AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii februarie 2017

Horoscopul lunii februarie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - februarie 2017

Ultima lună a anotimpului friguros se încadrează în tendințele iernii 2016-2017, pregătindu-ne suficiente aspecte astrale cât să ne asigure o trezire lentă din moțăiala care ne-a curprins odată cu venirea lui decembrie. Dar pentru a ne construi o imagine mai clară, este nevoie să cercetăm mai atent oferta cosmică a acestei luni. Haideți să vedem deci care sunt configurațiile-cheie propuse.

Careu în T descris de Mercur (Capricorn), Jupiter (Balanță) și Uranus (Berbec): probe de foc

Primele două zile ale lui februarie stau sub influența carelului în T descris de Mercur din zodia Capricornului, Jupiter din semnul Balanței și Uranus din zodia Berbecului, indiciu cum că în 1 și 2 ale acestei luni nu ne putem construi (Capricorn) un nume (Mercur) dacă acționăm (Berbec) în mod haotic (Uranus), deviind de la direcția (Jupiter) echilibrată (Balanță) pe care ar trebui să o urmăm pentru a ne atinge țelul. Nu ne rămâne decât să încercăm să ne organizăm mai înțelept.

Venus poposește în Berbec: feminitate amazoniană

Din 3 a lunii încolo, Venus tranzitează semnul Berbecului, trezind celor mai mulți dintre noi un apetit (Venus) pentru spontaneitate, dinamism și noutate (Berbec). Nu-i exclus, de asemenea, ca perioada aceasta să ne simțim mai mult atrași de persoanele cu spirit de inițiativă care nu se tem s-o ia pe cărări nebătătorite. Cu toate acestea, de dorit ar fi să nu punem semn de egalitate între plăcere și pericol ori risc întrucât s-ar putea să regretăm amarnic mai devreme sau mai târziu.

Jupiter se mișcă aparent invers prin Balanță: când justiția începe să vadă

După data de 5 februarie, Jupiter retrogradează în zodia Balanței, fapt pentru care am putea să-ncepem să ne pierdem (retrograd) credința (Jupiter) în dreptate și adevăr (Balanța). Injustițiile și actele de favorizare a unora în detrimentul altora ne pot afecta perioada aceasta mai mult decât de obicei, ceea ce i-ar putea determina pe unii dintre noi să se îndoiască de faptul că aceste fapte vor fi pedepsite odată și odată. Indicat ar fi să ne păstrăm integritatea și să depunem armele încă.

Mercur intră în Vărsător: ordine-n nebunie

Începând cu 7 a lunii, Mercur traversează semnul Vărsătorului, indiciu cum că ideile și părerile (Mercur) care ne vin ori pe care le vehiculăm în săptămânile care urmează sunt noi, originale și chiar înaintea timpului lor (Vărsător). Să nu uităm că se pot ivi situații în care se depărtează prea mult de adevăr, riscând să ne facă să părem ridicoli sau chiar neștiutori. Tot ceea ce ar trebui să facem ar fi să conștientizăm la timp ce anume face distincția dintre inovație și pură fabulație.

Marte (Berbec) careu Pluto (Capricorn): salt cu capul înainte

Intervalul 20-24 februarie este marcat de aspectul tensionat de careu pe care i-l lansează Marte din zodia Berbecului lui Pluto din semnul Capricornului. Elanul (Marte) greu de stăvilit (Berbec) care ne caracterizează acum poate ajunge să deranjeze status quo-ul (Pluto) social sau profesional (Capricorn), ducând poate la unele rupturi care stăteau să aibă loc, dar pentru care nu ne-am pregătit așa cum se cuvine. Dacă nu ne abținem, va trebui să suportăm consecințe aspre.

Mercur (Vărsător) trigon Jupiter Rx (Balanță): haiduci moderni

Peste zilele de 21 și 22 ale lunii domnește configurația astrală armonioasă de trigon trimisă de Mercur din semnul Vărsătorului lui Jupiter retrograd din zodia Balanței. Pe fondul acestui aspect, am putea descoperi cum anume să profităm de pe urma lipsei (retrograd) de echilibru (Balanță) în viziunile (Jupiter) celorlalți pentru a ne promova ideile (Mercur) egalitariste (Vărsător). Într-un cuvânt, facem în așa fel încât să tot răul să fie spre bine acționând în virtutea binelui comun.

Marte conjuncție Uranus (Berbec) opoziție Jupiter Rx Balanță: eu înainte de noi

Între 25 și 28 februarie se face simțit aspectul disonant de opoziție dintre conjuncția lui Marte cu Uranus din zodia Berbecului și Jupiter retrograd din semnul Balanței. Avântul (Marte) dificil de stăpânit de care dăm dovadă perioada aceasta poate duce la acțiuni (Berbec) neașteptate (Uranus) care trădează faptul că am încetat (retrograd) să ne mai ghidăm (Jupiter) după repere ca dreptatea și echilibrul (Balanța). Nu ne rămâne decât să ne revizuim traiectoria, revenind pe calea dreaptă.

Mercur ajunge în Pești: (in)certitudini

Din 26 a lunii încolo, Mercur parcurge semnul Peștilor. Odată poposit în zodia exilului și căderii sale, părerile și ideile noastre (Mercur) încetează a mai fi fondate pe fapte și dovezi fără urmă de echivoc, bazându-se mai mult pe instinct (Pești) care în anumite cazuri poate fi eronat. Înainte de a emite judecăți de valoare pe baza acestuia, indicat ar fi să depunem puțină muncă de cercetare și să vedem dacă bănuielile noastre au un fundament real. Altfel, riscăm să luăm decizii greșite.

După cum bine se poate observa din analiza configurațiilor astrale de mai sus, trecerea la sezonul primăverii nu este una bruscă. Totuși, nu-i lipsește acea doză de dinamism necesară să ne repună pe picioare și să ne pregătească pentru ceea ce va urma în martie. Tot ceea ce trebuie să facem e să ținem pasul cu ciclurile pe care le propun astrele și să ne racordăm cu toată ființa la acestea.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge Vărsătorul până pe 19 februarie ora 13:31 când poposește în Pești;
Lună Plină în Leu pe 11 februarie ora 2:33, Lună Nouă în Pești pe 26 februarie 16:58;
Mercur tranzitează Capricornul până pe 7 februarie ora 11:33, moment în care ajunge în Vărsător, semn prin care se plimbă până pe 26 februarie ora 1:07;
Venus se deplasează prin Pești până pe 3 februarie ora 17:54, când intră în Berbec;
Marte parcurge Berbecul pe toată durata lui februarie;
Jupiter tranzitează Balanța în sens direct până pe 5 februarie ora 8:52, moment în care începe să retrogradeze;
Saturn se deplasează prin Săgetător pe tot parcursul lunii;
Uranus parcurge Berbecul pe de-a-ntregul lui februarie;
Neptun tranzitează Peștii pe toată durata acestei luni;
Pluto se mișcă prin Capricorn pe tot parcursul lui februarie.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Urmariti horoscopul lunar video »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 10 martie 2017
Recomandari astrologice

Daca este posibil, programati-va extractiile dentare atunci cand Luna este in descrestere.

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme