AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii ianuarie 2017

Horoscopul lunii ianuarie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - ianuarie 2017

Cea dintâi lună a anului acesta se întrevede a fi una suficient de activă din punct de vedere astral pentru a ne pune sângele în mișcare. Ce-i drept, ne aflăm încă în sezonul rece și tendința este aceea de a hiberna, dar ianuarie nu ne oferă multe ocazii să ne afundăm într-o inerție. Dar haideți totuși să urmărim pe larg cum îți propune să ne trateze cea de-a doua lună a acestui anotimp.

Venus intră în Pești: iubire cosmică

Primul eveniment astral notabil al lui 2017 este trecerea lui Venus în semnul Peștilor care are loc pe data de 3. Odată ajunsă în zodia exaltării sale, această planetă ne face mai doritori (Pești) de a stabili o conexiune aproape spirituală cu cei dragi de lângă noi, dar mai ales cu partenerul de viață (Venus). Așa se face că putem fi tentați/te să facem sacrificii destul de mari pentru a lega o astfel de relație cu cel pe care-l considerăm partenerul potrivit. Ideal ar fi să existe niște limite.

Mercur revine în Săgetător: dezavantajul părții pline a paharului

Mersul aparent invers adoptat de Mercur la finele anului trecut îl readuce pe acesta pe 8 ianuarie în zodia Săgetătorului. Mai mult decât de obicei (retrograd), ideile noastre (Mercur) se învârt doar în jurul imaginii de ansamblu (Săgetător), eșuând în a observa acele detalii care întregesc de fapt peisajul. Poate dacă n-am mai emite judecăți de valoare pe baza unor analize de suprafață, nu ne-am mai lovi de aceleași piedici. Se recomandă așadar ceva mai multă atenție la amănunte.

Mercur se întoarce la mersul direct: schimbare de traiectorie mentală

După data de 8, Mercur revine la traiectoria sa directă prin zodia exilului său, fapt pentru care se resimt la intensitate mai redusă dezavantajele amplasării acestei planete în semnul Săgetătorului. Chiar dacă ne lăsăm încă furați de peisaj, ni se mai nimeresc în aria vizuală și detalii care fac de fapt diferența. Ideal ar fi totuși să derulăm nițel filmul și să tragem niște concluzii. Poate nu ne va plăcea ceea ce vom afla, dar cu siguranță ne va ajuta pe mai departe să realizăm unde am greșit.

Soare (Capricorn) careu Jupiter (Balanță) careu Uranus (Berbec): povara succesului

Intervalul 10-12 al lunii stă sub influența careului în T format de Soare din zodia Capricornului, Jupiter din semnul Balanței și Uranus din zodia Berbecului. În aceste zile, putem avea parte de tendințe teribiliste (Berbec) care nu numai că șochează (Uranus), dar și par să atenteze la valorile (Jupiter) după care se ghidează relațiile pe care le avem cu ceilalți (Balanță). Urmările faptului de a ceda acestor porniri se pot reflecta (Soare) în statutul avut în societate ori serviciu (Capricorn).

Mercur intră din nou în Capricorn: cuvintele te recomandă

Începând cu 12 a lunii, Mercur tranzitează din nou semnul Capricornului. De data aceasta, părem mai determinați ca niciodată să ne construim un nume (Capricorn) pe bază de păreri și idei atent documentate (Mercur). Nu ne mai hazardăm la fel ca pân-acum, emițând opinii care nu posedă un fundament real și solid. Prestigiul capătă un sens mai profund, fiind astfel mai reticenți în a-l pune în peicol doar pentru a căpăta recunoaștere temporară. Ne dorim lucruri cu adevărat solide.

Venus conjuncție Neptun (Pești): extaz/agonie mistic/ă

Între 11 și 14, tronează conjuncția dintre Venus și Neptun din zodia Peștilor. Așa se face că la un moment dat în aceste zile, din prea multă iubire (Venus), riscăm să ne lăsăm duși de nas de iluzii (Neptun) în timp ce impresia pe care o avem este aceea că facem ce este mai bine (Pești). Indicat ar fi să ne rupem cât mai repede din această reverie, chiar dacă trezirea la realitate nu va fi deloc plăcută. Întotdeauna este mai bine să trăiești în adevăr decât să te hrănești constant cu minciuni.

Marte (Pești) careu Saturn (Săgetător): cât de moral este ceea ce faci?

Din 17 până-n 21 ianuarie. Marte din semnul Peștilor îi lansează un aspect tensionat de careu lui Saturn din zodia Săgetătorului. Încredințați că facem ceea ce este bine (Pești), acțiunile (Marte) noastre din aceste zile pot sfârși prin a veni în contradicție cu sistemele noastre (Saturn) de valori și credințe (Săgetător). Dacă nu ne dorim să regretăm cele întâmplate, trebuie să realizăm la timp că nu ne îndreptăm în direcția potrivită. Niciodată nu este prea târziu să-ți modifici traiectoria.

Venus (Pești) careu Saturn (Săgetător): cât de departe e prea departe în iubire?

În intervalul 26-29 al lunii, Venus din zodia Peștilor îi trimite lui Saturn din semnul Săgetătorului și ea un aspect distonant de careu. Dorința (Venus) de a ne depăși condiția și a ne apropia de ceea ce credem că este adevăratul nostru potențial (Pești) ne poate împinge să încălcăm anumite valori (Săgetător) pe care le credeam solide (Saturn). Ori poate nu putem respecta un sistem de principii suficient de trainic pentru a deveni mai buni. Oricare ar fi situația, maturitatea ne este aliatul.

Marte poposește în Berbec: forță și vigoare

După data de 28, Marte se mișcă prin semnul Berbecului. Pe parcursul acestui tranzit, avântul de care dăm dovadă (Marte) este unul mult potențat (Berbec). Așa se face că preluăm inițativa când puțină lume ar face-o, aruncându-ne în vâltoarea povocărilor cu mai mult curaj decât oricând. Se întrevede așadar o perioadă prielnică în care se ne ocupăm de acele chestiuni pe care altădată nu ne-am fi încumetat să le rezolvăm. Șansele de izbândăm sunt mai numeroade decât de obicei.

Mercur conjuncție Pluto (Capricorn): puterea cuvintelor

Între 21 și 31 ianuarie, Mercur i se alătură lui Pluto în zodia Capricornului. Părerile și opiniile pe care le emitem atunci (Mercur) pot avea un efect transformator (Pluto) asupra modului în care ne percep ceilalți la serviciu și/sau în societate (Capricorn). Influența poate fi una atât negativă, cât și pozitivă, fapt pentru care nu depinde decât de noi să facem în așa fel încât să beneficiem de pe urma acestei configurații astrale. Ideal ar fi să realizăm la timp cât de mult contează ce spune.

După cum reiese din paragrafele de mai sus, luna ianuarie a acestui an se întrevede a fi una chiar dinamică și ofertantă, urmare a faptului că aceasta stă sub un destul de puternic marcaj pe semne Mutabile. Prin urmare, se recomandă ca la începutul lui 2017 să dăm dovadă de flexibilitate și să avem mereu la îndemână un plan de rezervă. Doar în felul acesta nu suntem prinși cu garda jos.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează Capricornul până pe 19 ianuarie ora 23:23, moment în care ajunge în Vărsător;
Lună Plină în Rac pe 12 ianuarie ora 13:34, Lună Nouă în Capricorn pe 28 ianuarie 2:07;
Mercur se mișcă aparent invers prin Capricorn până pe 4 ianuarie ora 17:01, când revine în Săgetător pe care îl parcurge de-a-ndoaselea până pe 8 ianuarie ora 11:43, moment în care își reia traiectoria directă, mișcându-se prin acest semn până în 12 ianuarie ora 15:30 când intră pentru a doua oară în Capricorn;
Venus tranzitează Vărsătorul până pe 3 ianuarie ora 9:47, când își face intrarea în Pești;
Marte se deplasează prin Pești până pe 28 ianuarie ora 7:38, moment în care ajunge în Berbec;
Jupiter se mișcă prin Balanță pe toată durata lui ianuarie;
Saturn tranzitează Săgetătorul pe tot parcursul lui ianuarie;
Uranus parcurge Berbecul pe de-a-ntregul lui ianuarie;
Neptun se deplasează prin Pești pe toată durata lui ianuarie;
Pluto se mișcă prin Capricorn pe tot parcursul lui ianuarie.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 27 ianuarie 2017
Recomandari astrologice

Daca doriti sa perseverati cu studiul intr-o anumita directie si sa aprofundati un anumit concept, profitati de momentele in care Mercur se afla intr-un semn fix (Taur, Leu, Scorpion, Varsator).

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme