AstroDex


Dicţionar de astrologie

Termeni astrologici litera S

Pagina 2

Semn ascendent
Semnul sau subdiviziunea lui care se ridica pe orizontul estic în momentul naşterii este considerat a exercita o influenţă puternică asupra personalităţii şi aspectului fizic al nativului. Planetele în aspect cu acesta sau stăpânul acestuia, chiar atunci când nu se află în casa I, particularizează fizionomia, statura și felul în care nativul este perceput de ceilalți.
Semn efeminat
Peştii sunt caracterizați astfel de Wilson.
Semn (zodie)
Unul dintre cele douăsprezece semne ale zodiacului. Revoluția anuală a Pământului în jurul Soarelui este împărțită în 360° de cerc, o diviziune care este universal acceptată din punct de vedere matematic și astrologic. Subdiviziunile cercului în douăsprezece arce egale, diferențiate prin nume, sunt cunoscute drept semne zodiacale. Acestea nu se mai află în relație cu constelațiile cu același nume.
Semne de Aer
Gemeni, Balanță și Vărsător. Semnele care stăpânesc gândirea, rațiunea, comunicarea și socializarea.
Semne amare
Sintagmă arhaică ce descrie triplicitatea Berbec, Leu și Săgetător, despre care se credea că sunt fierbinți, de foc și amare.
Semne animale
Berbec, Taur, Rac, Leu, Scorpion, ultima jumătate a Săgetătorului, Capricorn și Pești.
Semne de Apă
Rac, Scorpion și Pești. Semnele care stăpânesc emoțiile, sentimentele, creativitatea și empatia.
Semne ascensionale
De la Capricorn la Gemeni inclusiv.
Semne bicorporale
Gemeni, Săgetător, Pești și Fecioară.
Semne boreale
Cele șase semne nordice, de la Berbec la Fecioară inclusiv.
Semne brute
Semne cardinale
Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Sectoarele de viață peste care vin aceste semen într-o hartă natală sunt cele în care nativul nu găsește dificil să preia inițiativa.
Semne colerice
Spus despre semnele de Foc: Berbec, Leu şi Săgetător.
Semne de iarnă
Capricorn, Vărsător și Peşti.
Semne de inițiativă
Semnele cu care debutează fiecare anotimp, adică celecardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.
Semne de lungă ascensiune
Sunt cele care, datorită oblicităţii eclipticei, necesită mai mult de două ore pentru a răsări deasupra orizontului estic. În emisfera nordică, semnele descensionale sunt cele de ascensiune lungă. În cea sudică, semnele ascensionale sunt cele care au nevoie de mai mult de două ore pentru a răsări deasupra orizontului estic.
Semne de primăvară
Berbec, Taur și Gemeni.
Semne de putere egală
Semnele care au aceeași declinație, adică cele care se află la distanțe egale de tropice: Berbec și Fecioară, Taur și Leu, Gemeni și Rac, Balanță și Pești, Scorpion și Vărsător, Săgetător și Capricorn.
Semne de scurtă ascensiune
Sunt cele care, datorită oblicităţii eclipticei, necesită mai puțin de două ore pentru a se înălţa deasupra orizontului estic. În emisfera nordică, semnele ascensionale sunt cele de ascensiune scurtă. În cea sudică, semnele descensionale sunt cele care au nevoie de mai puțin de două ore pentru a răsări deasupra orizontului estic.
Semne de toamnă
Balanţă, Scorpion și Săgetător.
Semne de vară
Rac, Leu și Fecioară.
Semne descensionale
De la Rac la Săgetător. Acestea sunt semnele prin care corpurile sistemului solar se apropie de Polul Nord ceresc şi unde declinaţia Soarelui este în creştere.
Semne disociate
Semnele adiacente și cele care se află la distanță de cinci zodii unele de celelalte.
« 0 1 2 3 4 5 6 »