Horoscop, astrologie, zodiac : AstroDex AstroDex Fidelia
Exploreaza sectiunile
 

AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii August 2014

Horoscopul lunii August pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - August 2014

Ca semn de omagiu in cinstea reformatorului calendarului Gaius Iulius Cezar, luna Quintilis, adica Cea de-a cincea a calendarului vechi roman a capatat numele Cezarului. Cand Octavian si-a doborat cei mai aprigi dusmani, pe Cezar si Cleopatra, Sextilis s-a transformat in Augustus mensis, adica luna lui Augustus.

Acest termen reprezinta unul dintre cele mai nobile agnomene romane, traducandu-se ca maret sau ilustru. Daca analizam forma verbala a acestui substantiv, descoperim ca augeō, -ēre mai are sensul de a extinde, a imbogati, chiar si de a exagera, caracteristici pe care le impartaseste si Jupiter, aflat la inceput de mandat in zodia Leului. Rand pe rand, Mercur si Venus se bucura de generozitatea si protectia lui Jupiter care le potenteaza fortele si le imbogateste agenda. Dar o fi oare chiar atat de usor sa devii mai fericit decat Augustus si mai bun decat Traian? Mai mult ca sigur, ne vom raspunde singuri acestei intrebari pana la finele acestei luni. Pana atunci, va propun sa descoperim impreuna care sunt cele mai importante conjuncturi si evenimente astrale ale acestei luni.

Prima decada a lunii se particularizeaza prin ingresul lui Mercur in semnul Leului. In aceste zile, tot ce se bazeaza pe comunicare, exprimare verbala si non-verbala, dialog (Mercur) se desfasoara intr-un mod creativ si carismatic, cu scopul de a convinge si de a ne etala priceperea si autoritatea in domeniile care ne starnesc interesul (Leu).

In primele zile ale acestei decade, cand Mercur isi uneste fortele cu Jupiter, avem cele mai mari sanse de a-i simti influenta palpabil si concret. Formulam idei si ne construim in minte strategii (Mercur) care sa ne ajute sa ne extindem monopolul (Jupiter) asupra acelui sector de viata care ne anima curiozitatea si unde simtim ca putem face diferenta (Leu). Asadar, pana in 3 august, sunt favorizate cu precadere sustinerile de lucrari si prezentari, examenele orale si interviurile profesionale, iar cei care lucreaza in domenii artistice sau sunt interesati de exersarea unui talent nativ sunt sfatuiti sa inceapa cursuri de actorie, oratorie, chiar sedinte de terapie prin arta sau sa tina prelegeri ori sa-si programeze prima reprezentatie teatrala.

In zilele de 8 si 9 august, Mercur se apropie insa periculos de multe de razele Soarelui, motiv pentru care limbajului nostru ii poate lipsi esenta, capatand o nuanta bombastica, ne bazam prea mult pe senzational si mai putin pe ceea ce conteaza cu adevarat. Proiectam in exterior o atitudine superioara, usor infatuata si pe alocuri teatrala. De acelasi tratament putem avea parte si din partea celorlalti care spun si promit multe, dar nu fac nimic concret. Suntem vulnerabili laudelor si linguselilor venite din exterior, dar si vorbelor mari si a fagaduintelor care nu devin realitate.

Din 12 august incepand, Venus, Mica Benefica, se alatura si ea Soarelui, lui Jupiter si lui Mercur in semnul Leului. Ne surprindem atrasi (Venus) de acele lucruri care simbolizeaza un rang inalt si care au o anumita distinctie (Leu). Ne intra mai usor in gratii (Venus) oamenii expresivi, care se bucura de atentia si aprecierea celor din jur, care impun respect si care sunt ravniti, la randul lor, de alti parteneri (Leu). Ne dorim atentie, sa fim vazuti, placuti, sa dam bine si sa fim adevarate modele pentru ceilalti. In intervalul de zile 16-19 august, cand Venus si Jupiter se intalnesc, toate aceste nevoi sunt amplificate, dar si sansele noastre de a le obtine se maresc exponential. Acum este momentul sa ne verbalizam talentele si dorintele personale. In aceste zile, ne integram pe nesimtite in cercuri selecte, intram mai usor in gratiile persoanei care ne-a cazut cu tronc, ni se observa mai usor aptitudinile, intr-un cuvant, se inlesneste atingerea telurilor personale.

Intre timp, mai exact pe 15 august, Mercur poposeste in cel de-a doilea domiciliu al sau, Fecioara, care este, totodata, si semnul exaltarii sale. Felul nostru de a gandi si de a ne exprima (Mercur) se rafineaza, acordam mai multa atentie detaliilor, ne organizam discursul si agenda personala si incercam sa ne anticipam miscarile si raspunsurile (Fecioara). Cu toate acestea, la finele celei de-a doua decade a lunii, mai exact intre 18 si 20 august, Mercur traseaza un aspect dinamizant de opozitie la Neptun retrograd, perioada in care vom descoperi ca bazandu-ne exclusiv pe ratiune si incercarea de a micromanageria tot ceea ce ne inconjoara ne poate baga in ceata, atat la propriu, cat si la figurat. In consecinta, recomandabil ar fi sa amanam sedintele si intrevederile importante, sa reprogramam un audit, iar orice activitate care presupune indemanare si migala sa o lasam pe alta data.

Intre 21 si 23 august, Mercur perfecteaza un aspect armonios de trigon cu Pluto retrograd din Capricorn. Asadar, capacitatea noastra fizica si mentala (Mercur) de a ne planifica eficient timpul si resursele (Fecioara) faciliteaza (trigon) depasirea oricarui fel de criza sau rasturnare de situatie (Pluto retrograd in Capricorn). A venit, asadar, timpul sa ne murdarim mainile, ocupandu-ne de acele chestiuni pe care le-am amanat cu cateva zile inainte, fie ca este vorba de o incurcatura profesionala de proportii, de un control fiscal, o problema casnica a carei sursa nu o gaseam sau o gaura in buget pe care nu ne-am putut-o nicicum explica.

Nu trebuie insa omis faptul ca in cea mai mare parte a ultimei decade ale lunii, adica in intervalul 22-28 august, Marte isi da mana cu Saturn in semnul Scorpionului. Daca pana acum Saturn a fost un procuror mai mult sau mai putin aspru, cand isi uneste fortele cu Marte aflat in semnul celui de-a doilea domiciliu al sau, se schimba placa. De data aceasta, Saturn nu mai detine doar condica restantelor noastre, indiferent de natura lor, ci si autoritatea de a lua masuri (Marte). Iar daca nu ne-am asumat greselile si lipsurile, nu se va ingadui sa nu ne traga la raspundere. Daca ne-am luat un avant prea mare (Jupiter), uitand de unde am plecat (Leu), daca ne-am pus intr-o lumina favorabila (Mercur) fara sa fi meritat pe deplin (Leu) ori daca am cerut (Venus) insistent lucruri care nu ne-ar fi revenit pe drept (Leu), consecintele pot fi nefaste. Caci diferenta dintre Leu si Scorpion nu o face doar natura semnului, ci modul in care isi exercita autoritatea personala. In timp ce Leul are nevoie de aprobari si confirmari exterioare, Scorpionul este constient el insusi de faptul ca o poseda.

Privind retrospectiv la contextul astral al ultimei luni de vara, concluzia este simpla. Probabil ca august nu este atat de bogat in evenimente ca predecesorul lui, dar, in schimb, se revanseaza prin faptul ca ne releva ambele fete ale aceleiasi monezi. Ca pana la urma, Marele Benefic nu este chiar atat de mare cand ii atarna asupra capului sabia lui Saturn si ca, pe buna dreptate, Cezarul primeste intotdeauna ceea ce i se cuvine. Asta daca si-a asumat trecutul, si-a rascumparat greselile si si-a luat in serios responsabilitatile.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranziteaza semnul Leului pana pe 23 august ora 7:46 cand intra in zodia Fecioarei;
Luna Plina in Varsator pe 10 august ora 21:10, Luna Noua in Fecioara pe 25 august ora 17:14;
Mercur intra in zodia Leului pe 1 august ora 1:45, semn pe care-l parcurge pana pe 15 august ora 19:45 cand poposeste in semnul Fecioarei;
Venus se deplaseaza prin semnul Racului pana pe 12 august ora 10:23 cand trece in zodia Leului;
Marte isi continua drumul prin Scorpion pe tot parcursul lunii august;
Jupiter tranziteaza in continuare semnul Leului;
Saturn se deplaseaza in sens direct prin Scorpion intreaga luna august;
Uranus se misca in continuare in sens invers prin zodia Berbecului;
Neptun isi mentine sensul de mers invers in zodia Pestilor toata luna august;
Pluto se misca in sens retrograd in zodia Capricornului pe tot parcursul lunii august.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Horoscop, zodiac
Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Reclama
Carti de astrologie
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Saturn este in miscare retrograda, cel mai bine este sa va retrageti, sa asteptati, sa analizati situatia, sa trageti niste concluzii si sa va planificati actiunile viitoare. Dar nu actionati acum! Rabdare! (consultati tabelul planetelor retrograde)

Reclama
AstroDex
» Astrograme personalizate
» Dictionar de termeni astrologici
» Catalog VIP
Horoscop
» Horoscop lunar
» Horoscop saptamanal
» Horoscop zilnic
Diverse
» Horoscop 2014
» Horoscop chinezesc
» Horoscop dragoste
Astrologie
» Ceasul astrologic
» Swiss ephemeris
» Calendar astrologic, evenimente
Copyright ©
Editura Fidelia
Termeni si conditii Harta sitului Despre noi Contact

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme