Exploreaza sectiunile
Horoscop, zodiac
Reclama
AstroDex - astrologie la superlativ

Horoscopul lunii Iulie 2015

Horoscopul lunii Iulie pentru fiecare zodie

Horoscop lunar general - Iulie 2015

Și în a doua lună de vară rămânem în registrul evenimentelor astrale de amploare. Dacă planeta vedetă a lui iunie a fost Saturn prin revenirea sa în zodia Scorpionului, de această dată retrogradarea lui Venus în semnul Fecioarei este fenomenul care ne atrage atenția în mod particular, constituindu-se ca un fel de preambul la intrarea lui Jupiter, Marele Benefic, în aceeași zodie. Dar până una-alta, vă invit să descoperim cum ne întâmpină a doua lună de vară din punct de vedere astrologic.

Din 7 a lunii până-n 11, altfel spus sub impactul aspectului favorabil de trigon dintre Marte, în cădere în semnul Racului și Neptun, în mers retrograd prin zodia Peștilor, s-ar putea să rezistăm cu dificultate tentației de a face ce ne spune inima. Acționând în virtutea intuiției, reușim să facem diferența în contextele familiale, sociale și profesionale unde, în mod normal, s-ar merge pe mâna strategiilor de acțiune îndelung rumegate, dar cărora le-ar lipsi cu desăvârșire încărcătura emoțională. Se arată așadar câteva zile propice activităților care presupun inspirație, creativitate, empatie și altruism, dar care le rezervă provocări celor care au parte de conjuncturi și circumstanțe care ar necesita un simț al competiției ridicat. E adevărat că astrele conspiră în favoarea unor deznodăminte care ne susțin cauzele, dar cu toate acestea, de dorit ar fi să nu așteptăm ca soluțiile problemelor noastre să cadă din cer.

Intervalul 11-19 iulie stă sub influența aspectului dinamizant de careu dintre Venus din semnul Leului și Saturn, revenit de curând pe meleagurile zodiei Scorpionului. În aceste zile, ar fi de dorit să ne asumăm faptul că satisfacerea apetitului (Venus) pentru atenție și apreciere din partea celorlalți (Leu) nu se obține cu una, cu două (careu). Astfel, unii sau alții și-ar putea aroga dreptul de a scotoci prin trecuturile noastre, intrând cu bocancii în viețile noastre private cu scopul de a scoate la suprafață (Scorpion) acele lucruri care am fi preferat să rămână de domeniul trecutului (retrograd) și care, în aceste circumstanțe, ar putea constitui piedici în calea afirmării noastre pe plan social și profesional (Saturn). Rămâne de văzut dacă ajungem sau nu la vorbele binecunoscutului proprietar de circ american Phineas T. Barnum care spunea că "publicitatea negativă tot publicitate se numește."

Pe fondul intrării lui Mercur în semnul Racului din 8 iulie, e de așteptat ca inteligența noastră emoțională să se ascută vizibil. Ne raportăm mai abitir decât în mod normal la trecut, evocând stările și trăirile induse de evenimentele care n-au trecut neobservate de radarul nostru interior. De aici și tendința de a da proporții mult exagerate unor întâmplări, vorbe sau gesturi care, din perspectiva celorlalți, nu comportă înțelesuri profunde. N-ar trebui să vină ca o surpriză faptul că debitul nostru verbal, respectiv capacitatea de a formula argumente logice și de a construi raționamente bazate pe dovezi palpabile și informații credibile se diminuează simțitor. Pe de altă parte, pe parcursul acestui tranzit, dobândim sau ni se potențează abilitatea de a citi (Mercur) emoțiile (Rac) celor din jur, căpătând astfel o perspectivă nouă asupra personalităților celorlalți.

Nici bine n-a trecut în zodia Racului că Mercur se și pune pe treabă în jurul zilei de 14 a lunii, trasând un aspect armonios de trigon la Neptun, aflat în plină retrogradare în semnul Peștilor. Cum empatia ar putea atinge cote cu care nu suntem obișnuiți, e posibil să absorbim involuntar vibrațiile celor din imediata noastră apropiere asemenea unor bureți energetici. Atâta timp cât ne-nconjurăm de persoane care ne cultivă simțurile extrasenzoriale, reușim fără prea multe eforturi să recepționăm nealterat mesajele subconștientului, plecând urechea la vocea interioară și lăsându-ne ghidați de ghizii spirituali. Altfel, am putea deveni victimele propriilor capacități de a rezona cu cei de lângă noi, rămânând captivi în dramele lor, incapabili de a discerne trăirile personale de cele care le aparțin altora. Nu puține se preconizează a fi momentele în care această configurație astrală generează episoade de deja-vu, premoniții și flash-uri din viitor, senzații cărora ar trebui să le acordăm o importanță aparte.

Configurația astrală tensionată de opoziție care se formează între conjuncția dintre Marte și Mercur din Rac și Pluto, retrograd în zodia Capricornului planează greu asupra perioadei cuprinse între 14 și 18 ale lunii. Pe fondul acestui aspect, e de așteptat ca prăpastia dintre generațiile noastre și cele din care fac parte membrii familiilor noastre sau cei din colectivul de muncă să se mărească vizibil. În intervalul cu pricina, "maeștrii" (Pluto), aceia ale căror indicații și directive le urmam cu sfințenie până mai ieri (Capricorn), temându-se că vremea lor a trecut (retrograd), se pot simți amenințați de "discipolii" care, mânați de un avânt (Marte) timid la început, dar de nestăvăilit odată ce cuțitul ajunge la os (Rac), ar putea ajunge să le submineze autoritatea, controlul și ordinea (careu). Provocarea acestor zile este tocmai aceea de a ne da mâinile peste baricade, călcând peste orgoliile și diferențele care ne împiedică să colaborăm (Mercur în Rac).

În jurul datei de 19, Mercur, intrat de curând în semnul Racului, aplică printr-un careu la Uranus, aflat pe punctul de a retrograda în zodia Berbecului. Aspectul dinamic dintre cei doi indică faptul că suntem predispuși să spunem (Mercur) ceea ce ne roade (Rac) sub impulsul (Uranus) momentului și al primelor trăiri (Berbec). Drept urmare, este contraindicat să apelăm la tehnici de manipulare emoțională pentru a ne atinge scopurile, a încălca intimitatea celorlalți ori de a-i determina să preia inițiativa în locul nostru. De asemenea, nu este exclus să ne expunem riscului ca cei din jur să ne atace cu propriile arme, exploatându-ne sentimentele în detrimentul echilibrului nostru sufletesc. Totuși, această configurație astrală poate constitui prilejul ideal pentru a medita asupra eventualelor urmări ale unei prea mai deschideri sufletești și disponibilități emoționale, Altfel, am putea ajunge la vorba cântecului care spune că-i "mai bine să fii proprietarul unei inimi singure decât al uneia rănite." (Yes, Owner of a Lonely Heart)

Din 19 iulie încolo, când Venus se instalează în semnul căderii ei, Fecioara, am putea dezvolta o slăbiciune pentru potențiale, fie al unei persoane, posibile legături sentimentale sau al unui eventual parteneriat profesional. V-ați putea întreba care este motivul pentru care acest amplasament al planetei iubirii și socializării este unul neprivilegiat, de vreme ce și Peștii, semnul exaltării Venerei, operează tot cu principiul "increatului". Ei bine, diferența o face faptul că, în acest semn din urmă, planeta dragostei și a interacțiunii cu celălalt este cu un pas mai aproape de octava ei superioară, Neptun, simbolul iubirii universale, astru care are o afinitate specială cu zodia exaltării sale.

Dacă despre poziția lui Venus în zodia Peștilor Lucian Blaga ar spune că nu ucide cu mintea tainele (omului) ce(-) l(e) întâlnește-n cale, nu aceeași regulă se aplică și atunci când tranzitează semnul Fecioarei. În această ipostază, partenerul, fie de afaceri ori de viață, este supus unui proces riguros, îndelungat, uneori chiar extenuant de aducere la nivelul adevăratului său potențial, adesea fără ca inițiativa să-i aparțină ori să convină asupra începerii operațiunilor. Pentru că șansele de a ne-mbăta cu apa rece a "ce va să fie" sunt minime, iar perfecțiunea este singurul standard agreat de Venus în Fecioară, am putea spune, pe bună dreptate, că relațiile de ordin profesional sau sentimental care debutează săptămânile acestea se bazează pe un angajament ferm al întrecerii constante pe/cu sine(le) de pe urma căreia ambele părți beneficiază în egală măsură.

În preajma zilei de 23 iulie, Mercur se alătură printr-o conjuncție Soarelui din Rac, unindu-și forțele și implicându-se într-o configurație astrală de trigon cu Saturn, întors de curând în zodia Scorpionului. Prin acest aspect, astrele caută să ne lumineze (Soare), printr-o receptivitate crescută (Mercur) atât la propriile trăiri, cât și la emoțiile celor din jur (Rac), cum anume putem evita să cădem în capcana (Saturn) atașamentelor toxice (Scorpion) de care am încercat să ne lepădăm din octombrie 2012 până-n decembrie anul trecut și care au promis să-și ia revanșa în lunile de vară ale lui 2015 (retrograd). Discuțiile de la suflet la suflet purtate cu sinele sau cu un apropiat în jurul acestei date pot limpezi apele agitate în care ne scăldăm de câțiva ani încoace, permițându-ne astfel să cuprindem cu mintea întreaga dimensiunea a propriilor adâncuri interioare.

Nu demult, o melodie interpretată de artista americană Katy Perry făcea furori în topurile muzicale internaționale. Este vorba despre piesa Roar care descrie surprinzător de fidel trecerea lui Mercur din semnul de Apă al Racului în cel de Foc al Leului. Așadar, dacă până acum "obișnuiam să ne mușcăm limba și ni se opreau cuvintele-n gât/ de teamă să nu creăm senzație sau să facem vreo prostie, [...] lăsându-i pe ceilalți să-ntreacă măsura/ și cedând oricăror presiuni pentru că nu ne apăram niciun drept", din 23 a lunii încolo, ar fi cazul ca ceilalți "să se țină bine pentru că am înghițit destule [...] și-or s-audă cum ragem/ mai tare, mai tare decât un leu." Nici c-ar putea să existe un prilej mai bun decât acesta să ne transformăm în propriile noastre majorete, dar și în cei mai înverșunați susținători ai cauzelor personale.

Începând cu data de 25, Venus adoptă sensul de mers aparent invers prin semnul Fecioarei. Dacă sfârșitul de decembrie al lui 2013 și luna ianuarie a anului 2014, mai precis ultima retrogradare venusiană, a căutat să ne arate cât de dispuși și capabili suntem să rămânem integri atunci când conjuncturile sociale ar fi necesitat o coloană vertebrală flexibilă, de data aceasta, se urmărește să reevaluăm condițiile la care ne supunem pe noi înșine și pe care le impunem celorlalți în relațiile de muncă ori afective. Crezi că meriți să fii iubit doar dacă te ridici la anumite standarde? Consideri că ești îndreptățit să te apreciezi pe tine însuți abia atunci când te poți face util cuiva? Și cel mai important, care este sursa acestor convingeri? Acestea sunt doar câteva din întrebările care ar trebui să facă obiectul reflecțiilor noastre până în ultima zi a acestei luni.

Iulie se-ncheie apoteotic prin revenirea lui Venus în zodia Leului din data de 31. Din această zi încolo, s-ar putea să ne lovim de paradoxul precauției extreme practicate de Venus în Fecioară, trăsătură care acționează ca o sabie cu două tăișuri. Pentru că deși sunt menite să amortizeze eventualul eșec al unui parteneriat de viață ori afaceri (Venus), aceste măsuri de siguranță (Fecioară) se dovedesc adeseori a fi chiar cauza principală a rupturii (retrograd) pentru simplul fapt că evoluția relațiilor cu ceilalți, dar îndeosebi a celor afective, este imposibil de anticipat cu acuratețe. Iar încăpățânându-ne să condiționăm ceva care prin definiție este necondiționat, fie că vorbim despre iubire, generozitate sau dăruire, nu facem altceva decât să ne aducem singuri în imposibilitatea (retrograd) de a ne dedica trup și suflet (Leu) relațiilor noastre de iubire sau afaceri (Venus), devenind subit indisponibili relațional. Cum ieșim din acest cerc vicios? Plecând de la ideea că "dacă ceva anume te face fericit, înseamnă că acel ceva nu-ți face chiar atât de mult rău." (Sheryl Crow, If It Makes You Happy)

În virtutea principiului "una caldă, una rece", astrele ne pregătesc o lună a lui Cuptor cu temperaturi astrale moderate, contrar celor care se-nregistrează în termometrele de afară. Prin retrogradarea Micii Benefice în semnul Fecioarei, ni se oferă spre degustare o mostră din experiențele care ne așteaptă de îndată ce Marele Benefic, Jupiter, trece în același semn, în care, spre deosebire de Venus, nu se află în cădere, ci-n exil. Nu ne rămâne decât să profităm de această lună de tranziție vibrațională și să ne-ncărcăm bateriile pentru ce va să vie-n august.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează zodia Racului până pe 23 iulie ora 5:30 când ajunge în semnul Leului;
Luna Plină în Capricorn pe 2 iulie ora 4:20 și în Vărsător pe 31 iulie ora 13:43, Lună Nouă în Rac pe 16 iulie ora 3:25;
Mercur se mișcă prin zodia Gemenilor până pe 8 iulie ora 20:48 când intră în semnul Racului, zodie pe care o parcurge până pe 23 iulie ora 14:15, moment în care ajunge în semnul Leului;
Venus parcurge zodia Leului până pe 19 iulie ora 00:41 când sosește în semnul Fecioarei, zodie prin care se mișcă în sens direct până pe 25 iulie ora 11:28, moment în care începe să retrogradeze, urmând ca pe 31 iulie ora 17:03 să revină în semnul Leului;
Marte își continuă tranzitul în zodia Racului;
Jupiter se mișcă în continuare prin semnul Leului;
Saturn continuă să retrogradeze în zodia Scorpionului;
Uranus parcurge în sens direct semnul Berbecului până pe 25 iulie ora 12:37 când adoptă direcția de deplasare inversă;
Neptun retrogradează în continuare în zodia Peștilor;
Pluto își continuă tranzitul prin semnul Capricornului în sens invers.

Anca Simina Martin

Cititi si pentru luna urmatoare »

Vizionati horoscopul lunar video »

Grafic horoscop lunar

Fidelia

AstroDex - astrologie, horoscop, zodiac, dex, celebritati, efemeride, dictionar, personalitati, servicii, horoscop zilnic, horoscop dragoste, astrograme