AstroDex

Horoscop Gemeni

Gemeni

Semnul Gemenilor - descriere generala

Semnul Gemenilor exprima dualitatea, dubla personalitate a omului, ideile izvorate chiar din confruntarea interioara a omului cu sine, din intrebarile pe care si le pune datorita dualitatii sale. De aici apare dorinta arzatoare pentru studiu, pentru a-si raspunde unor intrebari pe care nu le cunoaste intotdeauna explicit. In momentul in care este nemultumit de raspunsurile gasite, va incerca sa gaseasca explicatiile in alt mod si de aici apare abandonarea unei cai si adoptarea alteia, ceea ce da senzatia de superficialitate. In esenta, este vorba despre zbaterea omului in dorinta de a se cunoaste pe sine. Pe de alta parte, este vorba despre confruntarea dintre partea muritoare (corpul - Castor) si partea nemuritoare (sufletul - Pollux) a omului. Sufletul nu poate sa treaca de problemele corpului pentru a trai exact experientele pe care si le-a propus. De aici apare necesitatea armoniei celor doua parti, a echilibrului in dualitate.

Nativul Gemeni

Pe langa ceea ce stim despre nativii Gemeni, scopul lor constient este comunicarea si studiul. Soarele in aceasta pozitie chiar ofera abilitati deosebite pentru studiu si comunicare, dar in acelasi timp si o superficialitate izvorata chiar din dorinta de a cuprinde cat mai multa informatie. Au o natura adaptabila, alerta, curioasa, studioasa, cu un dezvoltat simt al umorului.

Karmic: in viata anterioara a dezvoltat calitati mentale, iar acum acestea trebuie puse in valoare. Problema cea mai mare este modul in care trebuie sa faca acest lucru. Pentru aceasta, trebuie sa invete sa se concentreze, sa asculte, sa nu se disperseze. Deci trebuie sa-si insuseasca aceste calitati care aparent sunt in contradictie cu personalitatea.

Ascendentul Gemeni

Isi pune mai mult amprenta pe aspectul fizic. Astfel, cel care are Ascendentul in semnul Gemenilor va fi de tip mercurian, mai uscativ si va avea tenul putin mai inchis, dar nu intunecat, iar statura va fi medie spre mica. Sunt usor de recunoscut mai ales daca au "ochi jucausi", care cu greu ascund ceea ce am putea numi "priviri istete".

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Cum să îmţelegem semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal. Care sunt caracteristicile lor? Consultând aceste pagini puteţi să vă răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Ce calităţi şi ce defecte are zodia mea? Aş vrea o descriere generală a semnului zodiacal.
 • Sunt nativ al unei zodii deoarece Soarele era în acea zodie când m-am născut. Ce-mi aduce asta?
 • Dar din punct de vedere karmic (din vieţi anterioare) ce surprize-mi rezervă această zodie?
 • Se spune că Ascendentul este foarte important. Dacă am Ascendentul într-o anumită zodie, cât de important este pentru mine?

Diferenţierea inteligenţei după element

 • Semnele de foc: Săgetătorii, Leii și Berbecii au inteligență intuitivă.
 • Semnele de pământ: Taurii, Capricornii și Fecioarele au inteligență de tip practic.
 • Semnele de aer: Gemenii, Balanțele și Vărsătorii au inteligență analitică.
 • Semnele de apă: Peștii, Racii și Scorpionii au inteligență perceptivă.
Descrierea zodiilor

Diferenţa dintre zodia natală şi Ascendentul zodiacal

Ca să clarificăm:

 • Zodia natală este semnul zodiacal în care s-a aflat Soarele în momentul naşterii. Cred că fiecare ştie în ce zodie s-a născut!
 • Ascendentul este semnul zodiacal ce răsare la orizontul estic în momentul naşterii. Asta depinde de ora naşterii. Dacă nu vă cunoaşteţi Ascendentul, îl puteţi afla aici.
 • Ascendentul îşi face foarte tare simţită prezenţa în special după un ciclu al lui Saturn, adică 28-29 de ani. De aceea vă recomandăm să citiţi previunile nu numai la zodia nativă ci şi la zodia Ascendent. De multe ori s-ar putea să vă recunoaşteţi mai mult la Ascendent decât la zodia în care v-aţi născut.
 • Este drept, acestea sunt descrieri şi previziuni generale. Dacă vreţi ca totul să fie personalizat, să vă vedeţi ca într-o oglindă, apelaţi la specialişti.