AstroDex

Horoscop Scorpion

Scorpion

Semnul Scorpionului - descriere generala

Este mijlocul toamnei si in acest fel semnul Scorpionului desemneaza timpul mortii naturii si al supravietuirii sale prin samanta. O alta reprezentare a acestui semn este vulturul, asa cum apare el in viziunea lui Ezechiel (cele patru semne fixe reprezentate prin patru capete), dar este vorba despre scorpionul spiritualizat. Scorpionul este simbolul ocultismului, al transformarii si regenerarii, al mortii pentru o a doua nastere. Astfel, cei care urmeaza o cale spirituala, la un moment dat vor ajunge la punctul in care scorpionul se va transforma in sarpe, o alta reprezentare a scorpionului, iar mai apoi in vultur. Aici de fapt intalnim si gradele de initiere ale scolii esoterice egiptene. In tema natala, semnul Scorpionului reprezinta sexualitatea, moartea si renasterea.

Nativul Scorpion

Aceasta pozitie a Soarelui ofera un puternic simt al autocontrolului, abilitate pentru a manevra, a distruge sau a regenera. Este deosebit de incisiv si penetrant, atat in ceea ce priveste legile naturii cat si ale sufletului, deci ale problemelor sentimentale. Dar aceasta cunoastere este tentat sa o foloseasca in scopuri nu intotdeauna corecte, mai ales are tendinta sa le utilizeze pentru a domina si a manevra sentimentele celorlalti. Actioneaza de cele mai multe ori cu sange rece, fara scrupule si fara iertare, chiar daca marea sa lectie de invatat este iertarea si corecta directionare a sentimentelor si energiilor.

Karmic: asa cum am spus, lectia pe care o are acum de invatat este iertarea si compasiunea. Este un semn de apa nu pentru ca vine cu astfel de caracteristici, ci tocmai pentru ca nu le are si trebuie obligatoriu sa le realizeze.

Ascendentul Scorpion

Poate manifesta un criticism exagerat si o ironie dusa la extrem. Acul scorpionului se manifesta in aceasta privinta din plin. Ca aspect fizic, se disting cele doua tipuri, unul meditativ si discret, iar celalalt, cu ochii tip lama, este adevaratul scorpion, pentru care sexualitatea reprezinta mult mai mult decat pentru alte zodii.

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal.

Descrierea zodiilor