AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii Iulie 2016

Horoscopul lunii Iulie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Iulie 2016

A doua lună de vară pare să se deruleze pe principiul "una caldă, una rece", doar că-n sens invers. Dacă prima sa parte se află sub domnia semnelor de Apă, aducându-ne vrând-nevrând în contact cu propriile emoții și sentimente, cea din urmă ațâță focul interior prin preponderența de planete-n zodii de Foc. Vă invit să urmărim, în rândurile de mai jos, care sunt configurațiile astrale majore care ne fac plăcerea de a se manifesta la mijlocul acestui sezon.

Venus (Rac) trigon Marte (Scorpion): trup și suflet

Intervalul 5-8 iulie stă sub influența aspectului favorabil de trigon pe care i-l lansează Venus din Rac lui Marte din Scorpion. În aceste zile, plăcerea (Venus) de a-l cocoloși pe cel drag (Rac) se-mpletește armonios (trigon) cu faptele (Marte) care denotă profunzimea sentimentelor pe care i le purtăm (Scorpion). Nu-i de mirare așadar că se prefigurează o perioadă-n care dragostea plutește-n aer și-n care se vor lega, mai mult ca sigur, relații stabile și pline de afecțiune.

Mercur conjuncție Soare (Rac) opoziție Pluto Rx (Capricorn): mă cutremură cuvintele tale

În 6 și 7 ale lunii, conjuncția pe care o formează Mercur cu Soarele-n semnul Racului îi trasează o opoziție lui Pluto retrograd din Capricorn. Pe fondul acestei configurații astrale tensionate, cineva ne poate spune unele lucruri (Mercur) care fac lumină-n (Soarele) ceea ce simțim (Rac) și care ajung să zdruncine (opoziție) din temelii (retrograd) renumele (Capricorn) de persoane puternice pe care l-am cultivat atâta timp (Pluto). A venit vremea să fim sinceri cu noi înșine.

Venus (Rac) careu Uranus (Berbec): când iubirea-l alungă pe cel iubit

Din 6 până-n 8, tronează aspectul disonant de careu pe care-l trimite Venus din Rac lui Uranus din Berbec. În intervalul acesta, deliciul (Venus) cu care ne dădăcim partenerul (Rac) i-ar putea cădea greu acestuia (careu), ceea ce riscă să conducă la o ieșire (Uranus) intempestivă (Berbec) din partea acestuia. S-ar dori așadar să ne cercetăm mai îndeaproape comportamentul pentru a evita să dăm curs pornirilor de a ne sufoca jumătatea. Altfel, va trebui să suportăm urmările.

Mercur (Rac) trigon Marte (Scorpion): ce știi nu te doare

Zilele de 10 și 11 iulie se remarcă prin trigonul lansat de Mercur din Rac lui Marte din Scorpion și careul pe care-l trasează aceeași planetă lui Uranus din Berbec. Faptul că ne cunoaștem (Mercur) sentimentele (Rac) ne determină să acționăm (Marte) într-un mod care trădează posesivitate (Scorpion), fapt care atrage o izbucnire (Uranus) nervoasă (Berbec) din partea persoanei iubite sau a celui pe care-l afectează ceea ce facem noi. Mai puțină-ndârjire n-ar strica.

Venus intră-n Leu: o dragoste ca-n filme

Începând cu data de 12, Venus tranzitează zodia Leului. În această ipostază, dragostea se manifestă teatral, flamboaiant, prețios. Iubim cu surle și trâmbițe. Totul amintește de un spectacol, lăsând impresia unei regii bine puse la punct. Ne atrag oamenii pe care-i cunoaște lumea și care contribuie la imaginea noastră. Ne dorim lucruri care atrag atenția celorlalți și care ne aduc pe buzele lor. Vrem să trăim pe picior mare și nu ne sfiim să admitem acest lucru.

Mercur ajunge-n Leu: acum eu vorbesc

Din 14 încolo, Mercur parcurge semnul Leului. Spunem vorbe mari și facem promisiuni și mai mari, așteptându-ne la declarații pe măsură. Ne exprimăm cu patos și punem suflet în ceea ce declarăm. Așa se face că pare că nu facem altceva decât să spunem replici bine ticluite. Timpul va demonstra dacă ne-am lăsat purtați/te de intensitatea momentului sau chiar am lăsat inima să vorbească-n locul nostru. Pân-atunci, nu ne rămâne decât să ne lăsăm cuvintele să fie sorbite.

Mercur conjunct cu Venus (Leu): vreau s-audă toată lumea cât te mult te iubesc

În perioada cuprinsă-ntre 15 și 18 ale lunii, Mercur aderă la o conjuncție cu Venus în zodia Leului. În aceste zile, nu ne dăm în lături de a ne verbaliza (Mercur) dorințele (Venus), mai ales atunci când îl implică pe cel drag (Leu). Această atitudine francă amintește de comportamentul copiilor, ceea ce poate indica o apropiere mai mare de cei mici. Devenim astfel conștienți/te cât de mult contează să fii deschis/ă în privința lucrurilor care vrei să se-ntâmple-n viața ta.

Mercur (Leu) trigon Saturn Rx (Săgetător): crede și se va-mplini

În 18 și 19 iulie, Mercur din Leu îi trimite un trigon lui Saturn retrograd din Săgetător. În intervalul acesta, vorbele mari (Leu) pe care (ni) le spunem (Mercur) ne sprijină (trigon) să ne punem în ordine (Saturn) filozofiile de viață (Săgetător) personale (retrograd). Deși nu ne-am purtat cum ne era vorba, vrem ca, la un moment dat în viitor, să putem declara că-ntr-adevăr ne ghidăm după principiile și valorile pe care am lăsat impresia că le urmăm cu ochii închiși.

Venus (Leu) trigon Saturn Rx (Săgetător): amor vincit omnia

Din 19 până-n 21, stăm sub influența aceleiași configurații astrale armonioase, lansate de data aceasta de Venus din Leu lui Saturn retrograd din Săgetător. Voluptatea (Venus) cu care iubim zilele acestea (Leu) atrage după sine (trigon) o maturizare (Saturn) a crezului (Săgetător) interior (retrograd). N-am exagera așadar dac-am spune că aflăm care sunt proporțiile reale ale puterii de transformare pe care o are dragostea. N-avem decât să găsim modalitatea de a o folosi pozitiv.

Mercur (Leu) trigon Uranus (Berbec): nici nu mai sta pe gânduri

Între 26 și 28 ale lunii, tronează trigonul trasat de Mercur din Leu lui Uranus din Berbec. Ideile (Mercur) creative (Leu) care ne vin zilele acestea nu rămân la acest stadiu, evoluând cu o repeziciune (Berbec) mai mult decât surprinzătoare (Uranus). Dar pentru ca ele să aibă o finalitate, este necesar să dăm dovadă de consecvență, mai ales după ce entuziasmul de la-nceput se mai domolește. Este-n puterea noastră să ne asigurăm că nu abandonăm cândva pe parcurs.

Mercur (Leu) careu Marte (Scorpion): tu știi în ce te bagi?

Data de 29 și cea de 30 se remarcă prin careul pe care-l trimite Mercur din Leu lui Marte din Scorpion. Dintr-o încredere prea mare (Leu) în informațiile pe care le deținem (Mercur) riscăm ca-n perioada aceasta să facem (Marte) lucruri care se pot termina destul de neplăcut (Marte). Nu-i nimic mai sigur, mai ales în intervalul acesta, decât să gândim de două ori și să tăiem o dată. În caz contrar, flacăra pasiunii, fie pentru partener, serviciu sau altceva, ne poate frige.

Mercur poposește-n Fecioară: hai să fim realiști

După data de 30, Mercur se deplasează prin semnul Fecioarei. Tranzitul său prin domiciliul lui nocturn coincide cu dobândirea unei viziuni mai analitice, orientate spre detalii și concentrate pe obținerea de rezultate vizibile. Mai mult, poposirea sa în această zodie aduce și un plus de flexibilitate, deși abaterile de la planurile inițiale nu se fac decât atunci când există argumente de necontestat în acest sens. Începem deci să ne suflecăm mânecile și să ne punem serios pe treabă.

Din câte se pare, luna lui Cuptor a acestui an nu se-ntrevede a fi una caniculară, cel puțin în ceea ce privește temperaturile din termometrele astrologice. Avem oportunitatea, metaforic vorbind, să o/ne scăldăm, dar și să ne bucurăm de razele soarelui, ceea ce-nseamnă că nu beneficiem de scuza că toropeala ne-a țintuit locului. Nu ne rămâne decât să profităm de echilibrul energetic al lui iulie și să-l întrebuințăm cât mai bine cu putință. Ține numai de noi să realizăm acest lucru.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează zodia Racului până pe 22 iulie ora 13:31 când ajunge-n Leu;
Lună Nouă în Rac pe 4 iulie ora 14:01, Lună Plină în Capricorn pe 20 iulie ora 1:56;
Mercur parcurge semnul Racului până pe 14 iulie ora 3:46 când intră-n Leu, zodie prin care se mișcă până pe 30 iulie ora 21:20 când poposește-n Fecioară;
Venus se deplasează prin Rac până pe 12 iulie ora 8:34 când își face intrarea-n Leu;
Marte continuă să tranziteze Scorpionul pe parcursul întregii luni;
Jupiter parcurge Fecioara pe toată durata lui iulie;
Saturn se mișcă invers prin Săgetător întreaga lună;
Uranus se plimbă prin Berbec pe tot parcursul lui iulie;
Neptun tranzitează Peștii pe toată durata lunii;
Pluto parcurge de-a-ndoaselea Capricornul pe parcursul lui iulie.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Actuala serie a cursurilor de astrologie si numerologie a inceput in 15 iulie. Se mai pot face inscrieri pana vineri 22 iulie.
Recomandari astrologice

Cand Mercur este in miscare retrograda, incercati sa fiti mai atent la modul in care comunicati! Diferentele de opinii pot iesi la iveala intr-un mod suparator. Desi aceste momente sunt de fapt ocazii bune de a clarifica lucrurile, asta se poate intampla numai de veti comunica intr-un mod diplomat si intelept. Altfel, rezultatul va fi doar o cearta inutila... (consultati tabelul planetelor retrograde)

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme