AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii aprilie 2017

Horoscopul lunii aprilie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - aprilie 2017

Mijlocul primăverii lui 2017 nu face doar să contribuie la trezirea noastră de după amorțeala în care ne-am instalat în iarnă, ci ne propune și o serie de aduceri aminte prin retrogradările pe care ni le propune. Cu excepția lui Saturn, toate celelalte planete care se deplasează în sens invers își schimbă și semnul, afectând considerabil atmosfera cosmică. Haideți să vedem ce ne pregătesc.

Venus revine în Pești: întoarcere la sinele profund

Începând cu data de 3, Venus tranzitează Peștii din nou, de această dată în sens aparent invers. Pe fondul acestui aspect, există riscul să fim dezamăgiți în dragoste, cel mai probabil pentru că nu se reflectă așteptările în realitate. Pot avea loc evenimente care coboară pe celălalt de pe piedestalul pe care l-am pus, fiind astfel forțați să-l vedem dincolo de iluzia pe care ne-am creat-o. Cu toate acestea, acest lucru nu trebui să reprezinte sfârșitul relației. Lucrurile pot fi reparate cu succes.

Saturn retrogradează în Săgetător: repere stabile

După 5 aprilie, Saturn se deplasează în sens retrograd prin semnul Săgetătorului. Trecem încă o dată printr-o reevaluare a sistemului de valori, principii și credințe, necesar cu atât mai mult dacă am trecut în ultima vreme prin evenimente notabile care au schimba ceva la felul în care vedem lumea. Poate nu se cer ajustări majore, dar cu siguranță este nevoie de mai multă disciplină, dar și rigoare în această privință. A venit momentul să nu ne mai aplecăm după cum bate vântul.

Marte (Taur) trigon Pluto (Capricorn): realist, practic, tangibil

În jurul zilei de 5, Marte din zodia Taurului îi trasează un aspect armonios de trigon lui Pluto din semnul Capricornului. În prajma, dar și în cursul acestei date, avem parte atât de avântul, cât și de randamentul necesare pentru a face progrese vizibile pe plan profesional. Perspectiva realistă asupra lucrurilor și simțul practic pronunțat ne pot ajuta să transpunem în practică idei pe care nu le-am fi crezut fezabile. Tot ceea ce trebuie să facem este să trecem la treabă cât mai repede.

Venus Rx (Pești) careu Saturn Rx (Săgetător): revenirea la realitate

În preajma datei de 8, Venus retrogradă din semnul Peștilor formează împreună cu Saturn aflat și el în retrogradare, dar în zodia Săgetătorului, o configurație astrală tensionată de careu. Ceea ce ne propune acest aspect să aflăm este dacă nu cumva ne-am coborât ștacheta prea jos în numele iubirii. N-ar fi rău, de asemenea, să ne clarificăm ce anume înțelegem cu adevărat prin dragoste și care estelimita compromisurilor și a sacrificiilor pe care le facem de dragul acestui sentiment.

Mercur retrogradează în Taur: încetul cu încetul

Din 10 încolo, Mercur începe să se deplaseze în sens invers prin zodia Taurului, fapt pentru care debitul nostru verbal s-ar putea reduce și mai mult decât atunci când planeta comunicării a ajuns în acest semn. Nu-i nimic în a reflecta mai mult pentru a ne alege cele mai potrivite cuvinte, dar există riscul ca interlocutorii să-și piardă interesul. Acest lucru poate veni în dezavantajul nostru, mai ales atunci când căutăm să le vindem celorlalți o idee în care credem și pe care am muncit-o.

Venus revine la mersul directi prin Pești: reconectarea cu sinele

Începând cu data de 15, Venus se deplasează din nou în sens direct prin semnul Peștilor. De dorit ar fi ca până acum să fi înțeles că iubirea adevărată nu implică suferință pentru că nu o cunoaște. Ea nu cere compromisuri și nici sacrificii pentru a rezista. Ea, de fapt, nici nu implică să existe o relație cu obiectul afecțiunii. Ea pur și simplu există, fără a avea nevoie să fie reaprinsă sau ținută în anumite condiții. Odată ce am înțeles toate acestea, putem face dinstincția dintre ea și altceva.

Mercur se întoarce în Berbec: materiale inflamabile

După 20 aprilie, Mercur revine în zodia Berbecului. Dacă pe parcursul tranzitului său retrograd prin semnul anterior ne-au lipsit și mai mult cuvinte, odată ce ajunge în această zodie de Foc, se prea poate să ajungem să spunem și lucruri care n-ar trebui rostite. Ideal ar fi așadar să gândim de două ori înainte de a ne scăpa porumbelul, spunând lucruri pe care le-am putea regreta cândva mai devreme sau mai târziu. Nu-i nimic rău în a fi spontan/ă, dar este bine să ne știm limitele.

Venus (Pești) careu Saturn Rx (Săgetător): materiale inflamabile

În jurul zilei de 21, Venus din semnul Peștilor îi lansează, pentru a doua oară în aprilie, un aspect distonant de careu lui Saturn retrograd din zodia Săgetătorului. Pe fondul acestei configurații de ordin astral, ne-ar putea fi testate standardele. Dacă le-am ridicat excesiv de mult, este posibil să apară probleme noi de incompatibilitate în cuplu, iar dacă nu am făcut nimic în acest sens, nu-i exclus ca așteptările să ne fie și mai mult înșelate de acum încolo. Se recomandă măsură.

Marte poposește în Gemeni: atenție distributivă

Din 21 încolo, Marte tranzitează zodia Gemenilor, fapt pentru care putem fi tentați să ne ocupăm de mai multe sarcini profesionale în același timp. S-ar putea, de asemenea, să vorbim mai mult decât să facem ori să dăm dovadă de repezeală în execuția activităților care ne revin. Întrucât este riscul să ne disipăm energia în mai multe direcții fără a realiza nimic notabil, poate ar fi bine să ne gândim din timp care sunt preocupările care merită cu adevărat investițiile noastre de energie.

Mercur Rx (Berbec) trigon Saturn Rx (Săgetător): la foc mic

În preajma datei de 24, Mercur retrograd din semnul Berbecului îi trasează lui Saturn aflat într-o direcție de deplasare similară prin zodia Săgetătorului o configurație astrală favorabilă de trigon. Cu toate că nu ne lipsește avântul de a ne arunca în proiecte cărora nu prea multă lume le oferă prea multe șanse de reușită, avem totuși unele rezerve din acest punct de vedere. Așa se face că investim energie, tim și resurse, care de altfel nu ne lipsesc, doar în ceea ce merită cu adevărat.

Mercur Rx conjunct Uranus (Berbec): bombă cu efect întârziat

În jurul zilei de 28, Mercur retrograd se alătură lui Uranus în zodia Berbecului, aducându-ne în contact cu persoane pe care nu ne așteptam să le întâlnim, spunând sau zicându-ni-se lucruri pe care nu speram să le auzim ieșin din gura noastră sau a celor de lângă noi. Orice s-ar întâmpla pe fondul acesteui aspect, cert este că va fi vorba de un eveniment neașteptat, poate chiar șocant. În acest fel, ni se reamintește faptul că nu întotdeauna socoteala de acasă este ca cea din târg.

Așa cum bine reiese din paragrafele de mai sus, aprilie vine la pachet nu numai cu ingresuri planetare de mare importanță, cât și cu retrogradări și întoarceri în semnele precedente care dau un colorit aparte celei de-a luni de primăvară. Nu ne rămâne decât să descoperim o modalitate de a le face față și de a ne folosi de energiile cu care operează într-un fel care să ne avantajeze.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge Berbecul până pe 19 aprilie ora 23:27 când poposește în Taur;
Lună Plină în Balanță pe 11 aprilie ora 8:08, Lună Nouă în Taur pe 26 aprilie 14:16;
Mercur tranzitează în sens aparent invers Taurul până pe 10 aprilie ora 1:14, moment în care ajunge în Berbec, semn prin care retrogradează până la finele lunii;
Venus se deplasează prin Berbec până pe 3 aprilie ora 2:27, când intră în Pești, zodie pe care o parcurse în sens aparent invers până pe 15 aprilie ora 12:18, moment în care își reia mersul direct;
Marte parcurge Taurul până pe 21 aprilie ora 12:32, când poposește în Gemeni;
Jupiter tranzitează Balanța pe tot parcursul lui aprilie;
Saturn se deplasează în sens direct prin Săgetător până pe 5 aprilie ora 7:06, moment în care începe să retrogradeze;
Uranus parcurge Berbecul pe de-a-ntregul lui aprilie;
Neptun tranzitează Peștii pe toată durata acestei luni;
Pluto se mișcă prin Capricorn până pe 19 aprilie ora 14:48, când începe să se deplaseze în sens aparent invers.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Urmariti horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 2 iunie 2017
Recomandari astrologice

Cand Mercur este in miscare retrograda, incercati sa fiti mai atent la modul in care comunicati! Diferentele de opinii pot iesi la iveala intr-un mod suparator. Desi aceste momente sunt de fapt ocazii bune de a clarifica lucrurile, asta se poate intampla numai de veti comunica intr-un mod diplomat si intelept. Altfel, rezultatul va fi doar o cearta inutila... (consultati tabelul planetelor retrograde)

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme