AstroDex

Horoscop Leu

Leu

Semnul Leului - descriere generala

Reprezinta plenitudinea vietii, maturizarea fructelor, varsta hotararii si prezentarii vointei clare. Reprezinta posibilitatea omului de a invinge orice obstacol, asemenea lui Hercule in lupta cu leul din Nemeea, gasind in sine potentialul pe care trebuie sa-l utilizeze. In tema natala el subliniaza capacitatile omului de a crea, de a-si fauri o personalitate si de a-si conduce propriul destin. Este semnul luminii spirituale, al luminii divine, reprezinta Tatal, creatorul si intretinatorul vietii, de aceea la vechii egipteni era asociat cu Ra, Soarele.

Nativul Leu

Este liderul, cel care poate organiza si impune, cel care stie exact ceea ce vrea si mai ales stie sa-si arate vointa. Cultiva un puternic simt al demnitatii, onoarei, curajului si mandriei. Are abilitate pentru a organiza, a dramatiza, a inspira loialitate si a radia incredere si bucurie. Este conducatorul care ameninta dar nu pune in practica amenintarea, tocmai pentru ca se considera superior.

Karmic: are de invatat lectiile umilintei, altruismului, rabdarii si atentiei asupra detaliilor.

Ascendentul Leu

Isi pune mai mult amprenta pe aspectul fizic. Astfel, cel care are Ascendentul in semnul Leului se remarca prin parul ce seamana cu coama unui leu, are un bust solid, figura impunatoare dar luminoasa. Un asemenea ascendent impune la construirea atenta a personalitatii, in directia increderii in fortele proprii si a demnitatii.

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Cum să îmţelegem semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal. Care sunt caracteristicile lor? Consultând aceste pagini puteţi să vă răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Ce calităţi şi ce defecte are zodia mea? Aş vrea o descriere generală a semnului zodiacal.
 • Sunt nativ al unei zodii deoarece Soarele era în acea zodie când m-am născut. Ce-mi aduce asta?
 • Dar din punct de vedere karmic (din vieţi anterioare) ce surprize-mi rezervă această zodie?
 • Se spune că Ascendentul este foarte important. Dacă am Ascendentul într-o anumită zodie, cât de important este pentru mine?

Diferenţierea inteligenţei după element

 • Semnele de foc: Săgetătorii, Leii și Berbecii au inteligență intuitivă.
 • Semnele de pământ: Taurii, Capricornii și Fecioarele au inteligență de tip practic.
 • Semnele de aer: Gemenii, Balanțele și Vărsătorii au inteligență analitică.
 • Semnele de apă: Peștii, Racii și Scorpionii au inteligență perceptivă.
Descrierea zodiilor

Diferenţa dintre zodia natală şi Ascendentul zodiacal

Ca să clarificăm:

 • Zodia natală este semnul zodiacal în care s-a aflat Soarele în momentul naşterii. Cred că fiecare ştie în ce zodie s-a născut!
 • Ascendentul este semnul zodiacal ce răsare la orizontul estic în momentul naşterii. Asta depinde de ora naşterii. Dacă nu vă cunoaşteţi Ascendentul, îl puteţi afla aici.
 • Ascendentul îşi face foarte tare simţită prezenţa în special după un ciclu al lui Saturn, adică 28-29 de ani. De aceea vă recomandăm să citiţi previunile nu numai la zodia nativă ci şi la zodia Ascendent. De multe ori s-ar putea să vă recunoaşteţi mai mult la Ascendent decât la zodia în care v-aţi născut.
 • Este drept, acestea sunt descrieri şi previziuni generale. Dacă vreţi ca totul să fie personalizat, să vă vedeţi ca într-o oglindă, apelaţi la specialişti.