AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii februarie 2018

Horoscopul lunii februarie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - februarie 2018

În luna februarie a noului an, tronează, fără doar și poate, ultimele patru semne ale Zodiacului ce împrumută din coloritul lor ultimei luni de iarnă. Se anunță așadar un timp al bilanțurilor, nu numai din punct de vedere sezoniar, ci și astral. Dar înainte de a judeca luna după copertă, ar trebui să ne uităm mai în amănunt la ce anume ne așteaptă cu ocazia debutului lunii februarie.

Venus (Vărsător) careu Jupiter (Scorpion): pe coji de ouă

În preajma zilei de 4, tronează aspectul tensionat de careu pe care i-l trasează Venus din zodia Vărsătorului lui Jupiter din semnul Scorpionului. Felul atipic, de acceptare totală, dar totuși, într-o anumită proporție, detașată de raportare la ceilalți, dar mai ales în dragoste, vine în contradicție cu dorința noastră de a realiza o conexiune profundă cu ceilalți, care să răzbată dincolo de orice cutumă socială. Oricare ar fi situațai, cert este că nu ne-ar strica mai multă deschidere față de ei.

Venus intră în Pești: iubire absolută

Primul eveniment astral notabil al acestei luni este trecerea lui Venus în semnul Peștilor care are loc pe data de 11. Odată ajunsă în zodia exaltării sale, această planetă ne face mai doritori (Pești) de a stabili o conexiune aproape spirituală cu cei dragi de lângă noi, dar mai ales cu partenerul de viață (Venus). Așa se face că putem fi tentați/te să facem sacrificii destul de mari pentru a lega o astfel de relație cu cel pe care-l considerăm partenerul potrivit. Ideal ar fi să existe niște limite.

Mercur (Vărsător) careu Jupiter (Scorpion): limbă ascuțită

În jurul zilei de 13, se perfectează configurația astrală disonantă de careu dintre Mercur din zodia Vărsătorului și Jupiter din semnul Scorpionului. Modul deschis în care vorbim despre ceea ce ne înconjoară și viziune progresiste pe care le expunem în preajma acestei datei ar putea leza unele convingeri adânc înrădăcinate ale apropiaților noștri. Așadar, dacă ne dorim să nu le rănim într-un fel sentimentele, nu ne rămâne decât să fim atenți care sunt subiectele abordate zilele acestea.

Marte (Săgetător) careu Neptun (Pești): evadarea

În preajma datei de 17, Marte din semnul Săgetătorului aderă la o configurație astrală tensionată de careu cu Neptun din zodia Peștilor. Acest aspect astral ne oferă multă entuziasm pentru nou, explorare, inedit și experimentare, pronire spontană care poate să ne deraieze de la făgașul cel normal dacă nu reușim să menținem într-un fel sau altul echilibrul. Pot apărea, de asemenea, chiar tendințe destul de puternice de escapism perioada aceasta prin tot felul de metode și feluri.

Mercur poposește în Pești: minte învolburată

Din 18 a lunii încolo, Mercur parcurge semnul Peștilor. Odată poposit în zodia exilului și căderii sale, părerile și ideile noastre (Mercur) încetează a mai fi fondate pe fapte și dovezi fără urmă de echivoc, bazându-se mai mult pe instinct (Pești) care în anumite cazuri poate fi eronat. Înainte de a emite judecăți de valoare pe baza acestuia, indicat ar fi să depunem puțină muncă de cercetare și să vedem dacă bănuielile noastre au un fundament real. Altfel, riscăm să luăm decizii greșite.

Venus conjunctă Neptun (Pești): iubirea dincolo de sacrificii

În preajma datei de 21, tronează conjuncția dintre Venus și Neptun din zodia Peștilor. Așa se face că la un moment dat în aceste zile, din prea multă iubire, riscăm să ne lăsăm duși de nas de iluzii în timp ce impresia pe care o avem este aceea că facem ce este mai bine. Indicat ar fi să ne rupem cât mai repede din această reverie, chiar dacă trezirea la realitate nu va fi deloc plăcută. Întotdeauna este mai bine să trăiești în adevăr decât să te hrănești constant cu minciuni și iluzii.

Mercur conjunct Neptun (Pești): imaginație fără limite

În jurul datei de 25, Mercur i se alătură lui Neptun în zodia Peștilor. Așa se face că, în zilele care preced și care i se succed acestui aspect, suntem mai susceptibili să fim păcăliți și înșelați, motiv pentru care ar trebui să avem mai multă atenție în cine anume ne punem încrederea. Dacă suntem mai deschiși la ceea ce ne transmite vocea interioară, există posibilitatea să-i detectăm la timp pe cei care au intenții răuvoitoare. Nu ne rămâne așadar decât să ne ascultăm mai mult intuiția.

Venus (Pești) careu Marte (Săgetător): dacă te face fericit, nu poate fi atât de rău

Tot în preajma aceleiași date, Venus din semnul Peștilor aderă la un aspect distonant de careu cu Marte din zodia Săgetătorului. Așa se face că, la mijlocul ultimei decade a acest luni, cei doi aștri ai iubirii intră în relație tensionată: ceea ce ne dorim este genul de iubire sublimă, dincolo de orice fel de bariere și opreliști, dar lucrul după care alergăm, mai conștient sau nu, este noutatea, experimentarea, explorarea și delectarea cu tot ce este altfel. Trebuie să decidem ce vrem de fapt.

Mercur (Pești) careu Marte (Săgetător): o să faci ce nici cu gândul nu gândești

În preajma zilei de 28, Mercur din semnul Peștilor îi trimite un aspect tensionat de careu lui Marte din zodia Săgetătorului. Pentru câteva zile, mai exact cât această configurație astrală tronează pe firmament, se prea poate ca felul aluziv și eluziv în care ne exprimăm perioada aceasta să producă orișice confuzii prin raportare la modul zbuciumat în care ne purtăm și ne raportăm la tot ce este în jurul nostrum. Nu ne-ar prinde rău să corelăm cumva gândirea și fapta.

După cum bine reiese din paragrafele de mai sus, nu ne așteaptă o lună tocmai dinamică, în care să nu ne ajungă timpul să ne mai tragem sufletul din când în când. Cu toate acestea însă, este suficient de plină încât să ne țină în priză și să ne permită să facem așa cum se cuvine trecerea la anotimpul renașterii. Nu ne rămâne așadar decât să tragem linie și să vedem care este bilanțul.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Vărsătorul până pe 18 februarie ora 19:18 când poposește în Pești;
  • Lună Nouă în Vărsător pe 15 februarie ora 23:06;
  • Mercur se mișcă prin Vărsător până pe 18 februarie ora 6:27, moment în care pătrunde în Pești;
  • Venus se deplasează prin Vărsător până pe 11 februarie ora 1:19, când ajunge în Pești;
  • Marte se mișcă prin Săgetător pe toată durata lunii;
  • Jupiter se mișcă prin Scorpion întreaga lună februarie;
  • Saturn se deplasează prin Capricorn pe toată durata lunii;
  • Uranus retrogradează prin Berbec pe tot parcursul acestei luni;
  • Neptun tranzitează Peștii pe toată durata lui februarie;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe toată durata lunii.

Anca Simina Martin

Citiţi şi pentru luna următoare »

Urmăriţi horoscopul lunar video »