Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Aprilie 2015

Horoscopul lunii Aprilie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Aprilie 2015

Scopul principal al celei de-a doua luni de primăvară este acela de a se asigura că tot ceea ce s-a început în martie urmează un fir epic firesc și nu încetează odată cu domolirea entuziasmului noului început. Dar atribuțiunile ei nu se sfârșesc aici. Dacă luna trecută am fost martorii unei Eclipse totale de Soare, aprilie ne pregătește una totală de Lună, iar în timp ce prima lună de primăvară ne-a servit debutul retrogradării saturniene, luna aceasta ne consolează cu revenirea lui Jupiter la mersul direct. Cu toate acestea, ar fi greșit să judecăm ideea de complementaritate care stă la baza lunilor martie și aprilie doar prin prisma acestor fenomene astrale. Vă invit așadar să pictăm în tușe groase tabloul astrologic al celei de-a doua luni de primăvară.

Contextul astral al intervalului de zile 1-4 aprilie este o veritabilă bombă de energie. Și spuneți-mi voi, ce altceva ar putea fi de vreme ce-i aduce aproape printr-un aspect benefic de trigon pe Soare, în trecere prin semnul Berbecului și pe Jupiter, retrograd în zodia Leului? Palpită (Soare), în această perioadă, atât de multă energie (Berbec) înlăuntrul și-n afara noastră încât ar fi și păcat să nu ne folosim de ea (trigon) punând-o în slujba dezvoltării (Jupiter) capacității de a iubi (Leu) și a ne iubi (retrograd) și de a crea frumos în noi și-n jurul nostru.

Luna se continuă într-o notă pozitivă prin aspectele armonioase de trigon pe care Mercur, abia intrat în semnul Berbecului, le trasează la Saturn în 2 și 3 ale lunii, respectiv Jupiter în jurul datelor de 6 și 7 aprilie, ambele aflate în mers retrograd prin zodiile Săgetătorului și Leului. Dacă pe parcursul tranzitului planetei gândirii și a comunicării prin semnul Peștilor eram îndemnați să ne întrebăm "ce-ar face Iisus" în eventualitatea în care s-ar fi aflat într-un moment de răstriște asemănător cu al nostru ori la o răspântie de drumuri ca și aceea care ne-a răsărit nouă-n cale, cu această ocazie, se cere să medităm asupra alegerilor pe care "le-ar face copilul din noi".

În altă ordine de idei, dacă în zilele de 2 și 3 realizezi că principiile și valorile pe care le luai odată drept repere existențiale (Saturn) nu sunt altceva decât prejudecăți și preconcepții (retrograd) care-ți răpesc oportunitatea de a crește spiritual (Săgetător), n-ai decât să te rupi de ele (Berbec) și să gândești un nou sistem de referință la lumea înconjurătoare și la cei din jurul tău (Mercur). Pe de altă parte, dacă a șasea și a șaptea zi a lunii te surprind într-un joc de-a leapșa iubirii (Leu) în care doar tu răspândești afecțiune (Jupiter) fără ca niciunul dintre ceilalți participanți să-ți întoarcă gestul (retrograd) sau din contră, tu ești cel care așteaptă să i se dea ștafeta dragostei fără a avea intenția de a o da mai departe, ascultă-ți primul instinct (Berbec) și strigă "piua" (Mercur).

La prima vedere, v-ați putea întreba care este motivul pentru care aceste trigoane sunt catalogate drept pozitive de vreme ce îndeamnă la desprindere de orice zonă de (dis)confort. Nu vă judec, e drept că-n primă fază chiar par înfiorătoare. Dar tocmai în această idee de nou început rezidă frumusețea acestor aspecte pe care le trimite Mercur la Jupiter și Saturn retrograde. Vă amintiți că spuneam la începutul acestei pledoarii că se vrea să ne-ntrebăm, înainte de toate, ce-ar face copilul din noi dac-ar fi pus în situațiile pe care ni le servește acest context astral. Ei bine, lui/ei nici că i-ar păsa c-a luat o trântă zdravănă, iar cât ai clipi, ar fi din nou în picioare, pregătit să încerce noi și noi experiențe.

Din câte se pare, peste cel de-al doilea aspect al lui Mercur, mai exact cel pe care-l formează cu Jupiter retrograd, se suprapune alăturarea Soarelui la Uranus în Berbec și aspectul tensionat de careu la care aplică cei doi cu Pluto din Capricorn. Acestea fiind spuse, există riscul ca jocul să meargă prea departe cândva în intervalul 5-9 aprilie. Din dorința de a ne lua revanșa pentru lovitura încasată de la copiii mai mari, am putea fi tentați să mergem pe principiul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" (Soare conjunct Uranus în Berbec) și să facem o boacănă de proporții, mult mai gravă decât un genunchi zdrelit sau un orgoliu rănit (Pluto în Capricorn).

Unde mai pui că din 8 până-n 11 ale lunii, intră și Mercur în ecuația acestei configurații astrale complexe, element care face s-apară un izvor nesecat de idei despre cum anume am putea să le întoarcem celorlalți prejudiciile fizice, materiale sau morale pe care ni le-au pricinuit și care, în acest context, nu face altceva decât s-arunce încă un mănunchi de paie pe foc.

Vrem nu vrem, Venus ne înscrie la un curs de învățare a limbajului iubirii odată cu trecerea ei în semnul Gemenilor din 11 aprilie. Știți și voi vorba aceea, "dacă-i musai, cu plăcere". E adevărat că n-avem cum să ne ferim de tranzitele venusiene ca, de altfel, de mișcările niciunei planete, dar cele ale astrului dragostei și banilor chiar sunt, în cea mai mare parte a lor, încărcate cu experiențe de-a dreptul încântătoare. Poate că, în acest caz, nu vor fi la fel de savuroase ca și cele cu care ne-a cadorist pe parcursul șederii ei în Taur, zodia domiciliului său nocturn, dar promite să "aerisească" atmosfera și să ne readucă zâmbetul pe buze.

Dar să revenim la programa cursului. Esența acestuia constă în deprinderea abilității de a sparge gheața dintre noi și persoanele după care ni s-au aprins călcâiele sau de a detensiona climatul relațional printr-un banc auzit recent, ultimele noutăți de tot soiul sau chiar bârfe referitoare la cineva cunoscut. OK, bine - am putea spune -, și dup-aia? Dup-aia, vacanță. Patru zile. Mai exact până-n 15, când ne preia asistentul Mercur odată cu trecerea lui în zodia Taurului, ingres care coincide cu perfectarea recepției mutuale de domiciliu cu Venus din semnul Gemenilor. Mai pe românește, când el se face stăpân temporar peste casa lui Venus așa cum a făcut și ea cu câteva zile în urmă.

Dac-am fi rămas la nivelul primei lecții oferite de Venus, nu încape îndoială că acel cineva special ne-ar fi teleportat cu viteza luminii în friend zone (Relație platonică în care o persoană dorește să intre într-o relație sentimentală sau sexuală, iar cealaltă nu. În general, aceasta este considerată a fi nedorită de către persoana îndrăgostită.), dar norocul face că nu trece mult timp până când cadetul Mercur se arată la datorie și ne-nvață să dăm de înțeles că ne dorim ceva mai mult decât o prietenie printr-un compliment, o glumă cu substrat, atingere fugară a mânii celuilalt și nu în ultimul rând, o invitație la cafea. De sine stătător, Mercur în Taur dă impresia că-i mai mototol din fire, dar atunci când își unește forțele cu Venus, chiar ș-așa peste gard cum o face luna aceasta, se transformă într-un/o veritabil/ă bărbat sau femeie fatal/ă.

Să nu uităm însă că Mercur și Venus sunt un fel de Bellu și Bitang ai astrologiei profesional-financiare, iar pe fondul acestei recepții mutuale de domiciliu, ne pot parveni idei fezabile prin care ne putem suplimenta veniturile sau prin intermediul cărora ne-am putea vedea visul unei afaceri personale cu ochii. Acelora dintre noi care le au deja în minte sau schițate pe o ciornă uitată-n vreun sertar li se recomandă să-i dea bice proiectului și să se pună numaidecât pe treabă.

Aparent, cursul de învățare a limbajului iubirii nu se încheie aici. Cum, necum, se întâmplă că cineva o toarnă pe Venus la Minister, acuzând-o că s-a spălat pe mâini de actuala serie de studenți când asistentul ei, Mercur, a intrat în zodia Taurului. Autoritățile, prin intermediul inspectorului Saturn, recunoscut pentru abordarea lui după stil vechi (retrograd) a procesului didactic (Săgetător), nu stau prea mult pe gânduri și pun de-o inspecție cândva în intervalul 14-16 aprilie. Dacă inițial Venus își preda materia într-o manieră modernă, interactivă și ludică (Gemeni), sub amenințarea controlului (opoziție), se întoarce (retrograd), cel puțin temporar, la metodele clasice, consacrate (Săgetător) și tradiționale (Saturn).

Și cum tot "ce-i val, ca valul trece", scapă de inspecție cu o simplă mustrare. Din câte se pare, mâna ei dreaptă, Mercur din Taur, a fost cândva discipolul lui Saturn (domiciliul acestuia din urmă este Capricornul, zodie de pământ ca și Taurul) și, așa nătâng cum e el, și-a dovedit loialitatea, punându-i o vorbă bună la domnul inspector astral. Dar totuși, s-ar putea să iasă ceva bun din toată această tărășenie. Astfel, odată trecut șocul experienței, Venus realizează că n-o despart chiar atât de mult lucruri de mai-marele ei și că, până la urmă, atât menirea ei, cât și a lui Saturn este aceea de împărtăși informații (Gemeni), respectiv cunoștințe (Săgetător) menite să ne ajute pe noi, eternii învățăcei, să învățăm să (ne) iubim.

Și poate chiar n-ar fi rău să privim retrospectiv la felul în care se curtau părinții noștri și să(-i) (ne) întrebăm cum se face că, după atâția ani de viață în doi, n-au epuizat toate subiectele de discuție și încă mai reușesc să descopere câte ceva nou unul la celălalt în vreme ce noi ducem lupte nesfârșite cu monotonia și plictiseala în cuplu. Nu în ultimul rând, tot ca o rezultantă a acestei întâlniri fatidice, planeta iubirii conștientizează rolul vital pe care-l joacă comunicarea (Mercur) pe parcursul acestui proces.

În perioada cuprinsă între 16 și 20 ale lunii, Marte din Taur revine pe scena astrologică prin aspectul tensionat de careu pe care-l trimite la Jupiter din Leu, proaspăt revenit la mersul direct în 8 aprilie. În cadrul comentariului general al lunii trecute, am asemuit poziția planetei acțiunii în acest semn unui veteran de război căruia nu i-a mai rămas decât să se îmbuibe cu tot felul de delicatese și să-și omoare timpul delectându-se cu soiuri variate de voluptăți carnale.

Gândiți-vă acum că, pe fondul actualului context astral, îi e dat să privească neputincios (careu) la ascensiunea unui nou erou al arenei (Jupiter) care se bucură de popularitatea plebei și de simpatia generalilor (Leu), privilegii care-i erau odată rezervate doar lui. Ar putea oare să-i cadă altfel decât prost această priveliște? Oare nu-i răsucește soarta și mai tare cuțitul în rană? Ceea ce nu știu însă Moirele este că Marte în Taur are un as în mânecă pe care nu se sfiește să-l scoată la înaintare cât de curând...

Până atunci, Venus revine în atenția noastră prin careul pe care-l trasează la Neptun din Pești în intervalul 18-21 aprilie. Ce-ar putea să reprezinte acest aspect distonant dacă nu testul de la finalul cursului de învățare a limbii iubirii? Ș-acu-i acu, că se urmărește dacă chiar știm să ne ticluim în așa fel cuvintele încât să ne dăm gata obiectele afecțiunii sau ni se dă cu flit pentru că folosim cele mai neinspirate replici de agățat. Un lucru rămâne însă cert – cineva va fi (se)dus cu vorba (Venus în Gemeni) și abandonat (Neptun în Pești). C-om fi noi, c-or fi țintele noastre, rămâne de văzut.

Aspectul armonios de trigon pe care-l formează între 20 și 24 ale lunii Marte din Taur cu Pluto din Capricorn, abia intrat în mers retrograd în data de 17, se constituie ca un preambul la ultima, dar și cea mai complexă configurație astrală a acestei luni. Vă spuneam adineauri că planeta acțiunii are un avantaj în fața competiției. Și care ar putea fi acesta dacă nu tocmai faptul că experiențele nenumărate agonisite în teatrele de război (Capricorn) l-au călit (Pluto) mai ceva ca orice lecție de luptă cu arma sau corp la corp predată multiubitului (Leu) erou (Jupiter)? Și tocmai pentru că știe când e momentul s-o demonstreze, așteaptă răbdător încă o zi pentru a-și recâștiga titlul (Pluto retrograd).

Iată-ne prinși, în intervalul de zile 22-24 aprilie, în plină desfășurare a jocurilor olimpice. Nu doar raportarea (retrograd) la experiențele (Capricorn) transformatoare (Pluto) din trecut ne sprijină (trigon) să evadăm (Marte) din zona de confort (Taur), ci și gândirea așezată și raționamentele solide (conjunct cu Mercur din Taur). Căci tocmai întâlnirea cu planeta comunicării a fost motivul pentru care Marte din Taur a mai zăbovit nițel. Acum însă nu ne mai oprește nimic (careu) să arătăm lumii întregi (Leu) că, pentru noi, nici măcar cerul nu e limita (Jupiter). O să doară tot acest travaliu? Mai mult ca sigur. Se lasă cu lacrimi și vaiete? Nu încape îndoială. Dar istoria ne învață că așa se construiesc imperiile: cu răbdare până te pregătești și cu încredere în tine însuți și în Cel de Sus când se arată ocazia să marșezi.

Așa săracă în ingresuri planetare, respectiv conjuncturi astrale marcante cum pare cea de-a doua lună de primăvară în comparație cu predecesoarea ei, tot reușește să ne vină în întâmpinare cu fel de fel de provocări. Dacă prima decadă ne surprinde sub dominația elementului Foc, de la mijlocul lui aprilie începând, balanța cosmică tinde spre echilibru grație trecerii lui Venus în semnul de Aer al Gemenilor, stare de care se apropie la finele lunii când intrarea Soarelui în Taur reinstaurează domnia Pământului. Și ce obținem atunci când amestecăm aceste trei elemente? Focul Viu, esența fiecăruia dintre noi.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele se deplasează prin semnul Berbecului până pe 20 aprilie ora 11:41 când poposește în zodia Taurului;
Lună Plină în Balanță (Eclipsă totală de Lună) pe 4 aprilie ora 14:06, Lună Nouă în Berbec pe 18 aprilie ora 20:57;
Mercur parcurge semnul Berbecului până pe 15 aprilie ora 00:51 când trece în zodia Taurului;
Venus se mișcă prin semnul Taurului până pe 11 aprilie ora 17:28 când ajunge în zodia Gemenilor;
Marte tranzitează semnul Taurului pe tot parcursul lunii aprilie;
Jupiter retrogradează în zodia Leului până pe 8 aprilie ora 18:56 când revine la mersul direct;
Saturn continuă să regreseze în semnul Săgetătorului;
Uranus parcurge mai departe zodia Berbecului;
Neptun se deplasează în continuare prin semnul Peștilor;
Pluto își menține ritmul de mers direct prin zodia Capricornului până pe 16 aprilie ora 5:54 când începe să retrogradeze.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Cautare
Cautare cu Google in AstroDex
Reclama
Cursuri si seminarii
Carti
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Luna este in semne cardinale (Berbec, Balanta, Rac, Capricorn), este oportun sa intreprindem noi proiecte gospodaresti, sa avem curajul de a ne materializa ideile.

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme