AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii aprilie 2018

Horoscopul lunii aprilie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - aprilie 2018

A doua lună de primăvară se arată una suficient de ofertantă și dinamică încât să nu ne lase să ne plictisim prea mult. Retrogradarea lui Saturn, care începe și ea luna aceasta, ne aduce și mai multe provocări pe care vă invit să le urmărim în rândurile ce urmează care ne oferă o privire de ansamblu asupra atmosferei cosmice de care vom avea parte în luna martie a anului 2018.

Mercur Rx (Berbec) trigon Marte (Capricorn): cuvintele ca arme

În cursul sau în preajma zilei de 4, se face remarcat aspectul disonant de careu trasată de Mercur retrograd din Berbec lui Marte din Capricorn. Capacitatea de a spune (Mercur) lucrurilor pe nume (Balanță) poate avea de suferit (retrograd) perioada acesta de pe urma faptului că poate fi un obstacol în cursa (Marte) noastră către o poziție socială și/sau profesională superioară (Capricorn). Este de dorit să realizăm că nu vom ajunge prea departe dacă facem compromisuri.

Mercur Rx (Berbec) careu Saturn (Capricorn): cuvintele ustură

În cursul sau în jurul lui 5, domnește aspectul dizarmonic de careu la care aderă Mercur retrograd din Berbec și Saturn din Capricorn. Este posibil ca, în aceste zile, în spatele vorbelor (Mercur) aparent sincere (Berbec) să se ascundă intenția (retrograd) de a manipula (Saturn) interlocutorul cu scopul de a urca în ierarhia socială și/sau profesională (Capricorn) pe spatele acestuia. Nu avem decât să ne gândim de două ori înainte de a ne încrede într-un zâmbet care pare binevoitor.

Venus (Taur) trigon Saturn (Capricorn): dragostea repară

În cursul sau în preajma lui 7, stăm sub influența aspectului armonios de trigon lansat de Venus din Taur lui Saturn din Capricorn. Voluptatea (Venus) cu care simțim totul zilele acestea (Taur) atrage după sine (trigon) maturizare (Saturn) și responsabilizare în noi și relațiile noastre. N-am exagera așadar dac-am spune că aflăm care sunt proporțiile reale ale puterii de transformare pe care o are iubirea. N-avem decât să găsim modalitatea de a o folosi pozitiv, în beneficiul nostru.

Venus (Taur) trigon Marte (Capricorn): clădim iubirea

În cursul sau în jurul lui 11, stăm sub influența aspectului favorabil de trigon pe care i-l lansează Venus din Taur lui Marte din Capricorn. În aceste zile, plăcerea (Venus) de a-i asigura celui drag tot ce are nevoie (Taur) se-mpletește armonios (trigon) cu faptele (Marte) care denotă maturitatea sentimentelor pe care i le purtăm (Capricorn). Nu-i de mirare că se prefigurează o perioadă-n care iubirea plutește-n aer și-n care se vor lega, cu siguranță, relații stabile și pline de afecțiune.

Mercur se întoarce la mersul direct: schimbare de traiectorie mentală

După data de 15, Mercur revine la traiectoria sa directă prin zodia Berbecului, fapt pentru care se resimt la intensitate mai redusă dezavantajele amplasării acestei planete în acest semn. Chiar dacă vorbim încă fără să gândim, sunt mai dese situațiile în care gândim de două ori înainte să spunem ceva. Ideal ar fi totuși să derulăm nițel filmul și să tragem niște concluzii. Poate nu ne va plăcea ceea ce vom afla, dar cu siguranță ne va ajuta pe mai departe să realizăm unde am greșit.

Venus (Taur) opoziție Jupiter Rx (Scorpion) trigon Pluto (Capricorn): vrerea mea contra binele nostru distruge

În cursul sau în preajma lui 17, Venus din Taur se angrenează într-un aspect tensionat de opoziție cu Jupiter retrograd din Scorpion. Pe fondul acestui aspect, dorințele (Venus) și plăcerile (Taur) ne pot abate (opoziție) cu călătoria noastră (Jupiter) către sursa neajunsurilor noastre. Tot în 17, Venus aderă la un aspect armonios cu Pluto din Capricorn, semn că dacă ne dorim (Venus) ceva suficient de puternic (Taur), putem face ca lucrurile să se transforme (Pluto) radical (Capricorn).

Saturn retrogradează în Capricorn: deconstructivism

După 17 aprilie, Saturn se deplasează în sens retrograd prin semnul Capricorn. Trecem încă o dată printr-o reevaluare a ideii de realizare socială și profesională, necesar cu atât mai mult dacă am trecut în ultima vreme prin evenimente notabile care au schimba ceva la felul în care vedem lumea. Poate nu se cer ajustări majore, dar cu siguranță este nevoie de mai multă disciplină, dar și rigoare în această privință. A venit momentul să nu ne mai aplecăm după cum bate vântul.

Venus intră în semnul Gemenilor: dragostea pentru cuvinte

Din 24 încolo, Venus tranzitează zodia Gemenilor, indiciu cum că începând din această zi am putea fi mai comunicativi în raport cu cei de lângă noi, dar mai ales cu acele persoane cu care ne dorim să avem un parteneriat de viață și/sau de afaceri. Dacă pe parcursul șederii sale în semnul Taurului căutam să stabilim o conexiune intimă profundă cu persoana iubită, acum ne dorim ca mental să atingem comuniunea cu cel drag. Tot ceea ce trebuie să facem este să comunicăm.

Mercur (Pești) careu Saturn (Capricorn): mentalitate de afacerist

În jurul sau în cursul lui 25, Mercur din Berbec îi lansează o configurație astrală tensionată de careu lui Saturn retrograd din Capricorn. Faptul că avem tendința de a vorbi (Mercur) fără a gândi de două ori înainte de a lansa porumbelul (Berbec) ne poate aduce dezavantaje (careu), ceea ce poate duce la zdruncinarea (Saturn) din temelii (Capricorn) a acelor relații, indiferent de natura lor, care nu erau într-o formă prea bună de ceva vreme încoace. Se dorește să facem ceva.

Mercur conjuncție Pluto (Capricorn): puterea cuvintelor

În cursul sau în preajma lui 26, Mercur i se alătură lui Pluto în zodia Capricornului. Părerile și opiniile pe care le emitem atunci (Mercur) pot avea un efect transformator (Pluto) asupra modului în care ne percep ceilalți la serviciu și/sau în societate (Capricorn). Influența poate fi una atât negativă, cât și pozitivă, fapt pentru care nu depinde decât de noi să facem în așa fel încât să beneficiem de pe urma configurației. Bine ar fi să realizăm la timp cât de mult contează.

Așa cum bine reiese din paragrafele de mai sus, aprilie vine la pachet nu numai cu ingresuri planetare de mare importanță, cât și cu retrogradări și întoarceri în semnele precedente care dau un colorit aparte celei de-a luni de primăvară. Nu ne rămâne decât să descoperim o modalitate de a le face față și de a ne folosi de energiile cu care operează într-un fel care să ne avantajeze.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Berbecul până pe 20 aprilie ora 6:12, când poposește în Taur;
  • Lună Nouă în Berbec pe 16 aprilie ora 4:57, Lună Plină în Scorpion pe 31 aprilie ora 3:58
  • Mercur retrogradează prin Berbec până pe 15 aprilie ora 12:21, moment în care își reia mersul direct;
  • Venus se deplasează prin Taur până pe 24 aprilie ora 19:40, când ajunge în Gemeni;
  • Marte se mișcă prin Capricorn pe toată durata lunii;
  • Jupiter se mișcă îndărăt prin Scorpion toată luna aprilie;
  • Saturn se deplasează prin Capricorn până pe 17 aprilie ora 4:47, moment în care începe să retrogradeze;
  • Uranus retrogradează prin Berbec pe tot parcursul acestei luni;
  • Neptun tranzitează Peștii pe toată durata lui aprilie;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe toată durata lunii.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »

Urmăriţi horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Actuala serie a cursurilor de astrologie şi numerologie a început în 20 aprilie. Se mai pot face înscrieri până vineri 27 aprilie.
Libraria Fidelia