AstroDex

Horoscop Scorpion

Scorpion

Semnul Scorpionului - descriere generala

Este mijlocul toamnei si in acest fel semnul Scorpionului desemneaza timpul mortii naturii si al supravietuirii sale prin samanta. O alta reprezentare a acestui semn este vulturul, asa cum apare el in viziunea lui Ezechiel (cele patru semne fixe reprezentate prin patru capete), dar este vorba despre scorpionul spiritualizat. Scorpionul este simbolul ocultismului, al transformarii si regenerarii, al mortii pentru o a doua nastere. Astfel, cei care urmeaza o cale spirituala, la un moment dat vor ajunge la punctul in care scorpionul se va transforma in sarpe, o alta reprezentare a scorpionului, iar mai apoi in vultur. Aici de fapt intalnim si gradele de initiere ale scolii esoterice egiptene. In tema natala, semnul Scorpionului reprezinta sexualitatea, moartea si renasterea.

Nativul Scorpion

Aceasta pozitie a Soarelui ofera un puternic simt al autocontrolului, abilitate pentru a manevra, a distruge sau a regenera. Este deosebit de incisiv si penetrant, atat in ceea ce priveste legile naturii cat si ale sufletului, deci ale problemelor sentimentale. Dar aceasta cunoastere este tentat sa o foloseasca in scopuri nu intotdeauna corecte, mai ales are tendinta sa le utilizeze pentru a domina si a manevra sentimentele celorlalti. Actioneaza de cele mai multe ori cu sange rece, fara scrupule si fara iertare, chiar daca marea sa lectie de invatat este iertarea si corecta directionare a sentimentelor si energiilor.

Karmic: asa cum am spus, lectia pe care o are acum de invatat este iertarea si compasiunea. Este un semn de apa nu pentru ca vine cu astfel de caracteristici, ci tocmai pentru ca nu le are si trebuie obligatoriu sa le realizeze.

Ascendentul Scorpion

Poate manifesta un criticism exagerat si o ironie dusa la extrem. Acul scorpionului se manifesta in aceasta privinta din plin. Ca aspect fizic, se disting cele doua tipuri, unul meditativ si discret, iar celalalt, cu ochii tip lama, este adevaratul scorpion, pentru care sexualitatea reprezinta mult mai mult decat pentru alte zodii.

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Cum să îmţelegem semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal. Care sunt caracteristicile lor? Consultând aceste pagini puteţi să vă răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Ce calităţi şi ce defecte are zodia mea? Aş vrea o descriere generală a semnului zodiacal.
 • Sunt nativ al unei zodii deoarece Soarele era în acea zodie când m-am născut. Ce-mi aduce asta?
 • Dar din punct de vedere karmic (din vieţi anterioare) ce surprize-mi rezervă această zodie?
 • Se spune că Ascendentul este foarte important. Dacă am Ascendentul într-o anumită zodie, cât de important este pentru mine?

Diferenţierea inteligenţei după element

 • Semnele de foc: Săgetătorii, Leii și Berbecii au inteligență intuitivă.
 • Semnele de pământ: Taurii, Capricornii și Fecioarele au inteligență de tip practic.
 • Semnele de aer: Gemenii, Balanțele și Vărsătorii au inteligență analitică.
 • Semnele de apă: Peștii, Racii și Scorpionii au inteligență perceptivă.
Descrierea zodiilor

Diferenţa dintre zodia natală şi Ascendentul zodiacal

Ca să clarificăm:

 • Zodia natală este semnul zodiacal în care s-a aflat Soarele în momentul naşterii. Cred că fiecare ştie în ce zodie s-a născut!
 • Ascendentul este semnul zodiacal ce răsare la orizontul estic în momentul naşterii. Asta depinde de ora naşterii. Dacă nu vă cunoaşteţi Ascendentul, îl puteţi afla aici.
 • Ascendentul îşi face foarte tare simţită prezenţa în special după un ciclu al lui Saturn, adică 28-29 de ani. De aceea vă recomandăm să citiţi previunile nu numai la zodia nativă ci şi la zodia Ascendent. De multe ori s-ar putea să vă recunoaşteţi mai mult la Ascendent decât la zodia în care v-aţi născut.
 • Este drept, acestea sunt descrieri şi previziuni generale. Dacă vreţi ca totul să fie personalizat, să vă vedeţi ca într-o oglindă, apelaţi la specialişti.

Orele planetare
AstroDex
Azi: 26.02.2020 - 17:12
Răsărit Soare: 06:56
Apus Soare: 18:00
Guvernatorul zilei:
Guvernatorul zilei
Ora planetară:
Cititi amanunte
Marte: 17:04 - 18:00
Detalii oră planetară