Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Martie 2015

Horoscopul lunii Martie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Martie 2015

Multe s-au spus si chiar mai multe se vor spune despre fenomenul echinoctiului de primavara care are loc an de an in luna martie, dar cel putin din punct de vedere astrologic, nicio primavara nu seamana cu cealalta. E adevarat ca si planetele urmeaza un ciclu, dar un singur om nu va reusi niciodata sa fie martorul tuturor permutarilor de care sunt capabile astrele. Dar pe langa debutul anotimpului renasterii, luna martie a anului 2015 ne mai rezerva, printre altele, doua evenimente astrale de mare impact - eclipsa totala de Soare din semnul Pestilor si retrogradarea lui Saturn in zodia Sagetatorului. Cu toate acestea, nu putem judeca energia primei luni de primavara doar dupa influenta acestor doua conjuncturi planetare. Va invit asadar sa trecem in revista ingresurile lunii martie, dar si cele mai importante configuratii astrale din aceasta luna.

Primele trei zile ale lunii stau sub influenta aspectului tensionat de opozitie dintre Mercur din semnul Varsatorului si Jupiter greu incercat de fenomenul de retrogradare in zodia Leului. Odata cu perfectarea acestei configuratii astrale, tot ceea ce spunem sau ni se comunica tinde sa ia amploarea unui "breaking news". Acele vesti pe care odata le foloseam pentru a umple spatiul de emisie al propriilor noastre vieti ajung in acest interval sa poarte pecetea senzationalului. Pe nesimtite, discursurile noastre se imbraca intr-o forma bombastica, iar informatiile pe care nu demult le catalogam drept triviale se hiperbolizeaza, atingand dimensiuni de-a dreptul epocale.

Dar pe cine incercam sa impresionam? Pe noi insine sau pe ceilalti? Oare ochii prietenilor nostri n-ar licari la fel la auzul povestilor noastre si dac-am renunta la retorica de tabloid? De la a te pune intr-o lumina buna pana la a cadea in derizoriu nu-i decat un pas, iar acest aspect planetar nu face altceva decat sa ne provoace sa constientizam cat de fin ne-am ascutit simtul ridicolului pana in acest moment.

Cu exceptia perioadei curprinse intre 7 si 9 martie, in intervalul de zile 4-14 al lunii, atmosfera generala devine vizibil mai incarcata. Astfel, daca din 4 pana in 6 martie tentatia fructului interzis se exacerbeaza simtitor, intre 10 si 14 ale lunii, nimic nu ne mai poate opri sa ne infruptam cu sete din poama binelui si a raului. Nu-i de mirare, asadar, daca in prima faza, se naste un conflict (careu) intre propria ratiune (Pluto) si simtire (Venus conjuncta cu Uranus) ca mai apoi, cateva zile mai tarziu, toata aceasta tensiunea interioara sa-si gaseasca plenitudinea atunci cand orice tentativa de inabusire si de suprimare (Pluto) a vointei noastre neimblanzite si a curajului nostru eliberator (Marte conjunct cu Uranus) este intampinata intempestiv si brutal (careu).

Chiar daca sunt dificil de anticipat formele pe care le vor lua aceste aspecte astrale deosebit de dinamice in vietile fiecarora dintre noi, un lucru ramane cert - ultimele secunde ale bombei cu ceas sunt pe cale sa se scurga. Cum vei reactiona cand va bate gongul? Bati in retragere sau intampini deflagratia cu pieptul gol?

Ziua de 13 a lunii nu vine (doar) cu ghinion, ci (si) cu una bucata Mercur in zodia Pestilor, semn care-i este deopotriva si zodia caderii, dar si a exilului. Din cate se pare, noaptea dintre 13 si 14 martie nu ne scoate din "zona crepusculara", ci se urmareste sa mai zabovim nitel in acest perimetru. Nu pentru mult timp, ci doar trei saptamani. Fluxul si refluxul de idei si ganduri devin mai greu de anticipat perioada aceasta, sinapsele noastre se leaga dupa alte principii, iar vorbele nu mai cauta, intai de toate, sa informeze, ci sa vindece.

Procesele mentale, dar si limbajul cu tot cu alaiul sau de functii se muta intr-o alta dimensiune care nu pastreaza nimic din natura analitica specifica pozitiei lui Mercur in Fecioara si care se dezice de limbutia si agerimea mentala proprii planetei comunicarii atunci cand se afla in zodia Gemenilor. Pe parcursul periplului sau prin Pesti, senzatiile mai mult sau mai putin explicabile si mesajele ghizilor interiori au intaietate in fata referintelor, statisticilor, intr-un cuvant a tot ceea ce este atestat, documentat, logic si demonstrat stiintific. Ramane de vazut daca mecanismele cognitive si de comunicare intra la apa sau se acomodeaza cu noul combustibil furnizat de Mercur in Pesti.

Odata cu debutul retrogradarii lui Saturn in semnul Sagetatorului din 14 martie, ne-am putea trezi ca toate caramizile pe care le-am asezat la temelia noului sistem propriu de valori si principii din 23 decembrie incoace incep sa se crape, punandu-i in pericol intreaga structura de rezistenta. Chiar daca in masuratorile noastre pare sa nu se fi strecurat nicio greseala si n-am facut rabat de la calitatea materialelor, nimic din ceea ce ridicam ziua cu truda mainilor si cu sudoarea fruntilor nu rezista pana dimineata urmatoare.

Dar oare am urmat indeaproape reteta mortarului? N-am uitat cumva sa adaugam tocmai acel ingredient menit sa inchege intreaga constructie? Dar de unde l-am putea procura? O simpla privire retrospectiva la evenimentele notabile ale ultimilor doi ani si jumatate ne-ar putea ajuta sa reperam acele experiente profund catartice care ne-ar servi cu prisosinta drept liant al zidariei noilor noastre sisteme de referinta. Pana la urma, cine suntem noi sa pretindem ca lucrurile sa mearga ca unse cand pana si mesterul Manole a fost nevoit sa-si zideasca iubita sotie pentru a inalta manastirea Curtea de Arges?

Zilele de 16 si 17 stau sub influenta aspectului tensionat de careu dintre Mercur exilat si in plina cadere in zodia Pestilor si Saturn recent intrat in mers retrograd prin semnul Sagetatorului. Pe fondul acestei configuratii astrale, putem fi tentati sa punem la indoiala (careu) tot ceea ce societatea sau noi insine la un moment dat consideram a fi moral, etic, crestinesc, adevarat si corect (Sagetator), incredintati fiind ca aceasta incercare de a eticheta oamenii, de a incadra viata si toate aspectele ei in tipare rigide si de a intelege lumea inconjuratoare din perspectiva unei filozofii sau a alteia (Saturn) nu este altceva decat dovada faptului ca, in definitiv, totul functioneaza dupa alte reguli (retrograd).

Ca abia atunci cand te raportezi la ceilalti si la viata (Mercur) dupa principiul "let it be" sau neaosul las’ sa fie (Pesti) fara a mai incerca sa pui patalamaua pe tot ce-i in jurul tau, sa vezi ce harm poarta o persoana ori sa judeci o ipostaza sau alta a lumii prin prisma unui sistem de valori si principii care nu-i de fapt al tau iti dai seama ca unele intrebari existentiale nu-si pot gasi raspunsul, cel putin nu aici, pe Pamant.

Daca in Balanta Venus intruchipeaza frumusetea, incepand cu data de 17 martie cand intra in zodia Taurului, duce conceptul de senzualitate la superlativ. "Stilul smuls" specific naturii martiene a Berbecului nu i-a prea venit bine Venerei nici macar atunci cand tranzita acest semn, daramite acum cand profita de orisice ocazie sa-si amusine pe-ndelete partenerul, sa-si incante simturile in tihna cu buchetul inconfundabil de arome al pielii celui drag, sa guste si sa-si spele ochii cu imaginea satisfacuta a omului de langa ea, fie dupa o masa imbelsugata, fie dupa o noapte de amor cu tot tacamul.

Pe parcursul tranzitului ei prin semnul Taurului, simturile vizuale, auditive si olfactive cu care a fost inzestrata se trezesc la viata, concurand la acelasi nivel cu cele ale unui critic de arta, muzicolog sau parfumier de renume si dovedind ca poate tine piept pana si celor mai rafinati somelieri si critici culinari. Poate ca unii ar fi tentati s-o catalogheze drept Epicur in ipostaza sa feminina in timp ce altii cred mai degraba ca este o hedonista prin excelenta. Indiferent care titulatura i se potriveste si care sunt poftele care ne cuprind de-a lungul trecerii Venerei prin aceasta zodie, cert este ca s-ar putea sa ajungem sa ne-ntrebam daca intr-adevar "tot ce-i bun in viata e imoral, ilegal sau ingrasa".

Desprinderea de aceste canoane se desavarseste in 18 sau 19 martie cand acelasi Mercur il intalneste pe maestrul (dez)iluziilor, Neptun si se face una cu el printr-o conjunctie sub obladuirea Pestilor. Desi cuvintele nu izbandesc sa exprime furtuna de idei si ganduri care se abate asupra noastra, avem sansa, in aceasta ceata care s-a asternut pe tot ceea ce parea logic, comprehensibil si cuantificabil in viata noastra, sa ne (re)descoperim pe noi insine intr-o forma sublima(ta), pura, lipsita de orice fel de interferente.

In intervalul 27-29 al acestei luni, Venus ajunge, in tranzitul ei prin zodia domiciliului sau nocturn, Taurul, sa traseze un aspect disonant de careu la Jupiter aflat in mers retrograd prin zodia Leului. Daca pana acum ne gaseam placerea (Venus) in fiece ocazie cu care (ne) demonstram abilitatea de a fi perfect autonomi (Taur), in aceste zile, ne raportam dureros de excesiv (careu) la acel "masterplan" (Jupiter) de a ne ajunge, a fi vazuti, adulati si recunoscuti de toata lumea (retrograd in Leu). In consecinta, devine mai evident ca niciodata faptul ca perspectiva unui trai tihnit, stabil, presarat cu fericiri marunte, dar constante nu se ridica la inaltimea apetitului pantagruelic recent (re)descoperit pentru atentie neintrerupta din partea celorlalti, lux, grandoare si o viata ca-n filme.

Oare am putea deveni mai populari, daca nu chiar "persoane publice" fara sa trebuiasca sa renuntam la intimitatea noastra, la siguranta pe care o pretuim atat de mult, pastrandu-ne astfel propriile persoane si tot ceea ce este drag al nostru pentru noi insine? Fie ca ne punem aceasta intrebare in zilele urmatoare ori contemplam la reversul acesteia, este vital sa ne dam seama la timp daca nu cumva "ni s-a urat cu binele".

Din configuratia astrala tensionata cu Jupiter, Venus aterizeaza direct intr-un aspect armonios de trigon cu Pluto, chirias de cursa lunga in semnul Capricornului. Asadar, evenimentele care se prefigureaza in perioada cuprinsa intre 29 si 31 martie ne pot revela adevaratul sens al expresiei latinesti "omnia mea mecum porto" si anume acela ca intelepciunea si experienta de viata pe care le-am acumulat pana acum nu sunt doar tot ceea ce avem (Taur) mai de pret (Venus), ci si ingredientele esentiale pentru a realiza (Capricorn) acel ceva de mare impact (Pluto) in viata noastra si a celorlalti de langa noi.

Odata cu trecerea lui Marte din domiciului sau diurn, Berbecul in zodia exilului sau, Taurul din 31 martie, astrele isi propun sa ne recompenseze pentru victoriile inregistrate in nenumarate rafuieli avute cu noi insine si/sau cu ceilalti in ultima perioada. Dar cum luptatorului ii sade bine cu conflictul, multi dintre noi s-ar putea sa nu reactioneze tocmai bine la auzul vestii ca, cel putin temporar, vom fi lasati la vatra.

Poate ca perspectiva delectarii cu prazile de razboi, a savurarii bucatelor atent pregatite de cele mai pricepute maini si a desfatarii cu cele mai alese voluptati carnale nu suna deloc rau pentru moment, dar ce ne facem acum cand gloria noastra pe campul de lupta a apus, iar aceste preocupari sunt singurele demne de niste fosti campioni? Cum vom face fata acestei permisii silite cand vinul nu va mai avea gust, mancarea nu ne va mai potoli pofta si cand noptile de amor nu ne vor mai satisface nevoile trupesti?

Intamplarea (fericita) face ca Mercur, planeta comunicarii, sa intre in semnul Berbecului in aceeasi zi de 31 a lunii. Macar pret de cateva saptamani ne vom consola cu faptul ca se vor gasi urechi dornice sa auda istorisirile noastre de campanie, figuri pasagere usor de impresionat cu rolurile pe care le-am jucat in teatrele de razboi, dar si meciuri verbale mai mult sau mai putin amicale, menite sa ne pastreze intacte daca nu conditiile fizice, macar spiritele de luptatori.

Chiar si asa, nu-i de mirare daca se gaseste un numar insemnat de persoane care sa se jeneze la auzul anecdotelor noastre cu iz birjaresc, limbajului nostru finisat din topor sau sa se lezeze din pricina faptului ca-i tratam in aceeasi maniera in care ne purtam cu tovarasii de arme. Desi nu incape indoiala ca vor exista momente in care ne vom simti ca o cireada de tauri intr-un magazin de portelanuri, cel putin pentru o perioada, povara exilului lui Marte in zodia Taurului nu va atarna atat de greu pe umerii nostri gratie tranzitului lui Mercur prin semnul Berbecului.

Dac-ar fi sa rezumam mesajul astrologic al lunii martie la un singur indemn, cred ca acela ar fi "Gata cu leneveala!" Duse sunt vremurile in care puteam hiberna linistiti ori in care ne puteam ascunde in carapacele proprii pe considerentul ca doar-doar or trece peste noi evenimentele astrale tensionate fara a ne marca intr-un fel sau altul. In orice caz, fie ca vrem sau nu sa recunoastem, am cam dus dorul actiunii, iar prima luna de primavara ne ofera suficiente ocazii sa ne dezmortim atat la propriu, cat si la figurat. Tu vei profita de ele?

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge zodia Pestilor pana pe 21 martie ora 00:45 cand ajunge in semnul Berbecului;
Luna Plina in Fecioara pe 5 martie ora 20:05, Luna Noua in Pesti (Eclipsa totala de Soare) pe 20 martie ora 11:37;
Mercur tranziteaza zodia Varsatorului pana pe 13 martie ora 5:50 cand intra in semnul Pestilor, semn prin care se deplaseaza pana in 31 martie ora 4:43 cand isi face intrarea in zodia Berbecului;
Venus se deplaseaza prin semnul Berbecului pana pe 17 martie ora 12:14 cand poposeste in zodia Taurului;
Marte se misca prin semnul Berbecului pana pe 31 martie ora 19:26 cand ajunge in zodia Taurului;
Jupiter regreseaza in continuare in semnul Leului;
Saturn parcurge in sens direct zodia Sagetatorului pana pe 14 martie ora 17:02 cand incepe sa retrogradeze;
Uranus se deplaseaza in continuare prin semnul Berbecului;
Neptun se misca mai departe prin zodia Pestilor;
Pluto parcurge in continuare semnul Capricornului.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Cautare
Cautare cu Google in AstroDex
Reclama
Carti
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Actiunile si proiectele noi au mai mari sanse de reusita, daca sunt incepute atunci cand Luna este in crestere.

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme