AstroFidelia English En 

Horoscopul lunii decembrie 2016

Horoscopul lunii decembrie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - decembrie 2016

Luna decembrie a lui 2016 nu se anunță a fi una care să ne copleșească cu ingresuri și aspecte astrale greu de digerat, semn că trecerea dintre ani se va face, cel mai probabil, într-o manieră lipsită de încercări de orice fel. Chiar dacă motive serioase de îngrijorare nu există, vă invit totuși să urmăriți care sunt fenomenele cosmice importante pregătite de astre în această lună de iarnă.

Mercur intră în Capricorn: cum să te exprimi ca un profesionist

Începând cu 2 decembrie, Mercur se deplasează prin semnul Capricornului. Odată cu ingresul lui în această zodie, opiniile noastre, cu mențiunea să fie unele bine argumentate, vor cântări greu în ochii superiorilor. După această dată, se recomandă să le expunem părerile noastre despre temele fierbinți de pe ordinea de zi, cu atât mai mult dacă unii dintre noi s-au angajat de curând și caută să iasă în evidență într-o manieră eficientă și profesionistă. Interpretările nu-și au locul atunci.

Venus poposește în Vărsător: make love, not war

Din 7 a lunii încolo, Venus tranzitează zodia Vărsătorului. De îndată ce ajunge în acest semn, se prea poate să apreciem mai mult decât de obicei persoanele originale, inventive și care gândesc înaintea timpului lor. Ne vine parcă mai ușor să-i oferim celui drag libertatea care i se cuvine, dar este deosebit de important ca între partener să existe și o relație de prietenie. În felul acesta, se pot evita situațiile în care acesta abuzează de limitele independenței, ajungând să cadă în ispită.

Soare conjunct Saturn (Săgetător) careu Uranus Rx (Berbec): orizonturi largi, începuturi noi

Intervalul 10-13 decembrie stă sub influența aspectului armonios de trigon lansat de conjuncția Soarelui cu Saturn din Săgetător la Uranus retrograd din Berbec. Evenimentele din aceste zile ne iluminează (Soare) cu privire la acele principii și valori care nu sunt demne de sistemul (Saturn) nostru de referință (Săgetător), împingându-ne să luăm măsuri urgente (Berbec) și surprinzătoare (Uranus), cu toate că vin destul de tardiv (retrograd). Nu-i niciodată prea târziu pentru așa ceva.

Mercur o ia îndărăt prin Capricorn: cum să-ți dai cu firma-n cap

După data de 19, Mercur începe să retrogradeze în semnul Capricornului. Dacă pân-acum ne-au fost ascultate opiniile și chiar luate în calcul în anumite situații, ideal ar fi ca începând cu această zi să nu ne-o luăm în cap, emițând judecăți pe baza unor informații prea puține sau insuficient documentate. Imaginea de profesioniști desăvârșiți pe care ne-am creat-o până în acest moment oate avea mult de suferit de pe urma acestei delăsări. Indicat este să menținem ștacheta sus.

Marte ajunge în Pești: Baywatch

Din aceeași zi încolo, Marte se mișcă prin zodia Peștilor. Pe fondul intrării sale în acest semn, ne-ar putea scădea capacitatea de a lua inițativă atunci când situația o cere. Nu-i nimic rău în a aștepta valul potrivit, dar riscăm să trecem pe lângă oportunități valoroase dacă ne gândim că se poate să apară altele mai bune mai târziu. Așadar, se recomandă să luăm atitudine înainte de a fi prea târziu. Există posibilitatea ca trenul să nu oprească în aceeași gară de două ori luna aceasta.

Mercur D/Rx conjunct Pluto (Capricorn): cuvântul te ridică, cuvântul te doboară

În zilele de 19 și 20 decembrie, Mercur perfectează o conjuncție cu Pluto în Capricorn, atât în mers direct, cât și aparent invers. Proverbul care ar descrie cel mai fidel această configurație ar fi acela că "fiecare pasăre pe limba ei piere", indiciu că vorbele pe care ni le alegem în aceste zile pot avea un impact mai mare decât ne-am aștepta asupra relațiilor cu cei din jur, dar mai ales a celor pe care le avem cu superiorii. Iată un prilej bun să ne demonstrăm înțelepciunea.

Venus (Vărsător) trigon Jupiter (Balanță): vin, sărbătorile vin

Sărbătorile de iarnă, mai exact intervalul 24-26 al acestei luni, este marcat de aspectul favorabil de trigon trimis de Venus din Vărsător lui Jupiter din Balanță. Cu ocazia Crăciunului, ne dorim (Venus) să creăm o atmosferă prietenoasă (Vărsător) în care relațiile dintre invitați (Balanță) să se cultive (armonios). Cu cât ne comportăm într-un mod mai autentic și natural, cu atât se măresc șansele de a atinge acest obiecti. Important este să nu avem așteptări mari și să ne simțim bine.

Marte conjunct Neptun (Pești): la răscruce de valuri

Din 30 a lunii până la finele ei, se manifestă conjuncția lui Marte cu Neptun în semnul Peștilor, semn că petrecerea dintre ani ne-ar putea surprinde cu bateriile pe cote de avarie. Rezoluțiile de an nou ar trebui să fie cât se poate de realiste, mai ales dacă ne propunem ca în 2017 să realizăm lucruri mărețe. Așadar, oricare ar fi acestea, ideea este ca obiectivul nostru să fie unul tangibil. În caz contrar, șansele de a renunța la el cresc văzând cu ochii. De dorit e să fim cu capul pe umeri.

După cum bine se poate constata, ultima lună a lui 2016 se prefigurează a fi una blândă, semn că ni se oferă răgazul necesar pentru a ne contura obiectivele pe anul viitor. O privire retrospectivă aruncată asupra celui care este pe cale să se scurgă ne poate ajuta să ne conștientizăm care sunt greșeșile pe care le-am făcut în 2016 și cum le putem evita în nou an. O tranziție ușoară tuturor!

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele se mișcă prin Săgetător până pe 21 noiembrie ora 12:44 când poposește în Capricorn;
Lună Plină în Gemeni 14 decembrie ora 1:06, Lună Nouă în Capricorn 29 decembrie 7:53;
Mercur se deplasează prin Săgetător până pe 2 decembrie ora 23:19, moment în care ajunge în Capricorn pe care îl tranzitează în sens direct până pe 19 decembrie ora 12:55 când începe să retrogradeze;
Venus parcurge Capricornul până pe 7 decembrie ora 16:51, moment în care intră în Vărsător;
Marte se mișcă prin Vărsător până pe 19 decembrie ora 11:22, când poposește în Pești;
Jupiter tranzitează Balanță pe tot parcursul lui decembrie;
Saturn se deplasează prin Săgetător pe toată durata lui decembrie;
Uranus parcurge Berbecul pe tot parcursul lui decembrie;
Neptun se mișcă prin Pești pe de-a-ntregul lui decembrie;
Pluto parcurge Peștii pe toată durata lui decembrie.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

$"Înţeleptul îşi conduce steaua,$ignorantul este condus de ea."$$$Învaţă ştiinţa astrelor!

Urmatoarea serie a cursurilor de astrologie si numerologie incepe in 9 decembrie 2016
Recomandari astrologice

Daca doriti sa incepeti o cura de slabire, faceti-o atunci cand Luna este in descrestere, pentru a obtine efecte maxime!

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme