AstroDex

Horoscop Capricorn

Capricorn

Semnul Capricornului - descriere generala

Este inceputul iernii, cand zilele sunt cele mai scurte iar noptile cele mai lungi. Natura hiberneaza si pare impietrita. Dar aceasta aparenta retragere in sine a naturii este de fapt o invitatie spre cresterea inlauntru, spre dezvoltare spirituala. De aceea, esoteric, semnul reprezinta poarta de iesire a sufletelor din lumea fizica, asa cum semnul opus, Racul, reprezinta poarta de intrare a sufletelor in lumea manifestata. Semnul se poate asocia si cu muntele pe care se catara o capra, pentru a arata astfel omului necesitatea de a se inalta, de a evolua. In tema natala, Capricornul reprezinta detasarea, ambitia, elevarea.

Nativul Capricorn

Aceasta pozitie a Soarelui ofera perseverenta, resurse nebanuite si ambitie. Acesti oameni sunt capabili sa munceasca singuri, aproape in orice domeniu, un timp aproape nelimitat. Ei nici n-au nevoie de motivatie, activitatea si utilitatea fiind adevaratele motive ale actiunilor lor. Sunt foarte organizati si capabili sa organizeze orice. Tintesc pozitii inalte in societate, nu pentru ca le place acolo, ci deoarece sunt extrem de ambitiosi. In general, doresc sa realizeze ceva maret, nu se multumesc cu mediocritatea. Sunt persoane dure si reci; chiar daca se ascund sub o masca de materialism, prin aceasta atitudine ei nu doresc altceva decat sa ajunga mai aproape de perfectiune. Sunt niste maniaci ai perfectiunii, care vor sa atinga cu tot dinadinsul principiul "zero defecte", insa isi sacrifica sentimentele si simtul estetic pe acest altar al perfectiunii. Sunt foarte inteligenti, dar au o gandire anchilozata. Drumul catre inima unui Capricorn este lung, aproape interminabil, dar la sfarsitul lui gasim o sensibilitate rara. Tind catre melancolie si introvertire.

Karmic: sunt persoane care au luptat pentru bunastarea celorlalti, insa avand ca metode doar organizarea si eforturile necontenite in plan material. Au avut succese remarcabile in acest domeniu, insa oricat de bine s-ar fi achitat de sarcini, indestularea persista doar in plan material. Au luptat pentru stabilitate, neintelegand ca atingerea ei poate avea loc doar cu conditia deschiderii spre schimbare. Acum trebuie sa-si valorifice calitatile de organizare, perseverenta si ambitie pentru ceilalti, pentru societate (nu doar pentru sine).

Ascendentul Capricorn

Aduce tendinta de a organiza si a conduce, incepand de la familie si pana la comunitati mari. Nu se simt bine atunci cand sunt condusi. Ca aspect fizic, sunt nu prea inalti, de obicei bruneti cu ten mai inchis la culoare, degaja un aer de mister si sobrietate.

Firicel Ciarnau

Descrierea zodiilor

Horoscop personalizat Horoscop personalizat

Doriţi informaţii detaliate numai şi numai pentru dumeavoastră?
Descoperiţi-vă potenţialul, îmbunătăţiţi relaţia cu partenerul sau mersul afacerii pe care o conduceţi, aflaţi ce fel de om aţi fost într-o altă viaţă sau... ce vă rezervă viitorul!
Sunteţi la un click distanţă de horoscopul dumneavoastră personalizat!

Recomandari astrologice

Cand Venus este in miscare retrograda, e posibil sa izbucneasca conflicte in viata de cuplu. Abordate cu intelepciune, conflictele pot oferi ocazii de a clarifica nemultumirile si de a reanima relatia. Daca va pripiti insa, situatia poate degenera intr-o ruptura.