AstroDex

Horoscop Săgetător

Sagetator

Semnul Sagetatorului - descriere generala

Este perioada in care natura intra in hibernare, o trecere intre doua stari esentiale dar diferite, viata traita in exterior si cea traita in interior, asa cum si Centaurul reprezinta o trecere intre doua regnuri, cel animal si cel uman. In acest fel Sagetatorul reprezinta si ridicarea omului din animalitate si trecerea spre umanitate. Un filosof contemporan spunea, exagerand, ca omul are in plus fata de animal credinta. Si intr-un fel, Sagetatorul avand una dintre trasaturi religia, el a spus un adevar. In astrograma natala Sagetatorul reprezinta gandul ce urmeaza sa se inalte, ca o rugaciune. Este semnul ghidului, al protectorului si mai reprezinta si calatoriile si strainatatea.

Nativul Sagetator

Aceasta pozitie a Soarelui ofera o fire optimista, voioasa, sincera si increzatoare in sine. Acesti oameni au mereu zambetul pe buze, sunt joviali si nu vor sa se arate altfel decat sunt cu adevarat. Au o energie debordanta prin care reusesc sa iasa in evidenta, indiferent daca vor sau nu acest lucru. Au o intelepciune innascuta, izvorata parca din adancurile fiintei lor. Au o fata luminoasa, binevoitoare si in acelasi timp radiaza o puternica incredere in sine. Au un caracter cu adevarat nobil. Le place sa manance, sa bea si sa petreaca - intr-un cuvant, sa-si traiasca viata la maximum. Din acest motiv, ei pot parea superficiali si/sau aventurieri, desi nu sunt cu adevarat astfel. Se apuca de foarte multe indeletniciri, poate exact pentru a dovedi propriei persoane ca sunt capabili sa realizeze lucruri marete in orice sector al vietii. Din aceasta cauza, ei se pot dispersa usor prin multitudinea de activitati incepute. In orice caz, au talente multiple. Vor sa inteleaga tot, sa cuprinda tot, si reusesc asta aproape instinctiv. Sunt foarte atrasi de filosofie si religie. Din cauza simbolului Sagetatorului (jumatate cal - jumatate om), se simt atrasi de cai si in general, de animale.

Karmic: este vorba de un individ care a depasit faza in care era dominat de instincte. A trait cel putin o viata in care si-a dominat simturile. Traieste un vast sentiment de eliberare, astfel viata ii pare un imens camp de explorat, pe care se poate misca liber, de voie. De aici se trage dispersarea sa intr-o multitudine de activitati, dorinta de a intelege tot, increderea in sine si talentele sale. Oricum s-ar manifesta, Sagetatorul poarta in el o esenta de o puritate luminoasa. Lectia consta in canalizarea drumului in viata.

Ascendentul Sagetator

Accentueaza preocuparile spirituale, dar este vorba mai ales despre spiritualitatea clasica, mai precis religia. Daca Uranus este bine aspectat in tema, atunci poate sa considere ca fiind spiritualitate clasica si alte forme, cum ar fi Yoga, dar si aceasta tot cea clasica. Ascendentul isi pune amprenta mai mult pe aspectul fizic. Astfel, aici distingem doua tipuri: daca este o persoana blonda, atunci are mai mult o figura stearsa sau comuna. Daca este o persoana bruneta, atunci este de o frumusete deosebita, cu o fata de papusa si ten deschis.

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Cum să îmţelegem semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal. Care sunt caracteristicile lor? Consultând aceste pagini puteţi să vă răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Ce calităţi şi ce defecte are zodia mea? Aş vrea o descriere generală a semnului zodiacal.
 • Sunt nativ al unei zodii deoarece Soarele era în acea zodie când m-am născut. Ce-mi aduce asta?
 • Dar din punct de vedere karmic (din vieţi anterioare) ce surprize-mi rezervă această zodie?
 • Se spune că Ascendentul este foarte important. Dacă am Ascendentul într-o anumită zodie, cât de important este pentru mine?

Diferenţierea inteligenţei după element

 • Semnele de foc: Săgetătorii, Leii și Berbecii au inteligență intuitivă.
 • Semnele de pământ: Taurii, Capricornii și Fecioarele au inteligență de tip practic.
 • Semnele de aer: Gemenii, Balanțele și Vărsătorii au inteligență analitică.
 • Semnele de apă: Peștii, Racii și Scorpionii au inteligență perceptivă.
Descrierea zodiilor

Diferenţa dintre zodia natală şi Ascendentul zodiacal

Ca să clarificăm:

 • Zodia natală este semnul zodiacal în care s-a aflat Soarele în momentul naşterii. Cred că fiecare ştie în ce zodie s-a născut!
 • Ascendentul este semnul zodiacal ce răsare la orizontul estic în momentul naşterii. Asta depinde de ora naşterii. Dacă nu vă cunoaşteţi Ascendentul, îl puteţi afla aici.
 • Ascendentul îşi face foarte tare simţită prezenţa în special după un ciclu al lui Saturn, adică 28-29 de ani. De aceea vă recomandăm să citiţi previunile nu numai la zodia nativă ci şi la zodia Ascendent. De multe ori s-ar putea să vă recunoaşteţi mai mult la Ascendent decât la zodia în care v-aţi născut.
 • Este drept, acestea sunt descrieri şi previziuni generale. Dacă vreţi ca totul să fie personalizat, să vă vedeţi ca într-o oglindă, apelaţi la specialişti.