AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii octombrie 2016

Horoscopul lunii octombrie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - octombrie 2016

În luna octombrie, par să se continue tendințele lui septembrie, motiv pentru care și a doua lună de toamnă se prefigurează a fi una destul de solicitantă și aglomerată, fapt care se reflectă atât în agendele noastre de zi cu zi, cât și pe plan astral unde au loc nu mai puțin de trei ingresuri și alte zece evenimente cosmice importante. Vă invit să urmărim pe larg care sunt aceste fenomente.

Marte (Capricorn) careu Jupiter (Balanță): cât de departe ești în stare să mergi pentru ceea ce-ți dorești?

Din 2 până-n 9 octombrie, tronează aspectul tensionat de careu lansat de Marte din Capricorn lui Jupiter din Balanță. Avântul (Marte) carieristic (Capricorn) pe care îl avem perioada aceasta îi poate determina pe unii să se abată de la calea (Jupiter) cea dreaptă (Balanță) și să caute alte metode, mai puțin ortodoxe, de a ajunge în vârful ierarhiei sociale și/sau profesionale. Ideal ar fi să nu cedăm acestei tentații întrucât scurtăturile către renumele dorit arareori duc în acea direcție.

Mercur intră în Balanță: să da sau să nu – asta-i întrebarea

Din 7 încolo, Mercur tranzitează semnul Balanței. Felul în care comunicăm (Mercur) se supune în totalitate regulilor bunului simț, ale tactului și diplomației (Balanță), ceea ce ne ajută nu numai să ne facem plăcuți, ci și să dezamorsăm posibilele situații tensionate. Neajunsul ar fi că oscilăm (Balanță) prea mult în gândire (Mercur), motiv pentru care luarea deciziilor poate fi o corvoadă. Dar odată făcută o alegere, acest amplasament planetar ne garantează că este cea mai înțeleaptă.

Mercur conjuncție Jupiter (Balanță): echilibristică

Între 10 și 12 ale lunii, ne aflăm sub influența alăturării lui Mercur la Jupiter din Balanță. Tot ce spunem și gândim (Mercur) în aceste zile se bazează pe convingerea (Jupiter) că atunci când bine facem, bine găsim (Balanță). Iată un prilej propice să purtăm negocieri întrucât acestea se încheie în avantajul tuturor. Chiar și întâlnirile de afaceri, respectiv cele amoroase vor profita de pe urma conjuncției. Parteneriatele de viață sau afaceri începute sub oblăduirea ei au parte de mult succes.

Mercur (Balanță) careu Marte (Capricorn): ori te poartă cum ți-e vorba, ori vorbește cum ți-e portul

În intervalul 12-15 octombrie, se face remarcată configurația astrală disonantă de careu trasată de Mercur din Balanță lui Marte din Capricorn. Capacitatea de a spune (Mercur) lucrurilor pe nume (Balanță) poate avea de suferit perioada acesta de pe urma faptului că poate constitui un obstacol în cursa (Marte) noastră către o poziție socială și/sau profesională superioară (Capricorn). Este de dorit să realizăm că nu vom ajunge prea departe dacă ne îndoim mereu după cum bate vântul.

Mercur (Balanță) careu Pluto Rx (Capricorn): puterea cuvântului

În zilele de 15 și 16, domnește aspectul dizarmonic de careu la care aderă Mercur din Balanță și Pluto retrograd din Capricorn. Este posibil ca, în aceste zile, în spatele vorbelor (Mercur) aparent binevoitoare (Balanță) să se ascundă intenția (retrograd) de a manipula (Pluto) interlocutorul cu scopul de a urca în ierarhia socială și/sau profesională (Capricorn) pe spatele acestuia. Nu avem decât să ne gândim de două ori înainte de a ne încrede într-un zâmbet care pare să ne vrea binele.

Marte conjuncție Pluto Rx (Capricorn): mașină de război

Din 17 până-n 21, stăm sub influența conjuncției dintre Marte și Pluto retrograd din Capricorn. În acest interval, forța fizică (Marte) se împletește cu puterea (Pluto) interioară (retrograd), ceea ce-nseamnă că nimeni și nimic nu ne mai opresc să cucerim ultima redută carieristică sau socială (Capricorn). Nu ne rămâne decât să facem corect distincția între asertivitate și agresivitate căci altfel riscăm să pierdem în orice clipă ceea ce am dobândit călcând peste cadavrul competiției.

Venus poposește în Săgetător: wanderlust

Începând cu data de 18, Venus se mișcă prin zodia Săgetătorului. Cât se plimbă prin acest semn, ne sporește apetitul (Venus) pentru experiențe noi (Săgetător), fie că sunt de ordin amoros sau de orice altă natură. Ne dorim să experimentăm stări și senzații pe care nu le-am încercat pân-acum, fapt pentru care statornicia nu ne caracterizează perioada aceasta. Nu este exclus așadar, ca pe tot parcursul șederii sale în această zodie, să fim într-o continuă explorare a ineditului și exoticului.

Mercur (Balanță) opoziție Uranus (Berbec): monologul ca formă de dialog

În zilele de 19 și 20, Mercur din Balanță se află într-o configurație astrală tensionată de opoziție cu Uranus din Berbec. În aceste zile, în parteneriatele de viață și afaceri, una dintre părți ar putea fi dispusă să-și comunice părerile (Mercur), stabilind un dialog (Balnță), în timp ce cealaltă caută să-și impună (Uranus) propriul (Berbec) punct de vedere. Se prea poate deci ca certurile să facă parte din apanajul acestui raport cosmic, ajungându-se chiar la separări în cele mai grave cazuri.

Mercur ajunge în Scorpion: Sherlock Holmes

Din 24 încolo, Mercur tranzitează semnul Scorpionului. Odată cu poposirea sa în această zodie, suntem chemați să ne folosim tehnicile de comunicare (Mercur) în scop investigativ (Scorpion). Dacă urmărim să-i descoasem pe aceia bănuiți că au intenții mai puțin binevoitoare, iată prilejul potrivit să acționăm. Avem fler de detectivi, ne pricepem să citim printre rânduri și să analizăm limbajul nonverbal al celor de lângă noi. Există însă riscul să aflăm lucruri care ne dezamăgesc.

Venus (Săgetător) careu Neptun Rx (Pești): râzi tu, râzi, Harap-Alb

Între 25 și 27, se manifestă aspectul disonant de careu dintre Venus din Săgetător și Neptun retrograd din Pești. Felul drăgălaș (Venus) în care spunem verde-n față adevărul (Săgetător) perioada aceasta riscă să nu mai fie considerat atât de dulce de unii dintre cei dragi atunci când acesta atentează la aparenta (retrograd) siguranță a refugiului (Pești) iluziei (Neptun) pe care și-au creat-o. Există persoane care nu reacționează deloc bine atunci când li se spune adevărul.

Marte (Capricorn) careu Uranus (Berbec): întrecerea cu sinele

În intervalul 27-31 al lunii, se face simțită configurația astrală dizarmonică de careu dintre Marte din Capricorn și Uranus din Berbec. Vânarea (Marte) unei poziții superioare în ierarhia socială ori profesională (Marte) nu face casă bună zilele acestea cu tendința de face ca propriul punct de vedere (Berbec) să primeze întotdeauna (Capricorn). Un profesionist desăvârșit știe că trebuie să dea dovadă de ascultare activă pentru a reuși să-și atingă țelurile. Orgoliile nu-și au locul acum.

Venus conjuncție Saturn (Săgetător): iubirea nu cunoaște granițe

Din 29 până-n 31, tronează alăturarea lui Venus la Saturn din Săgetător. Aceia dintre noi care se află în căutarea partenerului potrivit pot începe o relație (Venus) cu un om care le împărtășește sistemul (Saturn) de valori, principii și credințe (Săgetător). Cei implicați în parteneriate de viață și/sau afaceri (Venus) la distanță (Săgetător) se pot confrunta cu piedici serioase (Saturn) în acest interval de timp. Așadar, ne putem aștepta la tot felul de surprize din partea acestui aspect astral.

Mercur (Scorpion) trigon Neptun (Pești): zgomotul pe care-l face liniștea

În zilele de 30 și 31, stăm sub influența aspectului armonios de trigon dintre Mercur din Scorpion și Neptun din Pești. Capacitatea de a vorbi (Mercur) despre cele mai adânci trăiri (Scorpion) ale noastre ne ajută să ne accesăm universurile (Pești) interioare (Neptun), devenind astfel conștienți de dimensiunile emoțiilor și sentimentelor noastre. Așa se face că, în ultimele zile din octombrie, meditația și introspecția ne sunt aliați de nădejde, permițându-ne să ne cunoaștem în amănunt.

După cum bine se poate vedea, mijlocul sezonului autumnal al acestui an se întrevede a fi unul în care se dorește să dăm dovadă de flexibilitate, inițativă și empatie. Preponderența de configurații astrale pe semne cardinale denotă faptul că-n a doua lună de toamnă suntem îndemnați să luăm taurul de coarne și să profităm de orice oportunitate care ne intersectează calea perioada aceasta.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele se mișcă prin semnul Balanței până pe 23 octombrie ora 2:45, moment în care poposește în Scorpion;
Lună Nouă în Balanță pe 1 octombrie ora 3:12, Lună Plină în Berbec pe 16 octombrie ora 7:23, Lună Nouă în Scorpion pe 30 octombrie ora 19:38;
Mercur parcurge Fecioara până pe 7 octombrie ora 10:52 când ajunge în Balanță, zodie pe care o tranzitează până pe 24 octombrie ora 23:46, moment în care își face intrarea în Scorpion;
Venus se plimbă prin semnul Scorpionului până pe 18 octombrie ora 10:00 când trece în Săgetător;
Marte se mișcă prin zodia Capricornului pe toată durata lunii;
Jupiter parcurge semnul Balanței pe parcursul întregului octombrie;
Saturn tranzitează zodia Săgetătorului de-a lungul întregii luni;
Uranus se plimbă prin semnul Berbecului pe toată durata lui octombrie;
Neptun se mișcă în sens aparent invers prin zodia Peștilor pe tot parcursul lunii;
Pluto retrogradează în semnul Peștilor de-a lungul întregului octombrie.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Actuala serie a cursurilor de astrologie si numerologie a inceput in 21 octombrie. Inca se mai pot face inscrieri pana vineri 28 octombrie.
Recomandari astrologice

Cand Luna este in semne mutabile (Fecioara, Gemeni, Sagetator, Pesti), este oportun sa ne informam si sa aducem ajustari ingenioase proiectelor gospodaresti incepute, poate chiar sa le transformam in altceva decat am hotarat initial.

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme