AstroDex

Luna Plină

Opoziţia Lunii cu Soarele pe cer, cunoscută sub denumirea de "Lună plină", reprezintă un moment delicat, de maximă agitaţie, pe care cei mai mulţi dintre noi îl resimţim chiar şi la nivel fizic (dureri de cap, insomnii, stress etc.). Află ce sector al vieţii tale este accentuat de Luna plină din această lună calendaristică.
(Notă pentru cunoscători: vom considera sistemul de case pe semne întregi.)

Cum te afectează Luna Plină

Luna Plină pe axa caselor I-VII

Luna plină din perioada curentă se formează pe axa caselor I-VII din harta ta natală. Aceasta înseamnă că trebuie să acorzi o mai mare atenţie propriei vitalităţi, înfăţişări, imaginii de sine şi modului în care te raportezi la partenerii tăi (de afaceri sau de viaţă) pentru a nu fi constrâns de evenimente neplăcute să o faci. Te-ai putea trezi în centrul atenţiei, chiar fără sa-ţi doreşti asta sau, din contră, neglijat în favoarea altcuiva. Încrederea în sine (sau în partener) ţi-ar putea fi pusă la încercare, precum şi capacitatea de a rămâne tu însuţi dar fără a-l desconsidera pe celălalt.

Încearcă să proiectezi o imagine de sine îngrijită şi fidelă naturii tale interioare şi să relaţionezi cât mai armonios cu ceilalţi, mai ales pe perioada celor trei zile în care Luna plină îţi influenţează acest sector.

Luna Plină pe axa caselor II-VIII

Această Lună plină se formează pe axa caselor II-VIII din harta ta natală. Aceasta înseamnă că trebuie să fii mai precaut în ceea ce priveşte planul financiar şi resursele de care dispui, fie că sunt ale tale sau eşti doar administratorul lor. De asemenea, probleme în legătura cu lucrurile pe care le preţuieşti ţi-ar putea da o stare de agitaţie sau ar putea scăpa de sub control. Tensiunea cauzată de astfel de posibile probleme, ar putea la rândul ei să stea la baza unor ciocniri de interese sau unor mici accidente. Pe de altă parte, nu este exclus să apară un mic "bum" financiar favorabil, care să te ia prin surprindere dar care să-ţi pună la încercare talentul administrativ.

Încearcă să reduci orice risc financiar la minim şi să ţii lucrurile sub control (inclusiv propriul temperament) sau cel puţin să nu te panichezi dacă acest control îţi scapă printre degete, asta cel puţin pe perioada celor trei zile în care Luna plină influenţează acest sector al vieţii tale.

Luna Plină pe axa caselor III-IX

Luna plină curentă se formează pe axa caselor III-IX din harta ta natală. Aceasta înseamnă că trebuie să fii mai precaut în ceea ce priveşte deplasările şi voiajele pe care le întreprinzi pe perioada celor trei zile în care Luna plină influenţează acest sector al vieţii tale. Verifică-ţi atent rezervările, biletele de avion, maşina, bagajul s.a.m.d. Surprizele neplăcute sau neglijenţa ţi-ar putea schimba planurile. Pe de altă parte, acordă o atenţie sporită comunicării cu cei apropiaţi şi informaţiilor pe care îţi bazezi deciziile - în special dacă urmezi anumite studii şi ai examene, acestea s-ar putea dovedi mai importante decât te-ai fi aşteptat. Apoi, convingerile personale ar putea suferi un mic şoc în acest interval, iar relaţia cu profesorii/ghizii/protectorii/sponsorii/etc. ar putea fi în prim-plan într-un fel sau altul.

Sfatul nostru este să te asiguri din timp pentru aceste zile, în sectoarele menţionate, astfel încât să atenuezi orice posibil şoc.

Luna Plină pe axa caselor IV-X

Această Lună plină se formează pe axa caselor IV-X din harta ta natală. Aceasta înseamnă că, pe parcursul celor trei zile de influenţă a Lunii pline, trebuie să fii mai precaut în ceea ce priveşte echilibrul casă şi familie, carieră, viaţă socială. Pe seama unor tensiuni apărute într-unul din cele două sectoare, ar putea fi afectat şi celălalt. Statutul social ar putea fi uşor compromis sau s-ar putea "clătina" în aceste zile sau situaţia de acasă să devină instabilă sau chiar explozivă dacă nu reuşeşti să faci faţă solicitărilor. Responsabilităţile profesionale ar putea să se bată cap iî cap cu nevoile personale sau familiale, producând astfel frustrare, nervi şi evident certuri.

Încearcă să pui lucrurile în ordine din timp, să împaci şi capra şi varza, astfel încât posibila undă de şoc adusă de Luna plină să fie cât mai mult atenuată.

Luna Plină pe axa caselor V-XI

Această Lună plină se formează pe axa caselor V-XI din harta ta natală. Aceasta înseamnă că pe parcursul celor trei zile de influenţă a Lunii pline, accentul va fi pus pe activităţile desfăşurate în timpul liber şi pe planificarea unor activităţi viitoare. Orice de la hobby-uri, distracţii, flirturi, amor, activităţi educative sau pentru copii, până la implicarea în proiectele unui grup (organizaţie sau pur şi simplu grup de prieteni), ar putea aduce surprize mai mult sau mai puţin plăcute. Dacă aveţi copii, relaţia cu aceştia v-ar putea da ceva bătăi de cap, astfel e recomandabil să încercaţi să atenuaţi din timp orice situaţie care ar putea erupe într-o problemă.

Pe de altă parte, distracţiile cu amicii sau cu persoana iubită ar putea fi în toi, însă recomandarea noastră este să fiţi mai prudent decât de obicei şi să nu vă lăsaţi furat de peisaj.

Luna Plină pe axa caselor VI-XII

Luna plină curentă se formează pe axa caselor VI-XII din harta ta natală. Aceasta înseamnă că pe parcursul celor trei zile de influenţă a Lunii pline, accentul va fi pus pe munca de rutină (serviciul) şi sănătate. Situaţia la serviciu te-ar putea solicita peste măsură sau cunoscuţii ar putea face apel la abilităţile tale pentru a rezolva o anumită sarcină urgentă. Posibila tensiune acumulată sau stressul ţi-ar putea afecta şi starea de sănătate, deci trebuie să încerci să te calmezi şi să iei lucrurile la rând. Pe de altă parte, ai putea fi forţat de împrejurări să rămâi la domiciliu sau să fii blocat sau izolat de ceilalţi într-un fel sau altul (fizic sau doar să te simţi emoţional aşa).

Oricare ar fi problema acestor zile, îţi recomandăm să profiţi într-un mod constructiv de ea: mai mult repaus şi timp de gândire dacă e vorba de izolare sau şansa de a te face remarcat ca fiind util la locul de muncă. Încearcă să vezi partea bună a oricărei situaţii. În niciun caz nu încerca să fugi de probleme refugiindu-te în activităţi nesănătoase.

Diana Spinean

Calcul

Nu ştii în ce case din harta ta natală are loc Luna Plină din această lună calendaristică? Te ajutăm să afli prin calculul de mai jos.

Introdu numele, data naşterii (d/M/y), ora (h/m), locul naşterii şi coordonatele sale geografice.
Dacă nu eşti sigur ce să scrii, atunci click pe numele câmpului respectiv pentru ajutor.
După ce completezi câmpurile, click pe butonul Calculează!

Atenţie!
Prima dată completează coordonatele locului folosind harta (click pe hartă în locul corespunzător naşterii) şi abia după aceea celelalte rubrici deoarece acest click va reseta pagina.

Nume
Data naşterii
Ora naşterii (obligatorie pentru exactitatea calculului):
:
Ora de vară?
(bifaţi dacă a fost oră de vară)
Fusul orar:
 
Locul:

Dacă nu cunoaşteţi coordonatele localităţii, folosiţi harta de mai sus. Click în punctul de pe hartă corespunzător locului naşterii.

Longitudine(E/W):
 
Latitudine(N/S):
 


Horoscop personalizat Horoscop personalizat

Doriţi informaţii detaliate numai şi numai pentru dumeavoastră?
Descoperiţi-vă potenţialul, îmbunătăţiţi relaţia cu partenerul sau mersul afacerii pe care o conduceţi, aflaţi ce fel de om aţi fost într-o altă viaţă sau... ce vă rezervă viitorul!
Sunteţi la un click distanţă de horoscopul dumneavoastră personalizat!