AstroDex

Horoscop Berbec

Berbec

Semnul Berbecului - descriere generala

Reprezinta inceputul primaverii, renasterea naturii asociata cu vointa de renastere si forta necesara pentru aceasta. Este primul semn din zodiac, printre altele reprezinta Pamantul in epoca in care haosul si elementele dezlantuite bantuiau universul, printre care si focul, reprezinta Geea asa cum se afla inainte de Geneza. Se afla sub dominatia planetei Marte, o planeta a Fortei care coordoneaza puterile naturale si in acest fel ofera acestui semn zodiacal inflacararea, vointa, forta si dinamismul ce caracterizeaza cel mai mult Berbecul. In tema natala, semnul Berbecului reprezinta de obicei forta de care dispune individul pentru realizarea misiunii cu care a venit la incarnare, dar si directiile in care aceste energii vor fi indreptate, in functie de planeta ce se afla acolo.

Nativul Berbec

Este semnul ambitiosilor, al celor care vor sa realizeze ceva in viata, dar care si dispun de energia necesara punerii in aplicare a proiectelor. Dar problema cea mai mare este ca nu sunt consecventi, se plictisesc usor si sunt superficiali. Se imprastie in mult prea multe directii de actiune si risca sa nu realizeze foarte bine nici una. Pornesc cu o mare forta ca apoi sa se plictiseasca si sa abandoneze. Dar daca punerea in aplicare a proiectelor nu va fi monotona si se vor ivi greutati si obstacole, atunci nativii Berbec vor da dovada de o ambitie deosebita in ducerea pana la capat a proiectului. Abia atunci ei vor putea spune ca traiesc cu adevarat. Daca se vor plange sau nu de greutati, este o alta problema, dar in orice caz ei cauta greutatile cu tot dinadinsul, tocmai pentru a simti ca traiesc. Au o personalitate deosebit de puternica, vor sa iasa in evidenta in mod obligatoriu, cu orice si oricum. De aceea, sub acest semn se intalnesc multi nativi care cad de partea negativa a vietii, care considera ca daca nu pot sa se realizeze si sa iasa in evidenta cu ceva pozitiv, atunci sa-si dovedeasca existenta, puterea si personalitatea in ceea ce este mai usor.

Karmic: foarte posibil ca in viata anterioara individul sa fi infaptuit acte de curaj in favoarea altuia, iar acum i se da posibilitatea ca pe "punctajul" obtinut atunci el sa-si construiasca o personalitate puternica.

Ascendentul Berbec

Asemenea Soarelui, Ascendentul zodiacal isi pune amprenta in mod clar asupra personalitatii individului, in special asupra personalitatii evidente, mergand pana la determinarea aspectului fizic. De aceea nu mai descriem trasaturile de personalitate ci mai ales trasaturile aspectului fizic. Indivizii care au Ascendentul zodiacal in Berbec sunt de obicei cu o statura robusta, si partea corpului care iese cel mai tare in evidenta este capul, tocmai pentru ca acestia prezinta un inceput de calvitie, pentru ca Berbecul raspunde de zona capului. Chiar si statistic se poate usor constata acest lucru. Iar femeile, care nu prea sunt supuse unui astfel de fenomen, au in general o fata ce poate fi numita hotarata si ambitioasa. Pe langa aspectul fizic, Ascendentul Berbec ofera individului o ambitie deosebita in realizarea unor idealuri, ofera energia necesara realizarii scopului din aceasta viata. Ca un comentariu de final, cei care au Ascendentul in Berbec se considera ca sunt in armonie cu Universul, deoarece Casele terestre se suprapun aproximativ peste Casele ideale, care sunt in analogie cu semnele zodiacale.

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Cum să îmţelegem semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal. Care sunt caracteristicile lor? Consultând aceste pagini puteţi să vă răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Ce calităţi şi ce defecte are zodia mea? Aş vrea o descriere generală a semnului zodiacal.
 • Sunt nativ al unei zodii deoarece Soarele era în acea zodie când m-am născut. Ce-mi aduce asta?
 • Dar din punct de vedere karmic (din vieţi anterioare) ce surprize-mi rezervă această zodie?
 • Se spune că Ascendentul este foarte important. Dacă am Ascendentul într-o anumită zodie, cât de important este pentru mine?

Diferenţierea inteligenţei după element

 • Semnele de foc: Săgetătorii, Leii și Berbecii au inteligență intuitivă.
 • Semnele de pământ: Taurii, Capricornii și Fecioarele au inteligență de tip practic.
 • Semnele de aer: Gemenii, Balanțele și Vărsătorii au inteligență analitică.
 • Semnele de apă: Peștii, Racii și Scorpionii au inteligență perceptivă.
Descrierea zodiilor

Diferenţa dintre zodia natală şi Ascendentul zodiacal

Ca să clarificăm:

 • Zodia natală este semnul zodiacal în care s-a aflat Soarele în momentul naşterii. Cred că fiecare ştie în ce zodie s-a născut!
 • Ascendentul este semnul zodiacal ce răsare la orizontul estic în momentul naşterii. Asta depinde de ora naşterii. Dacă nu vă cunoaşteţi Ascendentul, îl puteţi afla aici.
 • Ascendentul îşi face foarte tare simţită prezenţa în special după un ciclu al lui Saturn, adică 28-29 de ani. De aceea vă recomandăm să citiţi previunile nu numai la zodia nativă ci şi la zodia Ascendent. De multe ori s-ar putea să vă recunoaşteţi mai mult la Ascendent decât la zodia în care v-aţi născut.
 • Este drept, acestea sunt descrieri şi previziuni generale. Dacă vreţi ca totul să fie personalizat, să vă vedeţi ca într-o oglindă, apelaţi la specialişti.