Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Octombrie 2015

Horoscopul lunii Octombrie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Octombrie 2015

Spre deosebire de predecesoarea ei, luna octombrie se arată ceva mai blândă. În afară de Venus care intră în zodia următoare și Mercur ce adoptă un alt sens de mers, nicio altă planetă nu înregistrează schimbări vibraționale sau ale traiectoriei de deplasare, prilej numai bun să ne acomodăm cu marcajul puternic pe semnul Fecioarei care domină contextul astral actual. Dar să aruncăm o privire mai atentă asupra climatului astrologic al celei de-a doua luni de toamnă.

Perioada cuprinsă între zilele de 4 și 9 ale acestei luni stau sub influența aspectului tensionat de opoziție dintre Marte, aflat în semnul Fecioarei și Neptun retrograd în zodia Peștilor. Se arată așadar un interval în care tindem să-notăm împotriva curentului și nu pentru c-am face lucrurile altfel față de restul lumii. Ba dimpotrivă, alegem să pășim pe căi bătătorite (Fecioară), acționând în feluri pentru care putem băga mâna-n foc că vor genera rezultatele scontate (Marte). Și totuși șansele sunt mari ca socoteala de-acasă să nu se potrivească cu cea din târg, tocmai pentru că refuzăm (opoziție) să acceptăm că de la un punct încolo nu putem face altceva decât să lăsăm lucrurile să curgă (Pești), urmându-și cursul (Neptun) pe care deși nu-l înțelegem de fiecare dată (retrograd), nu înseamnă că nu face parte dintr-un plan superior bine ticluit. Nu ne rămâne decât să ne-ncredințăm că toate se vor așeza într-un fel sau altul și că-n cele din urmă totul va fi bine.

Ziua de 8 octombrie se remarcă prin revenirea lui Venus în semnul Fecioarei. Deși tentația de a-l sili pe celălalt, fie că vorbim de partenerul de viață ori afaceri, să se ridice la standardele de calitate impuse de noi se păstrează la cote destul de înalte, de dorit ar fi să ținem cont de lecțiile predate de planeta iubirii și a socializării pe parcursul retrogradării sale în acest semn și-n zodia Leului. Așadar, în loc să condiționăm începerea sau continuarea unei relații sentimentale sau profesionale de îndeplinirea unor cerințe, am putea să-l sprijinim pe cel de lângă noi să-și atingă adevăratul potențial, oferindu-i feedback-ul de care nevoie atunci și doar atunci când ne este solicitat expres. Acum a venit momentul să demonstrăm că stăpânim arta criticii constructive și c-am înțeles că inițiativa schimbării ar trebui s-o aibă cei care o și experimentează pe pielea lor.

În data de 9 a lunii, Mercur adoptă sensul de mers direct prin zodia Balanței. Nu numai că scăpăm de amenințarea defecțiunilor tehnice apărute din senin, dar ni se dă și undă verde la (re)negociat, respectiv semnat contracte. Riscul de a fi interpretați greșit și de a răstălmăci involuntar vorbele celorlalți se reduce simțitor, prilej numai bun să luăm cuvântul în cadrul ședințelor, să programăm acele întâlniri de afaceri pe care le-am tot amânat sau care s-au încheiat în coadă de pește, dar și să participăm la interviurile de afaceri la care am ezitat să ne prezentăm până acum. În cazul în care am tărăgănat luarea unei decizii în ultimele săptămâni, putem profita de faptul că ne-am cântărit îndelung opțiunile, făcând alegerea potrivită în contextul dat. Până la urmă, putem spune că retrogradarea planetei gândirii și a comunicării a fost o binecuvântare deghizată care ne-a oferit răgazul de a ne reevalua și revizui tiparele de gândire și exprimare.

Aspectul distonant de careu pe care Venus din semnul Fecioarei i-l trasează lui Saturn care tranzitează zodia Săgetătorului marchează intervalul de zile 9-12 octombrie. Ce-i drept, de regulă, o astfel de configurație astrală aduce provocări însemnate, dar în cazul de față, s-ar putea ca aceste încercări să fie mai ușor de trecut decât ne-am aștepta. Motivul? Ei bine, avem de-a face cu o Venus cerebrală și practică și-un Saturn care sistematizează valorile, principiile și credințele pe care Săgetătorul le susține sus și tare, dar după care arareori se ghidează. "Ori te poartă cum ți-e vorba, ori vorbește cum ți-e portul". Aceasta pare să fie deviza care ar trebui să stea la baza atitudinii pe care o afișăm în raport cu partenerul de viață ori afaceri. Altfel spus, nu-i putem pretinde celuilalt să se schimbe fără a aduce și noi ajustări felului nostru de a fi și-n aceeași măsură nu-i putem cere să devină cineva care nu se conformează cu filozofia sa de viață.

Din 14 până-n 21 a lunii, se remarcă configurația astrală favorabilă de trigon lansată de conjuncția dintre Marte și Jupiter din semnul Fecioarei la Pluto aflat în zodia Capricornului. Plini (Jupiter) de zel (Fecioară), ne suflecăm mânecile (Fecioară) și ne-avântăm în vâltoarea (Pluto) chestiunilor de maximă importanță de pe ordinea de zi (Capricorn) cu scopul de a le rezolva eficient și eficace. Iar dacă luăm în calcul faptul că Fecioara este un semn mercurian, am putea spune că indicat ar fi ca-n aceste zile să acționăm în virtutea principiului "muncește inteligent, nu pe rupte". Într-un cuvânt, se prefigurează oportunitățile ideale de a ne etala cunoștințele și experiența de lucru. Șansele de a ne alege cu o promovare se măresc direct proporțional cu nivelul de dedicare și profesionalism afișat în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Tot ceea ce trebuie să facem este să batem fierul cât e cald și să ne demonstrăm valoarea ca profesioniști.

Între 15 și 18 octombrie, se manifestă aspectul tensionat de opoziție pe care Venus în trecere prin zodia Fecioarei i-l trimite lui Neptun retrograd din semnul Peștilor. Despre această configurație astrală am putea spune că se constituie ca un al doilea test de verificare a cunoștințelor cu care ne-am ales de pe urma retrogradării planetei iubirii și a socializării. Acelora dintre noi care n-au înțeles că nu pot condiționa (Fecioară) ceva care prin definiție este necondiționat (Pești), fie că vorbim de dăruire ori iubire (Venus), astrele le dovedesc încă o dată că partenerul de viață ori afaceri ideal (Neptun) rămâne un "prototip nerealizabil" și nimic mai mult (retrograd). Că până la urmă, obiectivul nostru n-ar trebui să fie acela de a-l croi pe celălalt după chipul și asemănarea modelului pe care-l avem în minte, ci de a cultiva relații funcționale, formând o echipă prin acceptarea și aprecierea diferențelor care ne permit să ne completăm reciproc.

Configurația astrală disonantă de careu dintre Mercur, proaspăt revenit la sensul de mers direct prin zodia Balanței și Pluto din semnul Capricornului domină contextul astral al zilelor de 22 și 23 ale acestei luni. O privire retrospectivă aruncată intervalelor 7-12 și 22-26 septembrie ne-ar putea ajuta să ne facem o idee despre ceea ce ne-așteaptă în aceste zile. Întrebuințând cu înțelepciune energia dinamizantă acestui aspect (careu), ne putem folosi de statutul social (Capricorn) și de influența (Pluto) noastră sau a altcuiva pentru a ne asigura ca părerile tuturor (Mercur) comportă aceeași greutate (Balanță) în luarea unor decizii care nu ne influențează doar pe noi, ci și pe ceilalți. Căci deși Balanța și Capricornul se situează pe paliere vibraționale diferite, acesta din urmă are capacitatea de a transpune în material ideea de echitate pe care o promovează cea dintâi. Acum e momentul să facem diferența, nu numai în teorie, ci și-n practică.

În intervalul 24-27 octombrie, beneficii Zodiacului, Venus și Jupiter, își dau mâna în zodia Fecioarei. Deși amplasamentul în acest semn nu-i avantajează pe niciunul dintre ei, având în vedere că planeta iubirii și a socializării este-n cădere, iar cea a spiritualității și a expansiunii are și mai mult de suferit, fiind în exil, nu înseamnă c-ar trebui să ne pierdem speranța că din două răuri tot o ieși un bine. De pe urma acestui aspect de conjuncție ar putea avea cel mai mult de câștigat parteneriatele de viață ori afaceri (Venus) stabile, care au deja câțiva ani în spate și se bazează pe viziuni și crezuri (Jupiter) comune. Acelea dintre ele care s-au confruntat cu un impas în ultima vreme se pot redresa în aceste zile atâta timp cât părțile implicate sunt dispuse să facă din nou ca lucrurile să meargă. Să nu uităm totuși că se zice că e nevoie de doi pentru un tangou.

Zilele de 25 și 26 ale lunii stau sub influența configurației astrale dinamice de opoziție dintre Mercur din zodia Balanței și Uranus care se mișcă-ndărăt prin semnul Berbecului. Chiar dacă ar trebui ca opiniile (Mercur) ambilor parteneri, fie ei de viață ori afaceri, să cântărească la fel de greu (Balanță) în luarea unei hotărâri ale cărei urmări se răsfrâng asupra amândurora, s-ar putea ca în aceste zile să se întâmple exact opusul (opoziție), ultimul cuvânt avându-l doar unul dintre ei (Berbec), cel mai probabil acela care i-o ia înainte celuilalt (Uranus) fără a se gândi la posibilele repercusiuni ale gestului său necugetat (retrograd). Nu-i de mirare așadar dacă se adâncește prăpastia dintre "eu" și "noi", fapt care planează greu asupra apelor în care se scaldă relațiile sentimentale și profesionale perioada aceasta. Provocarea constă în ajungerea la un numitor comun, iar acest deziderat se poate atinge doar dacă renunțăm a ne mai opinti de diferențele care ne separă, concentrându-ne pe idealurile pe care le împărtășim unii cu ceilalți.

În perioada cuprinsă între 29 și 31 octombrie, vine rândul amorezilor Zodiacului, Venus și Marte, să-și dea întâlnire în zodia Fecioarei. Având în vedere că are loc într-un semn recunoscut pentru sfiala și cicăleala sa, e de-nțeles că dragostea cu năbădăi nu figurează în meniul de manifestări al acestui aspect. Cu toate acestea, e posibil ca, pe fondul acestei configurații astrale, să se închege relații sentimentale de mare perspectivă, întrucât nu numai că ne dorim (Venus), ci și facem demersurile necesare (Marte) pentru a ne asigura că viața de cuplu funcționează ca un ceas elvețian (Fecioară). Iubim măsurat, ne manifestăm afecțiunea ponderat, atât cât trebuie ca totul să se desfășoare în parametri normali și nimic mai mult. Nu facem risipă de gesturi tandre și nici nu exagerăm cu vorbele dulci. Ce-i drept, nu ies scântei din conjuncția celor doi în această zodie, dar putem pune rămășag că relațiile care debutează în aceste zile vor dăinui mult și bine.

Așa cum am spus, a doua lună de toamnă ne tratează cu deosebit de multă delicatețe, semn că astrele n-au uitat totuși să se revanșeze pentru sezonul de vară plin al acestui an. Știți cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată. Nu ne mai rămâne decât să profităm la maximum de această lună de respiro, încărcându-ne bateriile și ridicându-ne moralul pentru provocările care ne așteaptă la finalul toamnei lui 2015. Să nu uităm totuși că Roma n-a fost construită într-o zi.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge semnul Balanței până pe 23 octombrie ora 20:46 când poposește în zodia Scorpionului;
Luna Nouă în Balanță pe 13 octombrie ora 3:06, Lună Plină în Taur pe 27 octombrie ora 14:05;
Mercur retrogradează în semnul Balanței până pe 9 octombrie ora 17:58 când revine la mersul direct;
Venus se deplasează prin zodia Leului până pe 8 octombrie ora 20:26 când ajunge în semnul Fecioarei;
Marte continuă să tranziteze zodia Fecioarei pe tot parcursul lunii octombrie;
Jupiter se mișcă prin semnul Fecioarei pe toată durata lunii;
Saturn parcurge zodia Săgetătorului întreaga lună octombrie;
Uranus retrogradează în continuare în semnul Berbecului;
Neptun se mișcă în sens aparent invers prin zodia Peștilor pe tot parcursul lunii octombrie;
Pluto se deplasează în continuare prin semnul Capricornului.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Grafic horoscop lunar

Reclama
Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Reclama
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Mercur este in miscare retrograda, cele mai eficiente activitati sunt cele care incep cu "re": reanalizare a ideilor si informatiilor, revizuire a contractelor, revederea unor prieteni vechi, s.a.m.d. (consultati tabelul planetelor retrograde)

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme