AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii septembrie 2016

Horoscopul lunii septembrie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - septembrie 2016

Fără doar și poate, actorul principal al primei luni de toamnă este Jupiter. Acesta se remarcă prin intrarea sa-n semnul Balanței, fenomen care ne scoate de sub tăvălugul Crucii Mutabile care și-a pus amprenta pe prima jumătate a lui 2016. Dar cum nu doar acest eveniment dictează climatul astral al lui septembrie, vă invit să ne familiarizăm cu celelalte configurații astrale ale lunii.

Mercur Rx conjunct Jupiter (Fecioară): festina lente

Primele patru zile ale lui septembrie stau sub influența alăturării lui Mercur retrograd la Jupiter în semnul Fecioarei, aspect care fie ne-nlesnește drumul către succes, fie ajunge să ne pună bețe-n roate. În acest interval, investim timp suplimentar (retrograd) în analiza (Mercur) amănuntelor (Fecioară) pentru a ne asigura că proiectele noastre se dezvoltă (Jupiter) așa cum ne-am propus (Fecioară). Astfel, ori obținem rezultatul scontat, ori se-nregistrează decalaje și pierderi bănești.

Jupiter intră în Balanță: zen

Pe data de 9 a lunii, Jupiter intră-n zodia Balanței. Pentru un an și o lună, vom vedea împlinirea (Jupiter) ca depinzând de capacitatea noastră de a conviețui și conlucra cu ceilalți (Balanță). Nu-i exclus, în plus, ca rezervele de tact și diplomație să ni se mărească pe fondul șederii planetei expansiunii în acest semn. Printre neajunsurile acestui tranzit se numără faptul că principala noastră misiune (Jupiter) devine aceea de a-i mulțumi pe toți și a ne face plăcuți de ei (Balanță).

Venus (Balanță) careu Pluto Rx (Capricorn): s-a schimbat placa

Din 10 până-n 12, tronează configurația astrală disonantă de careu lansat de Venus din Balanță și Pluto retrograd din Capricorn. În aceste zile, armonia (Balanță) relațiilor de viață sau afaceri (Venus) ar putea avea de suferit de pe urma faptului că status quo-ul acestora (Capricorn) se zguduie din temelii (Pluto) încet, dar sigur (retrograd). Pentru ca lucrurile să nu ia o-ntorsătură nedorită, se dorește stabilit cât mai repede cu putință un raport de forțe echitabil și sustenabil

Mercur Rx (Fecioară) careu Marte (Săgetător): când am devenit adult?

Zilele de 12 și 13 septembrie sunt marcate de aspectul tensionat de careu dintre Mercur retrograd din Fecioară și Marte aflat în Săgetător. Deși proiectele noastre necesită să ne oprim (retrograd), să ne informăm (Mercur) și să le ajustăm pe parcurs (Fecioară), acest proces minuțios ne-ar putea speria, determinându-ne să gonim (Marte) în direcția altor experiențe (Săgetător). Ideea ar fi să nu dăm bir cu fugiții, cu toate că nu ne este ușor să facem față eventualelor responsabilități ivite.

Marte (Săgetător) trigon Uranus Rx (Berbec): pe repede-nainte

Între 15 și 19 ale lunii, domnește configurația astrală armonioasă de trigon trimisă de Marte din Săgetător lui Uranus retrograd din Berbec. Fuga (Marte) după provocări (Săgetător) ne aduce față-n față cu lucruri surprinzătoare (Uranus) și nemaiîntâlnite (Berbec) care par că nu izbutesc să ne ostoiască setea de inedit (retrograd). Nu-i nimic rău în a-ncerca stări, senzații sau locuri noi, dar când acest lucru ne-mpiedică să construim ceva durabil, poate ar fi cazul să ne liniștim.

Venus (Balanță) opoziție Uranus Rx (Berbec): tu vs. eu

Intervalul 17-19 septembrie stă sub influența aspectului stresant de opoziție trasat de Venus din Balanță lui Uranus retrograd din Berbec. Echilibrul (Balanță) din parteneriatele noastre de viață sau afaceri (Venus) ar putea dispărea peste noapte din pricina faptului că una dintre părți revine asupra unei decizii (retrograd) luate de comun acord intempestiv (Uranus), impunându-și voința proprie (Berbec). Ideal ar fi să ne gândim de două ori înainte să agităm inutil apele în acest mod.

Mercur Rx/D (Fecioară) trigon Pluto D/Rx (Capricorn): doi pași înainte, unul înapoi

Din 17 până-n 26 a lunii, tronează configurația astrală echilibrată de trigon lansată de Mercur din Fecioară lui Pluto din Capricorn. Dacă planeta comunicării și a gândirii se mișcă aparent invers prin domiciliul ei nocturn până pe 22 septembrie, astrul transformării retrogradează-n zodia pe care o tranzitează până pe data de 25. Se anunță așadar o perioadă a-nvățării prin greșeli, metodă care promite să dea rezultatele mult așteptate, dar și să ne-nvețe unele lecții extrem de valoroase.

Mercur revine la mersul direct prin Fecioară: plecarea soacrei

Ziua de 22 septembrie se distinge prin întoarcerea lui Mercur la mersul direct prin Fecioară. Așa se face că simțul nostru critic revine la cote sănătoase, fapt care nu numai că ne salvează relațiile cu ceilalți, dar ne și reabilitează imaginea despre noi înșine. Nu-i exclus, de asemenea, să prindă viteză și proiectele noastre pentru că nu mai zăbovim peste măsură, aducându-le ajustări de care n-aveau reală nevoie. Realizăm astfel că avem multe de pierdut dacă-ncercăm să controlăm totul.

Venus poposește-n Scorpion: Alice Cooper – Poison

Următoarea zi iese-n evidență prin ingresul lui Venus în semnul Scorpionului. Facem cunoștință așadar cu ipostaza pasională, profundă și cathartică a iubirii, cea care ne poate ridica din cenușa proprie sau a unei foste relații care s-a terminat dureros. Ținând cont că Scorpionul este totuși exilul său nocturn, am putea experimenta și reversul medaliei: gelozie, posesivitate, manipulare. Nu depinde decât de noi să nu ne lăsăm pradă feței întunecate ale acestui amplasament planetar.

Marte ajunge-n Capricorn: pe urmele lui Donald Trump

Începând cu data de 27, Marte se mișcă prin Capricornul. Este de așteptat ca, pe parcursul șederii planetei acțiunii-n semnul exaltării sale, să-nregistrăm progrese remarcabile-n vederea accederii-n ierarhia socială și/sau profesională. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, faptului că ne mișcăm mai repede decât de obicei, profitând de toate oportunitățile care ne ies în cale. Deși am putea fi tentați să călcăm peste cadavre pentru grăbi și mai mult mersul, ar fi cazul să ne abținem.

Venus (Scorpion) trigon Neptun Rx (Pești): all you need is love... and sex

Din 30 a lunii încolo, domnește aspectul armonios de trigon dintre Venus din Scorpion și Neptun retrograd din Pești. Intensitatea (Scorpion) cu care-l iubim pe cel drag (Venus) trădează, cel puțin la finele lui septembrie, faptul că credem (Neptun) în buna credință (Pești) a omului de lângă noi, chiar dacă nu ne lipsesc totuși anumite rezerve (retrograd). Se-ntrevăd așadar momente tandre și romantice-n doi la sfârșitul primei luni de toamnă care promit să-ndulcească atmosfera din cuplu.

Din câte se pare, septembrie nu intenționează să ne facă o intrare ușoară-n sezonul autumnal. Nu mai puțin de cinci planete schimbă zodia sau sensul de mers, indiciu cum că-nceputul de toamnă se arată a fi unul dinamic și ofertant. Nu trebuie decât să ne asigurăm că ne țin pingelele pentru ce va să vie. Altfel, nu ne va fi ușor să ținem pasul cu ceea ce ne pregătește septembrie.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează zodia Fecioarei până pe 22 septembrie ora 17:21 când ajunge-n Balanță;
Lună Nouă în Fecioară pe 1 septembrie ora 12:03, Lună Plină în Pești pe 16 septembrie ora 22:05;
Mercur se plimbă-n sens aparent invers prin semnul Fecioarei până pe 22 septembrie ora 8:30, moment în care își reia mersul direct;
Venus parcurge zodia Balanței până pe 23 septembrie ora 17:50 când poposește-n Scorpion;
Marte se mișcă prin semnul Săgetătorului până pe 27 septembrie ora 11:06, moment în care intră-n Capricorn;
Jupiter tranzitează zodia Fecioarei până pe 9 septembrie ora 14:18 când ajunge-n Balanță;
Saturn se plimbă prin semnul Săgetătorului pe tot parcursul lunii;
Uranus parcurge zodia Berbecului pe toată durata lui septembrie;
Neptun se mișcă prin semnul Peștilor de-a lungul întregii luni;
Pluto urmează o traiectorie firească prin zodia Capricornului până pe 25 septembrie ora 18:02, moment în care-ncepe să retrogradeze.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 21 octombrie 2016
Recomandari astrologice

Daca doriti sa perseverati cu studiul intr-o anumita directie si sa aprofundati un anumit concept, profitati de momentele in care Mercur se afla intr-un semn fix (Taur, Leu, Scorpion, Varsator).

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme