AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii august 2017

Horoscopul lunii august pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - august 2017

Ultima lună a verii se prefigurează a fi una mai liniștită decât anterioara, indiciu cum că ni se dă prilejul de a rumega pe îndelete ceea ce s-a întâmplat în sezonul canicular al lui 2017. Pe lângă retrogradarea lui Mercur, care îndeamnă la reflecție și reevaluări, avem însă parte de o suită de alte aspect astrale de mare importanță. Haideți să vedem ce ne-ar putea aduce ele în continuare.

Venus (Rac) trigon Neptun Rx (Pești): apele limpezi sunt adânci

Ziua de 12 se distinge prin aspectul favorabil de trigon pe care i-l lansează Venus din semnul Racului lui Neptun retrograd din zodia Peștilor. Este drept că, grație acestei configurații astrale, în jurul acestei date plutește o atmosferă caldă, dar indicat ar fi să nu uităm totuși că nu toate sunt așa cum par. Există riscul ca, în spatele acestei acalmii, să se asundă o sămânță de furtună care să înceapă atunci când ne așteptăm mai puțin. Se recomandă așadar să rămânem cu ochii-n patru.

Mercur începe să retrogradeze în semnul Fecioarei: ochi critic în oglindă

Din 13 încolo, Mercur începe să traverseze în sens aparent invers zodia Fecioarei, indiciu cum că atenția la detalii riscă să ne mănânce mai mult decât ar fi cazul din timp și energie, criticile aduse pot ajunge să îmbrace forma reproșurilor, iar atenția la sănătate să devină ipohondrie. În plus, se prea poate să generăm neînțelegeri prin faptul că ne axăm pe lucruri neînsemnate în loc să privim lucrurile în ansamblul lor. Așadar, se dorește să fim mai relaxați și indulgenți cu cei din jur.

Venus (Rac) opoziție Pluto Rx (Capricorn): inima topește piatra

Pe data de 15, Venus din semnul Racului îi trimite o configurație astrală disonantă de opoziție lui Pluto retrograd din zodia Capricornului, semn că acea căldură și afecțiune pe care le emanăm în această perioadă sunt capabile, cel puțin în această zi sau în cele din preajma ei, să topească acea indiferență cu care suntem de ceva timp tratați pe plan sentimental mai ales. Totuși, ideal ar fi să nu sărim calul, devenind sufocați sau de-a dreptul să cerșim după atenția celui de lângă noi.

Venus (Rac) careu Jupiter (Balanță): când afecțiunea nu este suficientă

Ziua de 17 surprinde prin aspectul tensionat de careu pe care îl lansează Venus din zodia Racului lui Jupiter din Balanță. Ce-i drept, fără afecțiune sau măcar o apropiere emoțională, relațiile nu pot rezista, fie ele de prietenie, iubire sau de muncă. Dar atunci când nevoia de atenție este mai importantă decât binele comun, există riscul ca lucrurile să se deterioreze dincolo de acea limită în care se mai poate face ceva. Nu ne rămâne decât să vedem dacă nu am întrecut măsura.

Marte (Leu) trigon Saturn Rx (Săgetător): o fi bine să fac ce-mi zice inima?

În data de 22, se perfectează configurația astrală armonioasă de trigon dintre Marte din semnul Leului și Saturn retrograd din zodia Săgetărorului, indiciu cum că din lupta aprigă care se duce în această zi și-n cele de dinaintea și de după ea între principiile noastre care se vor solide și elanul de a face lucruri după pofta inimii noastre, s-ar putea să ieșim totuși victorioși. Astrele ne oferă așadar doza perfectă de nebunie, pasiunie și curaj pentru a ne urma sufletul acolo unde trebuie.

Venus poposește în zodia Leului

Dacă pe parcursul șederii sale în semnul Racului am dat dovadă de o afecțiune și tandrețe care se asemăna ce cele ale unui părinte, din 26 încolo, când Venus ajunge în zodia Leului, lucrurile se schimbă destul de mult. Cu toate că patosul rămâne același, devenim mai demonstrativi, vocali și teatrali în simțirile noastre. De teamă să nu fim desconsiderați din această pricină, ar fi bine să nu promitem lucruri pe care nu le putem duce la îndeplinire. Altfel, ne pierdem de tot credibilitatea.

Soare conjuncție Mercur Rx (Fecioară): microscopul

Ziua de 26 se mai distinge prin alăturarea lui Mercur, în mersul lui invers prin zodia Fecioarei, la Soarele intrat nu demult în semnul domiciliului său nocturn. Această configurație astrală se vrea a ne arăta exact care sunt acele lucruri pe care avem tendința să le exagerăm acum, pe parcursul retrogradării lui Mercur prin Fecioară și care este impactul real al acestui fapt în viețile noastre. Dacă avem ochi de văzut ceea ce ne indică acest luminător, vom avea foarte mult de câștigat.

Mercur se întoarce în zodia Leului: promisiuni neîndeplinite

În ultima zi a lunii, mai exact pe data de 31, Mercur revine în semnul Leului ca și cum ar fi greșit ceva pe parcursul șederii sale în această zodie, iar acum vine să-și răscumpere eroarea. Astfel, se întâmplă că nu mai face declarații cu o la fel de mare lejeritate decât până acum. Ori cel puțin se dorește să procedăm în această manieră întrucât în caz contrar există riscul ca lucrurile să o ia și mai mult pe arătură. Indicat ar fi așadar să facem în așa fel încât să lăsăm faptele să vorbească.

După cum reiese din paragrafele de mai sus, luna august a anului 2017 nu este deloc una plină și solicitantă, dar cu toate acestea este suficient de dinamică și ofertantă pentru a ne menține într-un ritm cât de cât alert. Cu toate acestea, se recomandă să mai moderăm nițel ritmul pașilor pentru a face față cu brio sezonului de toamnă. Iar acest lucru îl putem realiza cu ajutorul lui Mercur.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează Leul până pe 23 august ora 00:20 când ajunge în Fecioară;
Lună Plină în Vărsător pe 7 august ora 20:11, Lună Nouă în Fecioară pe 21 august ora 20:30;
Mercur se mișcă prin Fecioară până pe 13 august ora 2:00, când începe să retrogradeze, semn pe care-l traversează în sens aparent invers până pe 31 august ora 17:53, moment în care revine în Leu;
Venus se deplasează Rac până pe 26 august ora 6:29, moment în care intră în Leu;
Marte parcurge Leul pe tot parcursul lunii august;
Jupiter tranzitează Balanța pe tot parcursul lunii;
Saturn retrogradează prin Săgetător până pe 24 august ora 14:08, când se întoarce la mersul în sens direct;
Uranus parcurge Berbecul până pe 2 august ora 7:31, când începe să retrogradeze;
Neptun tranzitează în sens invers Peștii pe toată durata lui august;
Pluto se mișcă în sens aparent invers prin Capricorn întreaga lună august.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »

Urmăriţi horoscopul lunar video »