: dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu

Începând cu 3 a lunii, Venus retrogradează în zodia Berbecului. Odată ce o ia îndărăt prin semnul exilului său diurn, reprezentantele sexului frumos pot fi tentate să dea dovadă de o atitudine mult prea agresivă pe plan amoros, iar domnii să fie mai interesați decât de obicei de manifestări care frizează vulgaritatea. Indicat ar fi ca, pe parcursul acestui tranzit în sens aparent invers, să facem eforturi pentru a ne regăsi standardele, valorile și principiile. Altfel, riscăm să cădem în ridicol.

Mercur conjunct Neptun (Pești): mesaje de la tine către tine

În jurul datei de 4, Mercur i se alătură lui Neptun în semnul Peștilor. Așa se face că, în zilele care preced și care i se succed acestui aspect, suntem mai susceptibili să fim păcăliți și înșelați, motiv pentru care ar trebui să avem mai multă atenție în cine anume ne punem încrederea. Dacă suntem mai deschiși la ceea ce ne transmite vocea interioară, există posibilitatea să-i detectăm la timp pe cei care au intenții răuvoitoare. Nu ne rămâne așadar decât să ne ascultăm mai mult intuiția.

Marte (Berbec) trigon Saturn (Săgetător): testarea limitelor

În cursul datei de 5, Marte din zodia Berbecului perfectează cu Saturn din semnul Săgetătorului un aspect armonios de trigon. În zilele dinaintea și de după această configurație astrală, e posibil să dăm dovadă de suficient curaj pentru a o lua pe cărări nebătătorite pentru a face ceva cu totul și cu totul original. Chiar dacă acțiunile de pionierat sunt mereu o inițiativă lăudabilă, n-ar fi rău totuși să vedem care sunt riscurile la care ne supunem. În caz contrar, plonjăm în necunoscut.

Marte intră în Taur: sunt grei bătrânii de pornit

Din 9 încolo, Marte tranzitează semnul Taurului. Dacă pe parcursul șederii sale în domiciliul său diurn am dat dovadă de spirit de inițativă, odată sosit în zodia căderii sale, putem fi mai lenți din dorința de a evita eșecurile și de a ne investi forțele în ceva cu adevărat durabil și de perspectivă. Totutși, există riscul ca-n perioada următoare să ratăm unele oportunități din cauză că ne ia prea mult să ne decidem cum ar fi înțelept să acționăm. Ideea ar fi așadar să nu stăm mult pe gânduri.

Mercur (Pești) careu Saturn (Săgetător): mentalitate de vizionar

În jurul datei de 12, Mercur din zodia Peștilor îi lansează o configurație astrală tensionată de careu lui Saturn din semnul Săgetătorului. Dacă n-am profitat de contextul de acum câteva zile și nu am demarat un proiect de inițativă, de dorit ar fi să nu pierdem acest tren și să ne gândim la o idee de afacere inovativă. Poate nu vom reuși s-o și punem în practică, dar măcar reflectăm la ea. Important este să nu uităm să ne măsurăm cu mare atenție riscurile înainte de a o materializa.

Mercur poposește în Berbec: ce-i în gușă și-n căpușă

Ziua de 13 se remarcă prin ingresul lui Mercur din semnul Berbecului. Dacă în zodia de dinainte ne-am exprimat mai mult prin intermediul gesticii și al mimicii, odată ce planeta comunicării și a gândirii ajunge în acest semn,putem da dovadă de repezeală. Rotițele ni se învârt cu repeziciune, iar filtrul rațiunii riscă să mai dea greș uneori. Tocmai din acest motiv, indicat ar fi să gândim de două ori înainte de a spune ceva care mai devreme sau mai târziu ne poate afecta cam prea mult.

Mercur conjunct Venus Rx (Berbec): fără foc nu iese fum

În cursul zilei de 18, Mercur aderă la o conjuncție cu Venus retrogradă în zodia Berbecului, fapt pentru care, în zilele de dinaintea și de după perfectarea acestui aspect, pot avea loc evenimente care să zguduie nițel viața de cuplu. Poate fi vorba de unele destănuiri sau ieșirea la iveală a unor secrete bine păzite. În orice caz, indiferent care va fi scenariul acestui interval, cert este că fără o comunicare eficientă între parteneri, relațiile sentimentale pot avea mult de reparat mai încolo.

Mercur (Berbec) careu Pluto (Capricorn): puterea cuvintelor

În preajma datei de 23, Mercur din semnul Berbecului îi trimite o configurație astrală distonantă de careu lui Pluto din zodia Capricornului, indiciu cum că tendința de a zice lucruri în lipsa unei filtrări a acestora poate produce adevărate cutremure în acele sectoare ale vieților noastre care se bucurau de o aparentă acalmie. Așdar, dacă ne asumăm conștient că acestea vor deranja status quo-ul, nu ne rămâne decât să spunem ceea ce gândim și să lăsăm lucrurile să se desfășoare.

Mercur (Berbec) opoziție Jupiter Rx (Balanță): care pe care

În jurul datei de 24, același Mercur din zodia Berbecului îi lansează de această dată un aspect lui Jupiter retrograd din semnul Balanței. Această configurație astrală tensionată de opoziție riscă să creeze un climat conflictual între noi în ceilalți, dar mai cu seamă în parteneriate, fie ele de ordin profesional sau sentimental. Pentru a evita orice stare de tensiune, se recomandă să ne reamintim cât de multe lucruri avem în comun cu celălalt și care sunt acele idealuri care ne animă pe toți.

Mercur conjunct Uranus (Berbec): șoc! șoc! șoc!

Ziua de 27 se evidențiază prin alăturarea lui Mercur la Uranus din semnul Berbecului. Pe fondul acestei conjuncții, am putea fi tentați să spunem lucruri care fie surprind, fie șochează. Indiferent de reacție pe care o provocăm, cert este că schimbările se vor ține lanț după o asemenea luare de poziție. Dacă nu căutăm să facem senzație, poate ar fi indicat ca-n zilele care se preced, respectiv se succed acestui aspect să ne abținem de la prea multe declarații. Altfel, ne ia gura pe dinainte.

Mercur (Berbec) trigon Saturn (Săgetător): nebunie chibzuită

În cursul zilei de 29, Mercur din zodia Berbecului îi lansează o configurație astrală favorabilă de trigon lui Saturn din semnul Săgetătorului, indiciu cum că atunci când vine vorba să ne formulăm unele idei, nu ținem cont de prejudecăți. Cu toate acestea, nu depășim nici barierele sistemului de valori, principii și credințe după care ne ghidăm. Într-un cuvânt, se prea pare că, cel puțin pentru moment, am descoperit rețeta prin care putem fi originali fără a risca să frizăm cumva ridicolul.

Mercur intră în Taur: moliciune în exprimare

Ultima zi a lunii, mai exact cea de 31, se distinge prin intrarea lui Mercur în semnul Taurului. În acest fel, debitul nostru verbal se rărește în comparație cu cel de care am dat dovadă în zodia de dinainte. Preferăm să ne exprimăm abia atunci când suntem siguri că ceea ce ne dorim să spunem are un fundament real. Cu toate acestea, există riscul să pierdem unele oportunități valoroase de a ne exprima opinia atuncând când aceasta chiar ar fi făcut diferența. Se cade deci să fim atenți.

După cum bine se poate observa din configurațiile astrale interpretate mai sus, luna martie nu va fi la fel de îngăduitoare ca cele dinaintea ei. Primăvara astrologică se instalează cu aplomb, chiar dacă cea din termometre se lasă încă așteptată. Pentru a face față provocărilor pe care le lansează aspectele acestei luni, nu ne rămâne decât să ne deșteptăm în timp util și să ne punem pe treabă.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge Peștii până pe 20 martie ora 8:28 când poposește în Berbec;
Lună Plină în Fecioară pe 12 martie ora 16:54, Lună Nouă în Pești pe 28 martie 4:57;
Mercur tranzitează Peștii până pe 13 martie ora 19:07, moment în care ajunge în Berbec, semn prin care se plimbă până pe 31 martie ora 15:48 când ajunge în Taur;
Venus se deplasează în sens direct prin Berbec până pe 3 martie ora 19:48, moment în care începe să retrogradeze;
Marte parcurge Berbecul până pe 9 martie ora 22:30 când poposește în Taur;
Jupiter tranzitează în sens aparent invers Balanța pe toată durata lunii;
Saturn se deplasează prin Săgetător pe tot parcursul lunii;
Uranus parcurge Berbecul pe de-a-ntregul lui martie;
Neptun tranzitează Peștii pe toată durata acestei luni;
Pluto se mișcă prin Capricorn pe tot parcursul lui martie.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Urmariti horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 21 aprilie 2017
Recomandari astrologice

Daca aveti nevoie de idei noi, ingenioase si curajoase, asteptati ca Mercur sa treaca intr-un semn cardinal (Berbec, Balanta, Rac, Capricorn) pentru un plus de inspiratie.

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme