Horoscop, astrologie, zodiac : AstroDex AstroDex Fidelia
Exploreaza sectiunile
 

AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Aprilie 2014

Horoscopul lunii Aprilie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Aprilie 2014

Denumirea populara de Prier a lunii aprilie deriva de la verbul "a prii" care descrie cel mai bine perioada de mijloc a primaverii, atat de favorabila semanaturilor si araturilor. Pentru majoritatea dintre noi insa, aceste practici isi mai pastreaza doar sensul figurat. Intelepciunea batranilor si influenta astrelor ne indeamna sa ne trezim cu totul din amorteala iernii, sa ne lepadam de obiceiurile proaste ca oile tunse de ciobani, sa rapaluim stanele naruite si sa aram pasunile pe care nu le-am cultivat anul trecut. Provocarea lunii aprilie este de a afla care este sensul unic, intim si profund personal al acestor activitati arhaice.

In popor se spune ca daca vremea e inselatoare si timpul prea friguros pentru semanat in aprilie, va fi seceta tot anul. Intrarea lui Venus in Pesti, zodia exaltarii sale marcheaza o perioada fertila, prielnica germinarii semintelor noilor cupluri, prietenii, colaborari, dar si rasadurilor noilor idei. In jurul datei de 12 aprilie, Venus se alatura lui Neptun, accentuandu-ne latura empatica, altruista si sensibilitatea artistica. Iubirea capata, de data aceasta, o misiune universala, care nu-l implica numai pe celalalt, ci se revarsa in rauri de compasiune catre cei care au nevoie de ajutor, un umar pe care sa planga, un suflet cald sau o vorba buna.

Pentru o scurta perioada, ne bucuram de influenta benefica a Piramidei pe semne de Apa formata de Jupiter din Rac, Saturn retrograd din Scorpion si Mercur, Venus si Neptun din Pesti. Asadar, putem avea parte de doua zile incarcate de sensibilitate si emotie a caror scop principal este sa ne conecteze la esenta universului nostru interior, la seva personalitatii noastre.

Tot in prima decada a lunii, Mercur isi face intrarea triumfala in semnul Berbecului. Nu numai natura se innoieste in aprilie, ci si gandurile noastre, felul nostru de a comunica si de a interactiona cu cei din jur. Materia renaste, copacii inmuguresc, florile imbobocesc si noi ne trezim la viata. Asemeni copiilor, tindem sa actionam fara sa ne trecem intentiile prin filtrul ratiunii, sa vorbim fara sa gandim in prealabil, sa ne avantam plini de initiativa in proiecte noi, cu riscul de a nu le duce niciodata la bun sfarsit.

Alaturi de Soare si Uranus, Mercur reactiveaza Crucea Cosmica pe semne cardinale perfectata alaturi de Pluto din Capricorn (retrograd din 15 aprilie), Jupiter din Rac si Marte retrograd din Balanta. Asadar, cel putin pana in data de 23 de a lunii, putem inregistra blocaje, intarzieri sau amanari, chiar daca facem eforturi titanice pentru a demara un proiect sau pentru a rezolva o situatie problematica. Universul ne indeamna sa luam in calcul toate variabilele si scenariile posibile inainte de a ne avanta in valtoarea responsabilitatilor presante.

Vibratia mercuriana se impregneaza cu coloritul venusian al Taurului incepand cu 23 aprilie. Nu ne mai razboim cu umbrele noastre sau cu morile de vant, ci cautam sa ne validam pe noi insine prin posesiunile personale sau prin constientizarea atuu-urilor noastre. Am putea apela la simturi pentru a ne rafina intelegerea lucrurilor inconjuratoare si urmam pe nesimtite o ordine ancestrala, la fel de veche ca timpul insusi. Intrarea lui Mercur in zodia Taurului ne propune o intrebare simpla si practica pe care o putem utiliza de fiecare data cand ne lovim de o dilema Cu ce ma ajuta pe mine sa stiu sau sa fac acest lucru? Iar pentru a ne raspunde sincer, trebuie sa renuntam la inerenta incapatanare si sa socotim in ce fel putem profita de pe urma acestor provocari.

Mai mult, ingresul lui Mercur in zodia Taurului coincide cu sarbatoarea Sfantului Gheorghe sau cu Sangiorzul. Fiecare dintre noi isi aminteste cu placere de casa bunicilor unde gaseam la loc de cinste, fara exceptie, icoana sfantului-soldat ecvestru care rapunea curajos fiara. Povestea marelui mucenic purtator de biruinta coincide cu aspectul astral tensionat de opozitie trasat de Mercur din Taur la Saturn retrograd din Scorpion. Asa cum Sfantul Gheorghe a luptat neobosit cu credinta pagana si cu mai marii vremii, savarsind minuni si jertfindu-se pentru convingerile sale, la fel si noi trebuie sa luptam cu tentia avaritiei, cu ispita imbogatirii prin orice mijloace si sa rezistam acelor dorinte mistuitoare care, odata satisfacute, atrag dupa ele capricii mai mari si mai greu de indeplinit.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele parcurge zodia Berbecului pana pe 20 aprilie ora 5:55 cand poposeste in semnul Taurului;
Luna Plina in Balanta pe 15 aprilie ora 9:43, Luna Noua in Taur pe 29 aprilie ora 08:15;
Mercur tranziteaza zodia Pestilor pana pe 7 aprilie ora 17:32 cand ajunge in Berbec, semn pe care-l parcurge pana pe 23 aprilie ora 11:14, moment in care soseste in Taur;
Venus isi continua traiectoria in semnul Varsatorului pana in 5 aprilie ora 22:30 cand intra in zodia Pestilor;
Marte isi mentine traiectoria in sens invers pe tot parcursul lunii aprilie;
Jupiter inainteaza in mers direct in zodia Racului intreaga luna;
Saturn ramane retrograd in semnul Scorpionului in toata luna aprilie;
Uranus inainteaza in mers direct in Berbec;
Neptun isi continua cursul in Pesti;
Pluto inainteaza in mers direct in semnul Capricornului pana pe 15 aprilie ora 1:47 cand mersul sau adopta un sens invers.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Horoscop, zodiac
Meniul sectiunii
Cursuri astrologie
Reclama
Horoscop saptamanal chinezesc
Recomandari diverse
Recomandari astrologice

Cand Luna este in semne mutabile (Fecioara, Gemeni, Sagetator, Pesti), este oportun sa ne informam si sa aducem ajustari ingenioase proiectelor gospodaresti incepute, poate chiar sa le transformam in altceva decat am hotarat initial.

Reclama
AstroDex
» Astrograme personalizate
» Dictionar de termeni astrologici
» Catalog VIP
Horoscop
» Horoscop lunar
» Horoscop saptamanal
» Horoscop zilnic
Diverse
» Horoscop 2014
» Horoscop chinezesc
» Horoscop dragoste
Astrologie
» Ceasul astrologic
» Swiss ephemeris
» Calendar astrologic, evenimente
Copyright ©
Editura Fidelia
Termeni si conditii Harta sitului Despre noi Contact

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme