Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Septembrie 2015

Horoscopul lunii Septembrie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Septembrie 2015

După un sezon estival plin cum a fost cel de anul acesta nu putea veni decât o primă lună de toamnă la fel de încărcată în ingresuri planetare și conjuncturi astrale. Pe de-o parte, spre norocul nostru, septembrie pune capăt schimbărilor de macaz saturniene și venusiene care au marcat vara lui 2015, dar nu ne scutește de provocări, printre care se numără ultima retrogradare a lui Mercur din acest an și anume cea din semnul Balanței. Dar acestea sunt doar câteva din roadele cornului abundenței astrologice cu care ne răsfață prima lună de toamnă. Vă propun așadar să urmărim pe larg ce ne rezervă astrele la începutul sezonului autumnal.

Primul eveniment astrologic notabil al acestei luni este cel al revenirii lui Venus la mersul direct prin zodia Leului din data de 6 septembrie. Nu putem însă purcede la interpretarea acestui fenomen fără a arunca o privire retrospectivă asupra periplului acestei planete din ultimele luni. În intervalul 19-25 iulie sau altfel spus, cât Venus s-a perindat prin semnul Fecioarei, am derulat un proces de aducere a partenerului (de viață ori afaceri) la nivelul adevăratului său potențial, urmând ca până-n data de 31 a aceleiași luni, adică până în momentul întoarcerii acesteia în zodia Leului, să ne-ntrebăm care sunt motivațiile dorinței de a-l schimba pe cel de lângă noi.

Iar dacă pe tot parcursul lunii august, dar și în prima săptămână a acestei luni sau mai bine spus cât Venus a retrogradat în semnul Leului, am fost chemați să reflectăm asupra (ne)condiționalității iubirii, generozității și dăruirii afișate persoanei care ne este alături, odată ce se-ntoarce la mersul direct prin aceeași zodie, suntem provocați să ne folosim de toate învățămintele trase din această experiență pentru a forma și cultiva relații sentimentale și profesionale sănătoase, dinamice și de mare perspectivă.

Din 6 până-n 10 septembrie, Marte, aflat în tranzit prin zodia Leului, trasează un aspect favorabil de trigon lui Uranus retrograd din semnul Berbecului. În aceste zile, se prognozează că se va porni un vânt al schimbării prin noi (Uranus) începuturi (Berbec) care va sufla cu putere în vela elanurilor (Marte) noastre creatoare (Leu), conferindu-ne inspirație și încredere în forțele proprii (trigon). Se poate spune așadar că această configurație astrală imprimă un suflu proaspăt tuturor activităților întreprinse în acest interval.

Intervalul 7-12 septembrie aduce în atenția noastră primul aspect distonant de careu dintre Mercur ce se deplasează încă în sens direct prin zodia Balanței și Pluto care se află pe ultima sută de metri a retrogradării sale în semnul Capricornului. De-a lungul acestor zile, ne-am putea confrunta cu neajunsurile (careu) faptului că deși în teorie argumentele tuturor (Mercur) ar trebui cântărite (Balanță) înainte de a se lua o decizie care influențează parcursul unui parteneriat de viață ori afaceri, adesea se-ntâmplă ca părerile unora să aibă o greutate mai mare decât a altora, nu neapărat pentru că valoarea lor este superioară celorlalte (retrograd), ci mai degrabă ca urmare a faptului că sunt vehiculate de persoane de o vârstă mai înaintată ori situate cu o treaptă mai sus pe scara ierarhică profesională ori socială (Capricorn) care comandă voluntar ori involuntar respect și obediență (Pluto).

Perioada cuprinsă între 10 și 24 a lunii stă sub influența aspectului disonant de opoziție dintre Jupiter exilat în zodia Fecioarei și Neptun retrograd în semnul Peștilor. Pe parcursul acestor zile, ne putem întâlni cu situații în care excesul (Jupiter) de zel (Fecioară) ne-ar putea împiedica (opoziție) să sesizăm c-am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință și c-a venit momentul să predăm ștafeta (Pești) providenței (Neptun), încrezători că deși căile sale sunt misterioase (retrograd), singura noastră opțiune rămâne însă aceea de a lăsa natura să-și urmeze cursul. Ghidarea după principiul lui Ben Carson care spune "să facem ce putem ș-apoi să-L lăsăm pe Dumnezeu să se ocupe de restul" pare să fie tehnica ideală de supraviețuire a acestor zile.

De îndată ce Mercur începe să retrogradeze, mai exact începând cu data de 17, experimentăm reversul amplasamentul acestei planete în zodia Balanței. Mânați de dorința de a fi pe placul tuturor și/sau a le face pe plac celorlalți, tactul și diplomația pot sfârși prin a se confunda cu măgulirea, discuțiile de complezență și plezanteriile iau locul dezbaterilor, ratând oportunități valoroase din pricina șovăielii de care ne împiedicăm atunci când suntem somați să ne alăturăm unei tabere ori să luăm o hotărâre. N-ar trebui să ne mire așadar faptul că punțile de legătură create între noi și ceilalți de la ingresul lui Mercur în Balanță încoace riscă să se prăbușescă, iar amistițiile la care am căzut sunt pe punctul de a fi încălcate din cauză că întâmpinăm obstacole aparent insurmontabile în medierea diferențelor de opinii. Nu ne rămâne decât să tratăm cu și mai multă atenție decât până acum capcanele vieții profesionale sau sentimentale în doi.

Ziua de 18 a acestei luni se distinge prin întoarcerea lui Saturn în semnul Săgetătorului. Înainte însă de a comenta cea de-a doua sa venire în această zodie, se cade să privim în urmă la călătoria acestei planete începută acum mai bine de o jumătate de an. De când Saturn a intrat întâia dată în Săgetător și până când a adoptat sensul de mers aparent invers, mai exact în intervalul 23 decembrie 2014-14 martie 2015, am ridicat, pripit și superficial, edificiile noilor noastre sisteme de valori, principii și credințe, urmând ca de la momentul debutului retrogradării sale până la revenirea sa în semnul anterior, mai bine spus în perioada cuprinsă între 14 martie și 15 iunie, să asistăm neputincioși la năruirea lor.

Cât Saturn s-a mișcat îndărăt prin Scorpion, adică între 15 iunie și 2 august, s-au arătat semne cum că am rămas restanțieri la asumarea unor lecții predate cu obstinație de această planetă în ultimii doi ani și jumătate, indicii care ne-au servit, pe parcursul tranzitului în mers direct prin această zodie, altfel spus în intervalul 2 august-8 septembrie, nu doar curățării și nivelării terenului de experiențe toxice, ci și calculării corecte a adâncimii de fundare care să ne permită ca, de data aceasta, să ancorăm cu trăinicie noile sisteme de referință în fibra ființelor noastre. După cum poate ați intuit, atâta timp cât am respectat caietul de sarcini trasat de Saturn în ultimele luni, nu ne mai oprește nimic să reîncepem periplul său prin Săgetător cu dreptul.

În perioada cuprinsă între 20 și 25 septembrie vine rândul lui Venus să lanseze un aspect armonios de trigon la Uranus, curprins de fenomenul de retrogradare în semnul Berbecului, tot din perimetrul zodia Leului. De data aceasta, relațiile (Venus), îndeosebi cele sentimentale (Leu), sunt cele care răspund chemării revitalizatoare (Uranus) la înnoire (Berbec). Spontaneitatea, fie că reprezintă scânteia care le dă naștere sau impulsul care le resuscitează din momentele de stagnare, poate juca un rol-cheie în acest interval.

Intervalul 22-26 al lunii este marcat de cel de-al doilea aspect tensionat pe care-l trasează Mercur la Pluto, cu mențiunea că, de această dată, planeta gândirii și a comunicării urmează o traiectorie aparent inversă prin semnul Balanței, iar astrul transformărilor revine la mersul direct prin zodia Capricornului, cel puțin în ultimele două zile influențate de această configurație astrală. Pentru a atrage simpatia, sprijinul, a intra în grațiile celor mai în etate decât noi sau în rândurile (Pluto) persoanelor poziționate mai sus social ori profesional (Capricorn), politețea și amabilitatea de care dăm dovadă (Mercur în Balanță) ar putea ajunge să frizeze lingușeala și servilismul (retrograd), strategie care s-ar putea să nu producă rezultatele scontate, ba chiar dimpotrivă, să genereze efecte adverse cauzelor noastre (careu). De deznodăminte similare am putea avea parte și din pricina ezitării în luarea deciziilor sau în ceea ce privește asumarea unei poziții vis-a-vis de o chestiune sau alta.

Aspectul dinamizant de careu pe care i-l trimite Marte, proaspăt intrat în zodia Fecioarei, lui Saturn, revenit și el de curând în semnul Săgetătorului îngroașă rândurile configurațiilor astrale din prima lună de toamnă. Astfel, în intervalul 23-28 septembrie, incapacitatea noastră (careu) de a face (Marte) ce, când și cum trebuie (Fecioară) s-ar putea datora faptului că am omis a contura (Saturn) obiectivele acțiunilor noastre (Săgetător), finalitatea pe care o urmăresc acestea. Iar oricât de minuțioasă și migăloasă ar fi munca noastră, atunci când nu mai reușim să vedem pădurea de copaci, riscăm ca toate eforturile noastre să se dovedească a fi fost în zadar.

Odată cu ingresul lui Marte în zodia Fecioarei din data de 25, putem să ne arogăm, fără urmă de modestie, titlul de "oameni pricepuți la toate". Dacă pe parcursul tranzitului acestuia prin semnul Leului, ne limitam, de cele mai multe ori, la a ne bate cu pumnu-n piept și a face paradă de tot felul de talente, de îndată ce planeta acțiunii și a principiului masculin poposește în zodia imediat următoare, nu ne dăm în lături să ne suflecăm mânecile și să ne punem pe treabă, nu înainte însă de a concepe planuri pentru orice scenariu posibil, a dezvolta strategii convenabile ca timp și resurse și a consulta o bună bucată din (dacă nu toată) literatura de specialitate pentru a ne asigura că nu ne scapă nimic. Și putem să ne-ncredințăm că nu vom duce lipsă de ocazii pentru a (ne) demonstra încă o dată importanța prudenței și meticulozității, a ne face utili și a simți că aportul nostru face cu adevărat diferența într-un întreg, oricare ar fi acesta.

Dacă unora dintre noi vara acestui an li s-a părut deosebit de solicitantă din punct de vedere fizic și emoțional, le recomandăm să se ție bine întrucât îi așteaptă o primă lună de toamnă cât iunie, iulie și august la un loc. Totuși, în afara lui Mercur care retrogradează în zodia Balanței, mai toate celelalte planete intră pe făgașul normal, prilej numai bun să culegem poamele cunoașterii cultivate în perioadele de meditație și introspecție la care am fost îndemnați în ultimele luni. Tu ce recoltă ai obținut?

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează zodia Fecioarei până pe 23 septembrie ora 11:20 când ajunge în semnul Balanței;
Luna Nouă în Fecioară pe 13 septembrie ora 9:41, Lună Plină în Berbec pe 28 septembrie ora 5:50;
Mercur parcurge în sens direct zodia Balanței până pe 17 septembrie ora 21:09 când începe să retrogradeze;
Venus se mișcă în sens aparent invers prin semnul Leului până pe 6 septembrie ora 11:29, moment în care revine la mersul direct;
Marte tranzitează zodia Leului până pe 25 septembrie ora 5:18 când poposește în semnul Fecioarei;
Jupiter continuă să parcurgă zodia Fecioarei;
Saturn își continuă mersul prin semnul Scorpionului până pe 18 septembrie ora 4:49 când se reîntoarce în zodia Săgetătorului;
Uranus se deplasează în continuare în sens aparent invers prin semnul Berbecului;
Neptun continuă să retrogradeze prin zodia Peștilor;
Pluto se mișcă în sens aparent invers prin semnul Capricornului până pe 25 septembrie ora 9:57 când își reia mersul direct.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Grafic horoscop lunar

Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Reclama
Cursuri si seminarii
Carti
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Jupiter este in miscare retrograda, s-ar putea ca placerile lumesti care va bucurau altadata sa-si piarda usor gustul. Este un moment in care lumea exterioara nu va mai da motive de fericire, astfel ca trebuie sa generati singur aceste momente din interior, pentru a trece peste obstacole sau pesimism. (consultati tabelul planetelor retrograde)

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme