AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii Februarie 2016

Horoscopul lunii Februarie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Februarie 2016

După două luni de iarnă în care am făcut orice numai să hibernăm nu, februarie ne întâmpină cu o mână de ingresuri și configurații astrale, îmbiindu-ne parcă să facem un popas și să-ntocmim bilanțul sezonului rece al sfârșitului lui 2015 și al începutului lui 2016. Pe lângă rolul de hotar între iarnă și primavară, această lună marchează și finele primei retrogradări a lui Mercur din acest an prin revenirea sa în Vărsător, zodie pe care a părăsit-o pe 8 ianuarie întorcându-se-n Capricorn. Dar cum nu putem aprecia coloritul astral al lui februarie după un singur criteriu, vă invit să urmărim pe larg cum ne întâmpină această lună din punct de vedere astrologic.

Primul aspect semnificativ al acestei luni este cel disonant de careu pe care i-l lansează conjuncția dintre Venus și Pluto din semnul Capricornului lui Uranus din zodia Berbecului care marchează intervalul 4-7 februarie. De pe urma acestei configurații astrale au de pătimit cel mai mult parteneriatele de afaceri, dar mai ales de viață consacrate, precum și cele-n care părțile s-au distanțat de ceva vreme încoace (Capricorn).

Ceea ce încearcă să ni se transmită este faptul că dacă nu revizuim "pe ici, pe colo, și anume în punctele esențiale" (Pluto) ce anume-nțelegem prin a iubi, respectiv a fi iubit (Venus), ne expunem mai mult ca oricând riscului (careu) unei rupturi (Uranus) bruște (Berbec). Așadar, este vital pentru longevitatea parteneriatelor noastre să conștientizăm faptul că șchiopătarea-n doi nu poate continua la infinit.

În aceleași zile, cu excepția datei de 4, tronează o altă configurație astrală și anume aceea armonioasă de trigon dintre Mercur, revenit la sensul de mers direct prin Capricorn și Jupiter care se mișcă de-a-ndoaselea prin Fecioară. Folosindu-se-nțelept energia acestui aspect, relațiile profesionale, dar și sentimentale cu ștate vechi amenințate de careul lui Venus și al lui Pluto cu Uranus pot face față cu brio codului roșu de separare.

Discuțiile (Mercur) serioase (Capricorn) purtate cu partenerul de viață ori afaceri ne pot salva și-mbunătăți relațiile (trigon), ajutându-ne să-nțelegem că așteptările (Fecioară) avute-n privința lor erau prea mari, prea multe (Jupiter) sau extrem de dificil, dacă nu chiar imposibil de satisfăcut (retrograd). Nu ne rămâne decât să facem corect distincția între o ștachetă prea ridicată și a primi pe măsura contribuției noastre în cuplu.

Între 9 și 11 ale lunii, Venus îi ia locul lui Mercur și stabilește același raport astral favorabil de trigon cu Jupiter retrograd din semnul Fecioarei. Acest aspect fie vine să consolideze progresele făcute pe perioada în care planeta gândirii și a comunicării era implicată-n aceeași configurație celestă, fie ne oferă șansa de a ne resuscita parteneriatele de viață ori afaceri căzute-n amorțire după careul lui Venus și al lui Pluto cu Uranus.

Dacă-n cazul anterior conversațiile cu cărțile pe masă erau cele care ne-ar fi putut readuce relațiile sentimentale sau profesionale pe linia de plutire, de data aceasta s-ar dori să facem apel la sentimente (Venus). Oare chiar suntem dispuși să renunțăm la asociatul nostru ori la persoana iubită doar pentru că nu se ridică la anumite standarde? Chiar este atât de important să ne satisfacă acele cerințe la înălțimea cărora nu se ridică niciodată? Indicat ar fi ca aceste întrebări, retorice momentan, să constituie o temă de reflecție-n aceste zile.

Pe data de 14 februarie, Mercur își face intrarea, pentru a doua oară-n acest an, în zodia Vărsătorului. Lecția pe care a-ncercat să ne-o predea retrogradarea planetei gândirii prin Vărsător (5-8 ianuarie) și Capricorn (8-25 ale lunii anterioare) a fost aceea că ineditul, senzaționalul și teribilul ideilor sau al afirmațiilor noastre n-au nicio valoare atâta timp cât le lipsește fezabilitatea, respectiv argumentele. Că elementul care șochează are o durată de viață scurt, iar apoi, de cele mai multe ori, n-avem decât să tragem ponoasele proiectelor noastre nerealiste, precum și al spuselor scandalizatoare, ceea ce ne răpește din energia și resursele de a zice sau a face ceva care chiar să facă diferența.

În ziua de 17 a lunii, Venus i se alătură lui Mercur, trecând pragul Vărsătorului. Dacă pe parcursul tranzitului său prin semnul precedent rațiunea în virtutea cărora am început ori continuat relații sentimentale sau profesionale a fost aceea că ne oferă un statut social mai ridicat, ne ajută să avansăm în carieră sau că o eventuală despărțire ne-ar aduce pe buzele tuturor, odată ajunsă-n Vărsător, aceste convenții își pierd importanța.

N-ar trebui să ne mire așadar că ne atrage șocantul, noul sau extravagantul unui potențial partener de viață sau afaceri. Nu-i exclus, de asemenea, să ne arătăm mai dispuși decât de obicei să experimentăm conceptul de relație deschisă. În orice caz, ceea ce-i cert este faptul că cel puțin în săptămânile care urmează ne lăsăm mai puțin ghidați de ceea ce vine după cuvinte ca "trebuie", cedând cel mai probabil puterii neobișnuite de atracție a lui "nu se face".

Din 27 până la sfârșitul lui februarie se manifestă conjuncția dintre Soare și Neptun din semnul Peștilor. În funcție de specificul hărții natale a fiecăruia dintre noi și de (in)abilitatea noastră de a controla energiile acestui aspect, fie ne alegem cu unele revelații menite să ne ajute a ne apropia de adevăratul nostru potențial, fie ne distorsionează imaginea de sine, deformând ceea ce-nțelegem prin cea mai bună versiune a noastră. Dar să nu uităm totuși că este-n puterea noastră să folosim forța acestei configurații astrale în avantajul nostru.

Iată-ne ajunși la finele ultimei luni de iarnă. Judecând după numărul aspectelor majore ale lui februarie, este lesne de observat faptul că ne-a trasat mai puține sarcini decât decembrie, dar mai ales ianuarie. Se poate spune așadar că s-a creat în această lună un context astral suficient de lejer pentru ca lucrurile să revină pe făgașul normal și să ne putem reîncărca bateriile pentru primăvara care ne bate la ușă. Nu ne rămâne decât să ne tragem sufletul și să-l întâmpinăm cu brațele deschise pe aprilie.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge semnul Varsatorului până pe 19 februarie ora 7:34 când ajunge în Pești;
Lună Nouă în Vărsător pe 8 februarie ora 16:39, Lună Plină în Leu pe 24 februarie ora 20:20;
Mercur se mișcă prin zodia Capricornului până pe 14 februarie ora 00:42;
Venus tranzitează Capricornul până pe 17 februarie ora 6:17 când își face intrarea-n în semnul Vărsătorului;
Marte se deplasează prin zodia Scorpionului pe tot parcursul lui februarie;
Jupiter retrogradează în semnul Fecioarei pe toată durata lunii;
Saturn se mișcă prin zodia Săgetătorului de-a lungul întregii acestei luni;
Uranus se deplasează firesc prin semnul Berbecului pe tot parcursul lui februarie;
Neptun tranzitează zodia Peștilor pe toată durata lunii;
Pluto parcurge semnul Capricornului de-a lungul întregii acestei luni.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 4 martie 2016
Recomandari astrologice

Din 7 in 7 ani (un sfert din ciclul lui Saturn), in viata fiecarui om se incheie o etapa importanta si incepe o alta. Daca va aflati la finele sau la inceputul unei astfel de etape, profitati de moment si luati cele mai intelepte decizii pentru viitorul dvs.!

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme