AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii Mai 2016

Horoscopul lunii Mai pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Mai 2016

Luna mai, așa cum îi și șade bine celei care-nchide stagiunea primăverii lui 2016, promite să ofere prilejul astrologic perfect sedimentării schimbărilor pe care le-au adus suratele ei. Deși nu-i lipsește elementul de instabilitate prin careu-n T trasat de Saturn, Jupiter și Neptun, este-nțesată totuși de aspecte favorabile-ntre planete aflate-n zodii de Pământ care ne dau șansa de a digera cele-ntâmplate-n martie și aprilie. Dar haideți să urmărim pe larg cum ne tratează această lună.

Jupiter din nou pe traiectoria firească în Fecioară: încetul cu-ncetul se face oțetul

Primul eveniment notabil din mai este revenirea lui Jupiter la mersul direct prin semnul căderii sale, Fecioara care are loc pe data de 9 mai. Ceea ce a căutat să ne-nvețe retrogradarea sa a fost faptul că deși este sănătos să ne dorim să creștem (Jupiter) și să devenim cele mai bune versiuni ale noastre (Fecioară), perfecționismul funcționează adesea ca o sabie cu două tăișuri (retrograd), având atât potențialul de a ne ambiționa, cât și puterea de a ne suprima entuziasmul de la-nceput.

Venus (Taur) trigon Jupiter (Fecioară): să creștem împreună

Peste 10 și 11 ale lunii tronează aspectul armonios de trigon dintre Venus din Taur și Jupiter din Fecioară. Iată un context astral benefic atât acelora implicați/te în relații sentimentale și/sau profesionale consacrate, cât și pentru cei/le aflați/te la-nceput de drum în doi. Sub oblăduirea acestei configurații astrale, dorința (Venus) de stabilitate (Taur) se-ngemănează (trigon) cu convingerea (Jupiter) că pas cu pas (Fecioară) poți construi un parteneriat de viață/afaceri reușit.

Mercur Rx (Taur) trigon Pluto Rx (Capricorn): cuvântul te ridică, cuvântul te doboară

Aceste zile și cea imediat următoare mai sunt influențate de trigonul format de două planete retrograde și anume Mercur din Taur și Pluto din Capricorn. Astfel, predilecția pentru angajamente și credința că pot fi cultivate treptat trebuie să fie completată de capacitatea de ne rumega (Taur) gândurile (retrograd) înainte de a deveni vorbe (Mercur). Doar așa se dărâmă (Pluto) structurile coercitive (Capricorn) interioare (retrograd) care ne afectează relațiile.

Venus conjunctă cu Mercur Rx în Taur: hai s-o luăm ușor

Conjuncția lui Venus cu Mercur retrograd în zodia Taurului marchează datele de 13 și 14 mai, amintindu-ne faptul că nu-i suficient să vrem (Venus) statornicie (Taur), dat fiind că relațiile, fie ele profesionale sau amoroase, presupun în același timp să-nveți să renunți (retrograd) la a mai ține cu dinții (Taur) de părerile tale (Mercur), văzând lucrurile și din perspectiva partenerului de viață/afaceri. Cu cât suntem mai puțin îndărătnici în viziuni, cu atât mai bine pentru toată lumea.

Mercur Rx (Taur) trigon Jupiter (Fecioară): cutremure de magnitudini mici

Intervalul 18-22 al acestei luni se remarcă tot printr-un trigon, de această dată lansat de Mercur retrograd din Taur la Jupiter din Fecioară. Această configurație astrală ne transmite că procesul de reconsiderare (retrograd) a ideii (Mercur) de siguranță (Taur) la care am fost supuși de câteva săptămâni încoace a fost de fapt menit să ne sprijine-n (trigon) călătoria-ntreprinsă (Jupiter) către adevăratul nostru potențial (Fecioară). Chiar ne simțim bine sau ne este doar frică de schimbare?

Mercur din nou în mers direct prin Taur: amu' nu te (mai) reverbera

Ziua de 22 iese-n evidență prin întoarcerea lui Mercur la mersul direct prin semnul Taurului. Pe lângă faptul că s-a dorit să ne alegem cu o revizuire a conceptului de angajament, scopul principal al retrogradării acestei planete a fost acela de a realiza că-ncăpățânarea-n (Taur) gândire (Mercur) nu ne permite să conștientizăm care sunt acele opinii care chiar merită păstrate. Că doar atunci când abandonezi reticența la nou realizezi care sunt ideile care chiar ar trebui prețuite.

Mercur (Taur) trigon Jupiter (Fecioară): lucruri bine făcute

Peste perioada cuprinsă între 23 și 27 mai tronează același trigon între Mercur și Jupiter, doar că de data aceasta planeta gândirii și a comunicării nu se mai mișcă de-a-ndoaselea. Acest aspect ne oferă prilejul perfect să sedimentăm progresele făcute pân-acum dacă ne punem felul de a vorbi (Mercur) așezat (Taur) în slujba unei evoluții (Jupiter) metodice (Fecioară), indiferent de sectorul în care aceasta se-nregistrează. Nu ne rămâne decât să folosim tehnica pașilor mărunți și apăsați.

Venus intră-n Gemeni: vreau să mă joc cu mintea ta

Data de 24 a acestei luni stă sub influența intrării lui Venus în zodia Gemenilor. Dacă pe parcursul tranzitului său prin Taur căutam stimularea simțurilor, odată ce planeta socializării și a iubirii pășește-n semnul imediat următor, se prea poate să urmărim incitarea (Venus) intelectuală (Gemeni), deci n-ar trebui să ne mire dacă abilitățile de comunicare, ale noastre și ale sexului opus, se transformă, atâta timp cât șede-n Gemeni, în veritabile și redutabile arme de seducție.

Marte se-ntoarce-n Scorpion: nisipuri mișcătoare

Ziua de 27 mai se remarcă prin revenirea lui Marte-n Scorpion. Luând în considerare faptul că-n Săgetător retrogradarea planetei acțiunii s-a manifestat prin apărarea unor cauze greșite sau deja pierdute, putem spune că odată-ntors în domiciliul său nocturn, suntem nevoiți/te să dăm piept (Marte) pe cont propriu (retrograd) cu situațiile complicate (Scorpion) care s-au creat în urma faptului că am luptat pentru convingerile nepotrivite. A meritat oare toată această tevatură?

Dat fiind că două planete își reiau mersul direct și paragrafele de mai sus vorbesc numai despre aspecte armonioase, am putea fi tentați/te să credem c-avem de-a face cu o lună-n care curg lapte și miere, ceea ce n-ar fi tocmai neadevărat dacă-n fundal n-ar exista careu-n T descris de Saturn retrograd, Jupiter și Neptun. Dar chiar și așa, senzația pe care ne-o lasă ultima lună de primăvară este una de consolidare a tuturor transformărilor prin care am trecut în primele luni ale lui 2016.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge semnul Taurului până pe 20 mai ora 17:36 când poposește-n Gemeni;
Lună Nouă în Taur pe 6 mai ora 22:30, Lună Plină în Săgetător pe 22 mai ora 00:25;
Mercur se mișcă-n sens aparent invers prin zodia Taurului până pe 22 mai ora 16:19 când se-ntoarce la traiectoria sa firească;
Venus tranzitează semnul Taurului până pe 24 mai ora 12:44 când ajunge-n Gemeni;
Marte retrogradează prin zodia Săgetătorului până pe 27 mai ora 16:50 când revine-n Scorpion;
Jupiter se deplasează-n sens aparent invers prin semnul Fecioarei până pe 9 mai ora 15:14 când își reia mersul direct;
Saturn merge de-a-ndoaselea prin zodia Săgetătorului pe tot parcursul lui mai;
Uranus continuă să parcurgă semnul Berbecului întreaga lună mai;
Neptun tranzitează zodia Peștilor pe toată durata lui mai;
Pluto retrogradează prin semnul Capricornului pe tot parcursul acestei luni.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 3 iunie 2016
Recomandari astrologice

Cand Marte este in miscare retrograda, este posibil ca randamentul dvs. sa scada si sa deveniti mai irascibil. Nu actionati pripit! Manati fiind de o neliniste interioara, ati putea porni spre o directie gresita. E un moment bun sa meditati si sa va controlati corpul.

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme