Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Mai 2015

Horoscopul lunii Mai pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Mai 2015

Orice final de sezon vine cu un bilanț a ceea ce am agonisit, respectiv am pierdut pe parcursul lunilor care tocmai s-au scurs. Luna mai nu se abate de la regulă și caută să ne ofere o privire de ansamblu asupra amprentei pe care și-a pus-o primul sfert al anului 2015 asupra noastră. În martie, sub oblăduirea Peștilor, ne-am lăsat de bunăvoie purtați de curent sau ne-a luat pe nepregătite valul gândurilor, trăirilor, anturajelor sau preocupărilor de tot felul, urmând ca în aprilie, sub domnia Berbecului, să recompunem puzzle-ul ființei noastre, să renaștem și să ne avântăm mai curajoși ca niciodată în vâltoarea vieții.

Sub îndrumarea răbdătoare a Taurului, ultima lună de primăvară ne îndeamnă să ne oprim nițel din goana după sufletul pereche, recunoaștere profesională și/sau ascensiune socială, să facem un popas pentru a ne trage sufletul și a număra oile, nu cu scopul de a prinde un pui de somn, ci de a ne umple sufletul la aflarea veștii că naufragiul Peștilor nu ne-a lăsat lefteri ori singuri, iar Berbecul n-a risipit până și bruma de bani ori de apropiați care ne-a mai rămas după ce-am ieșit din Triunghiul Bermudelor.

Luna mai debutează în forță prin ingresul lui Mercur în semnul domiciliului său diurn, zodia Gemenilor. Încă din prima zi a lui mai, planeta gândirii și a comunicării ne trasează sarcina de a ne compara notițele celor două luni din urmă cu aceia din imediata noastră apropiere. Dacă la început am conștientizat (Mercur) că trebuie să prețuim (Taur) persoanele dragi de lângă noi și darurile cu care ne-a cadorisit soarta abia atunci când le-am jucat la ruleta rusească (Berbec) a vorbelor aruncate la mânie și a deciziilor luat în pripă (Mercur), acum a venit momentul să formulăm în minte (Mercur) lecțiile oferite de astre din 31 martie încoace, să le așternem în cuvinte și să facem schimb de opinii, idei și experiențe cu ceilalți (Gemeni).

E de așteptat ca, în următoarele săptămâni, să ne înfigem într-atât de puternic în păienjenișul social încât să nu ne scape niciun zvon sau noutate, oricât de lipsite de însemnătate ar fi ele. Nu-i de mirare așadar dacă vom încinge telefoane dezbătând ultimele noutăți cu frații și/sau surorile noastre, întreținem o corespondență electronică stufoasă pe tema celor mai noi bancuri cu prietenii/ele vechi sau ne întreținem peste gard ore întregi cu vecinul/a de alături, discutând ce s-a mai auzit despre Ionescu sau Popeasca. Rămâne însă de văzut dacă ne vom regăsi în ipostaza devoratorilor de cancanuri despre cunoscuți/te ori noi vom fi cei care cad pradă apetitului aproape voaieristic al celorlalți pentru picanteriile vieților noastre private.

Nu durează mult până când intră în scenă și Saturn, retrograd încă în semnul Săgetătorului, prin aspectul tensionat de opoziție pe care i-l trasează Mercur aflat în zodia Gemenilor. Nici nu ne-am conectat bine la rețeaua de socializare a comunității în care trăim sau ne desfășurăm activitatea că inchizitorul astral a și-nceput să ne ia la întrebări incomode. Oricum și oricât am încerca să-i explicăm în zilele de 3 și 4 mai care sunt avantajele luării pulsului monden în mod regulat și ale "abonării" la noutățile din realitatea înconjurătoare, Saturn o ține tot pe-a lui: "Și la ce ți-a folosit că știi unde și-a petrecut vacanța cutare artist?", "Te simți mai bogat pe interior acum că ai aflat cât l-a costat noul televizor pe Mitică de la 3?"

Deși, per ansamblu, am putea să-i dăm dreptate procurorului Zodiacului și să ne simțim oarecum vinovați că ne-am înfruntat din plăcerile triviale ale banalităților de zi cu zi, se cade totuși să nu uităm că nici Saturn nu e tocmai el însuși perioada acesta. Traiectoria inversă pe care o urmează din martie încoace și-a cam pus amprenta pe caracterul lui, transformându-l dintr-un mentor menit să ne îndrume pașii în societate într-o profesoară de pension care nu se sfiește să ne admonesteze la cea mai mică abatere (imaginară) de la Biblia bunelor maniere.

Dac-ar fi să-l urmăm orbește pe dascălul astral în acest interval de zile, am deveni niște "ființe sociale nu prea sociabile" care ar ști cu exactitate ce e de zis ori de făcut într-un context social sau altul, dar cărora le-ar lipsi cu desăvârșire ocaziile de a-și pune în practică cunoștințele. Pentru că atunci când cerni prea mărunt discuțiile cu persoanele din jurul tău și nu lași să treacă nici măcar un bob de glumă, un grăunte de flecărie sau o sămânță de bârfă, șansele sunt mari să te trezești, la un moment dat, că singurul care-ți mai vorbește e crainicul de la "Știri". Și nici măcar el n-are urechi să te asculte.

E de prisos să purcezi la interpretarea ingresului Venerei în semnul Racului din 8 mai fără a citi, pe verticală măcar, povestea antică grecească de iubire dintre sculptorul Pygmalion și produsul geniului său, desăvârșita statuie Galateea. Acesta o impresionează pe zeița iubirii cu sentimentele pe care le poartă creației sale, iar divina Afrodita i se revanșează pentru ofrandele aduse pe altarul ei și-i oferă suflare de viață Galateei. Zodia Cancerului semnifică în astrologia evoluționistă atât calitatea de părinte, cât și titulatura de urmaș al zestrei genetice parentale, iar atunci când Venus trece hotarul acestui semn, dragostea de iubit/ă poate ajunge să se îngemăneze cu cea de mamă/tată.

Așa cum Pygmalion și-a plămădit partenera de viață perfectă, așa și noi vom tinde să ne modelăm persoana iubită după chipul și asemănarea noastră, investind în ea speranțe și așteptări deopotrivă. S-ar putea așadar ca, în săptămânile care urmează, să luăm de pe umerii părinților partenerilor noștri sarcina călăuzirii acestora către adevăratele lor potențiale urmând ca, pe mai departe, să ducem noi această torță. În fond, această misiunea de a-i transforma în cele mai bune versiuni ale lor este una nobilă, dar ce ne facem atunci când ne luăm prea în serios rolurile de mame și tați adoptivi și renunțăm la cele de iubiți și iubite? Sau sufletele noastre pereche sfârșesc prin a nu mai fi ei/le înșiși/sele, ci reflecțiile propriilor noastre neîmpliniri? Faptul că povestea lui Pygmalion și a Galateei a avut un final fericit nu ne oferă garanția că, în cazul nostru, scenariul va avea același deznodământ.

Conform programului de activități pe care ni l-au pregătit astrele pentru mai, este facultativ obligatoriu să ne alăturăm "telefonului fără fir" pe care-l organizează Mercur din Gemeni între 8 și 12 ale lunii când trasează un aspect dizarmonic de careu la Neptun din Pești. În acest interval de zile, una se rostește la capătul dintâi al conexiunii verbale și alta se înțelege la destinație. În aceeași manieră, una ne trece prin minte și alta ne iese pe gură. Stilul de joc al astrelor nu se deosebește cu nimic de cel pe care-l știm din copilărie, dar s-ar putea totuși ca urmările să fie altele.

E adevărat că nici Mercur, nici Neptun nu suferă (încă) de sindromul retrogradării planetare, dar amândoi sunt cu gândul peste tot și niciunde în același timp, iar atunci când se întâlnesc printr-un careu, comicul de limbaj și situație sunt garantate. Numai că arareori în joaca de-a adulții ne amuzăm când comitem o eroare profesională prostească, primim un înscris oficial multașteptat redactat greșit ori ne duce cineva cu zăhărelul într-atât de departe încât nu mai știm să ne întoarcem de unde am plecat. Prin urmare, ar fi indicat să ne ciulim bine urechile dacă ne dorim să facem cunoștință doar cu latura poznașă a acestei configurații astrale.

Din 12 mai încolo, odată cu trecerea planetei acțiunii și a principiului masculin în semnul Gemenilor, astrele caută să ne demonstreze că informația (Gemeni) este într-adevăr putere (Marte). În arena socială, dar și profesională, pumnul și arma nu au nicio șansă în fața cuvântului. Dacă în următoarele săptămâni descoperim puncte slabe în raționamentele adversarilor noștri verbali, nu ne vom sfii să le atacăm cu contraargumente redutabile. La fel, profităm de șansa de a-i dărâma competiției argumentele atunci când se-ncurcă-n știință sau își dă cu stângu-n dreptul și nu rare vor fi ocaziile în care vom căuta bătaia în vorbe cu lumânarea.

Intrarea lui Marte în această zodie are un cuvânt greu de spus și în felul în care vom înțelege să ne drămuim nivelul de energie, respectiv întocmi programul zilnic. Informați suntem, sociabili nici că mai încape discuție, dar singurul lucru care pare să ne lipsească este abilitatea de a ne dedubla, dacă nu chiar "detripla", astfel încât să putem activa pe mai multe fronturi deodată și să realizăm mai multe lucruri în același timp. Dar cum puțini dintre noi reușesc să se împartă-n patru zări și să se adune la loc la sfârșitul zilei, există riscul ca majoritatea să-și disipeze forțele și să nu realizeze nimic notabil.

Între 14 și 17 mai, Marte din Gemeni preia ștafeta de la Mercur și trimite un aspect distonant de opoziție la Saturn retrograd din Săgetător. Această configurație astrală ne îndeamnă să ne gândim de două ori (retrograd) dacă chiar înțelegem (Săgetător) implicațiile pe care le comportă (Saturn) ideile și opiniile (Gemeni) pe care le apărăm cu atâta vehemență (Marte). E posibil ca, după acest "reality check" (rom. evaluare a situației concrete), să constatăm că acțiunile și părerile noastre se limitează la sfera lui "aici", "acum" sau cel mult "imediat" fără a lua în considerare imaginea de ansamblu sau celelalte puncte de vedere disponibile asupra chestiunii în raport cu care am adoptat o atitudine tranșantă.

Peste acest aspect, se suprapune cel favorabil de trigon dintre Venus din Rac și Neptun din Pești în intervalul 16-18 al lunii. E posibil ca, în aceste zile, procesul de "updatare" la care ne-am supus partenerii de viață din 8 mai încoace să înregistreze primele progrese. Poate că aceștia vor da semne de corijare a ceea ce, în opinia noastră, sunt defecte sau slăbiciuni, se ridică ușor-ușor la înălțimea așteptărilor profesionale pe care credem noi că ar trebui să le aibă ori își asumă treptat rolul social care, după părerea noastră, ar trebui să-l joace. La prima vedere, nimic nu pare să ne dea de gândit că lucrurile ar putea să meargă altfel decât așa cum ne-am așteptat. Dar luna mai, ca și acest demers de aducere la nivel(ul nostru de exigențe) de altfel, este departe de a se fi încheiat...

În data de 19, Mercur o ia îndărăt prin semnul domiciliului său, zodia Gemenilor. Odată cu debutul retrogradării sale, începem și noi să ne racordăm alternativ când pe frecvența Radioului-șanț, când pe-a Erevanului. Pe lângă obișnuitele erori în comunicare, greșeli de redactare, defecțiuni tehnice și contraindicații privind semnarea, respectiv (re)negocierea contractelor, s-ar putea ca interesul pentru noutate pe care ni-l imprimă planeta gândirii și a comunicării să se metamorfozeze într-un apetit de nestăvilit pentru cleveteală răutăcioasă. Chiar și zvonurile inerente se transformă, pe fondul acestei mișcări aparent inverse, în invenții fără sâmbure de adevăr, rodul superficialității unora sau a altora.

Din 21 până-n 23 mai, Venus din Rac este angrenată într-un aspect dizarmonic de opoziție cu Pluto retrograd din Capricorn. Chiar dacă între 16 și 18 ale lunii partenerii noștri și implicit viața de cuplu păruse să (re)vină pentru drumul cel bun, la începutul ultimei decade a lui mai, presiunile pe care le exercităm vădit asupra partenerilor noștri sau la care-i supunem pe ocolite riscă să redeschidă răni emoționale mai vechi ale acestora, dobândite probabil cândva în copilărie ca urmare a conflictelor cu figurile autoritare din viețile lor. Deși nu se contestă faptul că intențiile noastre sunt bune, e important să ne gândim dacă nu cumva ne dorim să producem o schimbare a cărei inițiativă n-ar fi trebuit s-o avem noi, ci ei/ele de la bun început.

În perioada cuprinsă între 24 și 29 ale lunii, Marte din Gemeni trasează un careu la Neptun din Pești. Dar lucrurile se complică nițel după ce Mercur retrogradează suficient de mult încât să adere, în 26 mai, la o conjuncție cu Marte și la aspectul dinamic pe care acesta din urmă îl trimite la maestrul (dez)iluziilor. Din 24 până-n 26, mai exact în intervalul în care doar Marte și Neptun sunt implicați în această ecuație astrală, s-ar putea să ne avântăm (Marte) în declarații (Gemeni) care riscă să lezeze crezurile celor dragi ai noștri, nu reflectă fidel lucrurile în care credem sau trădează o rea credință îndreptată din sau în direcția noastră (Neptun din Pești).

Când Mercur retrograd se implică în gâlceava dintre Marte și Neptun, adică în intervalul de zile 26-29 mai, se dorește să ne întrebăm dacă chiar credem (Neptun din Pești) în ideile pe care le susținem cu atâta patos (Mercur retrograd conjunct cu Marte în Gemeni). Dacă informațiile pentru a căror credibilitate băgăm mâna-n foc oricând sunt într-adevăr de încredere, conforme cu realitatea și nu caută să justifice poziția cuiva vis-à-vis de o chestiune sau alta. Așadar, se cade ca, în a doua jumătate a acestei configurații astrale multiple, să ne abatem de la principiul lui "crede și nu cerceta" și să încetăm a mai adopta opiniile celorlalți în detrimentul formulării unora personale.

Cineva spunea că dragostea este precum un fluture; dacă te agăți de ea prea tare, o strivești, iar dacă n-o ții suficient de strâns, riscă să-ți scape printre degete. Tocmai de adevărul acestei zicători încearcă și astrele să ne convingă între 25 și 28 ale lunii când Venus din Rac formează un aspect tensionat de careu cu Uranus din Berbec. Dacă nu am conștientizat în intervalul 21-23 mai că așteptările noastre în raport cu partenerii noștri de viață pot reanima aversiunea acestora față de oamenii care în trecut le-au dictat cum să-și trăiască viață, riscul unei rupturi, fie ea o separare temporară ori chiar un divorț, crește vertiginos în aceste zile. Să nu uităm totuși că un alt proverb, valabil în aceeași măsură în cazul de față, spune că "drumul către Infern este pavat cu bune intenții".

Așa cum am spus în introducere, luna mai se vrea a fi un soi de epilog al primăverii lui 2015. În tot acest răstimp, am trecut prin două Eclipse totale, una de Soare în martie și cealaltă de Lună în aprilie, am supraviețuit teferi și nevătămați (încă) unei retrogradări jupiteriene și am fost martorii schimbării de sens de mers a lui Saturn în prima lună de primăvară, respectiv a lui Pluto la mijlocul acestui sezon. Într-un cuvânt, ceea ce nu ne-a omorât lunile acestea, cu siguranță ne-a făcut mai puternici. Și poate chiar mai isteți, vorbăreți și puși pe șotii pe deasupra. Dar despre aceste aspecte vom vorbi atunci când pătrundem în dimensiunea Gemenilor...

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează semnul Taurului până pe 21 mai ora 10:44 când intră în zodia Gemenilor;
Luna Plină în Scorpion pe 4 mai ora 5:43, Lună Nouă în Taur pe 18 mai ora 6:14;
Mercur parcurge semnul Taurului până pe 1 mai ora 4:02 când poposește în zodia Gemenilor pe care o tranzitează în mers direct până pe 19 mai ora 3:49, moment în care începe să retrogradeze;
Venus se plimbă prin semnul Gemenilor până pe 8 mai 00:52 când ajunge în zodia Racului;
Marte se deplasează prin Taur până pe 12 mai ora 4:40 când își face intrarea în semnul Gemenilor;
Jupiter se mișcă în continuare prin zodia Leului;
Saturn continuă să retrogradeze în semnul Săgetătorului;
Uranus tranzitează în continuare zodia Berbecului;
Neptun parcurge semnul Peștilor pe toată durata lunii mai;
Pluto se deplasează îndărăt prin zodia Capricornului pe parcursul întregii luni.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Cautare
Cautare cu Google in AstroDex
Reclama
Cursuri si seminarii
Carti
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Luna este in semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator), este oportun sa continuam activitatile gospodaresti deja incepute, sa le consolidam si sa perseveram in a le duce la bun sfarsit.

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme