AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii august 2016

Horoscopul lunii august pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - august 2016

Ultima lună de vară stă sub oblăduirea semnelor Mutabile, semn că se anunță un august cam instabilă, cel puțin din punct de vedere astrologic. Pe fondul acestei atmosfere schimbătoare, pot interveni tot felul de răsturnări de situație, care mai de care mai surprinzătoare. Pentru a ne face o idee despre ce ne pot rezerva, vă invit să urmărim care sunt evenimentele importante ale lunii.

Marte intră-n Săgetător: vânare de vânt

Primul eveniment astral important al lui august este a doua revenire a lui Marte-n Săgetător din data de 2 august care ne imprimă, pentru a doua oară, avântul (Marte) explorării și al experimentării (Săgetător). Iată-ne iarăși cuprinși de febra experiențelor noi și spontane menite să ne scoată din ritmul monoton al fiecărei zile. Cu toate acestea, există riscul ca această goană după inedit să nu facă altceva decât să mascheze faptul că fugim din calea responsabilităților.

Venus tranzitează Fecioara: te iubesc câte un pic, pic, pic

Din 5 încolo, Venus tranzitează semnul Fecioarei. Dacă-n ipostaza precedentă iubeam (Venus) declarativ și zgomotos (Leu), pe parcursul perioadei următoare, ne exprimăm sentimentele cu moderație, atâta cât să ne asigurăm că relația noastră este una funcțională (Fecioară). Iar pentru a atinge acest deziderat, tindem să recurge la metode dintre cele mai inventive pentru a ne schimba pe noi, dar mai ales pe partener, în speranța că lucrurile vor merge mai bine pe plan sentimental.

Mercur (Fecioară) careu Saturn Rx (Săgetător): știu că nu știu nimic

Între 5 și 7 august, domină contextul astral aspectul distonant de careu pe care i-l trimite Mercur din Fecioară lui Saturn retrograd din Săgetător. În acest interval, ni se dau motive (Mercur) bine întemeiate (Fecioară) pentru a elimina din sistemul nostru (Saturn) de referință (Săgetător) acele convingeri care ne-au tras înapoi de ceva vreme-ncoace (retrograd). Cu cât opunem mai puțină rezistență schimbării, cu atât resimți mai puțin acest proces de îmbunătățire a crezului personal.

Venus (Fecioară) careu Marte (Săgetător): du-te-ncolo, vino-ncoace

Din 6 până-n 8 a lunii, se resimt efectele configurației astrale dizarmonice trasate de Venus din Fecioară lui Marte din Săgetător. În aceste zile, faptul că râvnim (Venus) la o relație sănătoasă (Fecioară) nu face casă bună cu tendința de a vâna mereu (Marte) ceva ce n-am mai trăit pân-atunci (Săgetător). Iată un prilej mai mult decât potrivit pentru a-nvăța să-mbinăm aprecierea față de valorile tradiționale cu capacitatea de a para instalarea plictisului și monotoniei în cuplu.

Mercur (Fecioară) opoziție Neptun Rx (Pești): crede și nu cerceta

Zilele de 7 și 8 sunt marcate de opoziția lansată de Mercur din Fecioară lui Neptun retrograd din Pești. Pe fondul acestui aspect tensionat, ni se aduc la cunoștință informații (Mercur) din surse sigure (Fecioară) care ne pot face să ne pierdem credința (Neptun) oarbă (retrograd) în bunătatea (Pești) anumitor oameni dragi. Cu toate acestea, acest lucru n-ar trebui să ne afecteze relația cu restul de apropiați. Prin urmare, să nu uităm că fiecare este nevinovat până la proba contrarie.

Mercur (Fecioară) trigon Pluto Rx (Capricorn): să ne suflecăm mânecile

Din 10 până-n 12, se manifestă configurația astrală armonioasă de trigon trimisă de Mercur din Fecioară lui Pluto retrograd din Capricorn. În acest interval, felul analitic (Fecioară) de a gândi (Mercur) de care dăm dovadă de ceva timp încoace ne ajută să ieșim din păguboasele (retrograd) bătălii (Pluto) ale orgoliilor (Capricorn) care riscă să izbucnească-ntre noi și figurile autoritare din viețile noastre. Nu trebuie decât să conștientizăm că cel mai deștept cedează întotdeauna.

Saturn revine la mersul direct prin Săgetător: îmblânzirea îndărătnicului

În data de 12, Saturn revine la mersul direct prin zodia Săgetătorului. Ceea ce ar trebui să facem în primă față este să vedem cât anume din sistemele de referință nou la care am lucrat de ceva timp încoace a mai rămas în picioare după această perioadă. În acest fel, reușim să ne regrupăm, evaluând motivele pentru care anumite credințe și principii n-au rezistat testului timpului. Doar în felul acesta ne putem construim o filozofie de viață care să ne ajute să ne atingem potențialul.

Venus (Fecioară) careu Saturn (Săgetător): nu te ridici la-nălțimea standardelor

Între 12 și 14 ale lunii tronează aspectul disonant de careu dintre Venus din Fecioară și Saturn din Săgetător. Zilele acestea am putea cere mai mult decât este uman posibil de la parteneriatele de viață și afaceri întrucât vrem (Venus) s-avem relații funcționale (Fecioară) fără a ne abate niciun pic de la sistemele (Saturn) noastre de valori, principii și credințe (Săgetător). Poate n-ar strica să ne schimbăm nițel așteptările. O anumită doză de compromisuri n-a făcut rău nimănui.

Venus (Fecioară) opoziție Neptun Rx (Pești): iubește-mă orbește

Din 13 până-n 15, stăm sub influența configurației astrale tensionate de opoziție trasate de Venus din Fecioară lui Neptun retrograd din Pești. Dorința (Venus) de a-l corija pe partener (Fecioară) pentru a deveni cea mai bună versiune a sa denotă faptul că ceva ne-mpiedică (retrograd) să-l iubim (Neptun) necondiționat (Pești). Tema de reflecție ar fi aceea că riscăm să se schimbe într-atât de mult încât putem ajunge să nu mai recunoaștem persoana de care ne-am îndrăgostit.

Mercur conjunct Jupiter (Fecioară): pas cu pas

Intervalul 19-26 august este marcat de conjuncția lui Mercur cu Jupiter în Fecioară care anunță o perioadă favorabilă pentru mediul de afaceri. Iată un moment propice să dezvoltăm (Jupiter) un plan fezabil (Fecioară) care să ne permită să ne transformăm o idee de afaceri (Mercur) dragă sufletului nostru în realitate. Acum dispunem de spiritul critic, răbdarea și simțul de răspundere necesare pentru a duce la bun sfârșit un astfel de demers. Să nu ratăm deci această oportunitate.

Marte conjunct Saturn (Săgetător) careu Neptun Rx (Pești): arta de a sări cu capu-nainte

Între 22 și 29, se manifestă careul dintre conjuncția lui Marte cu Saturn din Săgetător și Neptun retrograd din Pești. Pe fondul acestui aspect dizarmonic, avântul (Marte) de a ne înnoi sistemele (Saturn) de referință (Săgetător) ne poate face s-ajungem să plutim (Pești) în derivă (retrograd) pentru că ne-a lipsit convingerea (Neptun) că chiar avem nevoie de o astfel de schimbare. Nu ne rămâne decât să ne gândim care sunt motivațiile în virtutea cărora vrem să facem aceste ajustări.

Venus conjunct Jupiter conjunct Mercur (Fecioară): cum să construiești un imperiu

Din 26 până-n 29, tronează stellium-ul format de Venus, Jupiter și Mercur din semnul Fecioarei care promite să sprijine negocierile, semnările de contracte, interviurile de angajare, precum și-ntâlnirile de afaceri. Modurile-n care socializăm (Venus), ne facem înțeleși (Jupiter) și gândim (Fecioară) ne sprijină demersul de a lega parteneriate de viață și/sau afaceri sănătoase (Fecioară). Depinde doar de noi să ne folosim cu-nțelepciune de energiile acestui eveniment astral puternic.

Mercur începe să retrogradeze-n Fecioară: culmea selectivității

După data de 30, Mercur începe să retrogradeze-n domiciliul său nocturn. Cât se mișcă de-a-ndoaselea prin Fecioară, am putea deveni exagerat de critici, atât cu noi înșine, dar mai ales cu ceilalți. În felul acesta, nimic pare să nu ne mai mulțumească, riscând să devenim pisălogi și certăreți. Poate n-ar strica să fim mai indulgenți în săptămânile care urmează. În caz contrar, am putea ajunge să spunem ori să facem lucruri pe care le vom regreta mai devreme sau mai târziu.

Venus poposește-n Balanță: codul bunelor maniere

Aceeași zi mai coincide și cu intrarea lui Venus în domiciliul său diurn. Este de așteptat ca, pe parcursul șederii sale-n Balanță, abilitățile noastre de socializare să se potențeze vizibil. Chiar și așa, chiar dacă ni se potrivesc mănușă rolurile de amfitrioni perioada aceasta, putem totuși cădea în patima tentativelor de a mulțumi pe toată lumea, ceea ce poate deveni deosebit de obositor. Nu ne rămâne decât să ne purtăm cu naturalețe. Cei care contează vor aprecia acest gen de atitudine.

După cum bine reiese din paragrafele de mai sus, a treia lună de vară promite a fi dinamică și ofertantă atâta timp cât nu ne lăsăm intimidați de perspectiva schimbării. În caz contrar, tot acest tăvălug ne-ar putea smulge cu totul din rădăcini, făcându-ne să ne pierdem reperele. Nu ne rămâne decât să dăm dovadă de flexibilitate și să ne adaptăm strategiile conform situațiilor date.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge semnul Leului până pe 22 august ora 19:38 când poposește-n Fecioară;
Lună Nouă în Leu pe 2 august ora 23:45, Lună Plină în Vărsător pe 18 august ora 12:27;
Mercur tranzitează zodia Fecioarei până pe 30 august ora 16:04, moment în care-ncepe să retrogradeze;
Venus se deplasează prin Leu până pe 5 august ora 18:26 când ajunge-n Fecioară, zodie prin care se mișcă până pe 30 august ora 3:35 când intră-n Balanță;
Marte parcurge semnul Scorpionului până pe 2 august ora 20:47, moment în care poposește-n Săgetător;
Jupiter se plimbă prin zodia Fecioarei pe tot parcursul lui august;
Saturn retrogradează prin semnul Săgetătorului până pe 12 august ora 12:50 când își reia traiectoria firească;
Uranus se mișcă prin zodia Berbecului pe toată durata acestei luni;
Neptun tranzitează semnul Peștilor de-a lungul întregii luni;
Pluto parcurge de-a-ndoaselea zodia Capricornului pe tot parcursul lui august.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 9 septembrie 2016
Recomandari astrologice

Cand Marte este in miscare retrograda, este posibil ca randamentul dvs. sa scada si sa deveniti mai irascibil. Nu actionati pripit! Manati fiind de o neliniste interioara, ati putea porni spre o directie gresita. E un moment bun sa meditati si sa va controlati corpul.

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme