AstroDex

Horoscop Peşti

Pesti

Semnul Pestilor - descriere generala

Indica sfarsitul iernii, sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia sugerat de cei doi pesti tragand in directii opuse. Este vremea dezghetului, samanta fiind pregatita pentru un nou ciclu al naturii. Semnul Pestilor, in axa cu semnul Fecioarei, sunt simboluri ale erei dominata de crestinism. Pestii, semnul sacrificiului, este guvernat de catre Jupiter, planeta generozitatii, ce marcheaza esenta invataturii crestine: iubirea aproapelui. In tema natala Pestii arata locul de sacrificiu, asemenea unui sacrificiu necesar pentru a finaliza o treapta evolutiva, un domeniu fragil, confuz si sensibil, unde ezitarea mareste parca dificultatea de rezolvare a problemelor. Un semn de mister, plin de farmec si bunatate.

Nativul Pesti

Foarte sensibil, acest nativ incearca cu toate puterile sale sa-si integreze interiorul in viata Universului. Fiinta sa este dizolvata parca in mediul inconjurator. Intotdeauna este gata sa se jertfeasca pentru o cauza nobila. Este un om de o puritate deosebita. Este greu de inteles pentru ceilalti nativi ai zodiacului, fiindca este dirijat din interior de catre o logica superioara, diferita de cea pamanteasca. Aceasta logica nu-i este foarte clara nici lui insusi: este influentabil, imprevizibil, indecis, chiar ciudat. Este plin de compasiune si bunavointa. Este cel mai sentimental semn al zodiacului. Pare putin legat de planul fizic, dar tine foarte mult sa lucreze in acesta, ca sa nu-l piarda de sub picioare. In interiorul lui, doreste sa evadeze din materie. Pare ca se concentreaza greu, dar adevarul este ca poate avea mai multe puncte focalizate deodata. El examineaza fiecare problema din mai multe puncte de vedere, in acelasi timp. Acesta este o capacitate naturala a sufletului sau dilatat. Are nevoie de compania celorlalti, singur se simte dezradacinat. Acesta, in special in domeniul parapsihologic, fiindca nu este sigur pe sine si sfarseste sa devina critic. Are o prietenie cel putin interesanta: este foarte loial, chiar se "agata" de prieteni, dar nu se deschide total. Are o intuitie dezvoltata, insa nu destul de clara (o traduce greu in cuvinte, in logica). Este umanist, receptiv si generos. Trebuie sa lucreze pentru stabilitatea proprie.

Karmic: a trait cel putin o viata (cel mai frecvent, ultima) pe care n-a inteles-o pe deplin. Atunci n-a avut dificultati de ordin material, si n-a stiut precis pentru ce scop sa-si dedice viata. A refuzat responsabilitati, a fugit de provocari, refugiindu-se in melancolie si in ajutorarea celor mai putin norocosi decat el. N-a avut o conduita constanta. Acum trebuie sa lupte pentru concretizare, claritate si atitudine pozitiva in fata vietii.

Ascendentul Pesti

Poate sa ofere un deficit al simtului practic si o incetineala caracteristica. Prefera mai degraba sa sufere decat sa riposteze, dar cand riposteaza, actioneaza haotic. Sunt calmi, sensibili si duplicitari. Ascendentul isi pune puternic amprenta asupra aspectului fizic. Cei care au ascendentul in acest semn, daca au ochi albastri, au un aspect sters, spalacit, tulburi.

Firicel Ciarnau

Semnele zodiacale

Cum să îmţelegem semnele zodiacale

Câteva cuvinte despre fiecare semn zodiacal. Care sunt caracteristicile lor? Consultând aceste pagini puteţi să vă răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Ce calităţi şi ce defecte are zodia mea? Aş vrea o descriere generală a semnului zodiacal.
 • Sunt nativ al unei zodii deoarece Soarele era în acea zodie când m-am născut. Ce-mi aduce asta?
 • Dar din punct de vedere karmic (din vieţi anterioare) ce surprize-mi rezervă această zodie?
 • Se spune că Ascendentul este foarte important. Dacă am Ascendentul într-o anumită zodie, cât de important este pentru mine?

Diferenţierea inteligenţei după element

 • Semnele de foc: Săgetătorii, Leii și Berbecii au inteligență intuitivă.
 • Semnele de pământ: Taurii, Capricornii și Fecioarele au inteligență de tip practic.
 • Semnele de aer: Gemenii, Balanțele și Vărsătorii au inteligență analitică.
 • Semnele de apă: Peștii, Racii și Scorpionii au inteligență perceptivă.
Descrierea zodiilor

Diferenţa dintre zodia natală şi Ascendentul zodiacal

Ca să clarificăm:

 • Zodia natală este semnul zodiacal în care s-a aflat Soarele în momentul naşterii. Cred că fiecare ştie în ce zodie s-a născut!
 • Ascendentul este semnul zodiacal ce răsare la orizontul estic în momentul naşterii. Asta depinde de ora naşterii. Dacă nu vă cunoaşteţi Ascendentul, îl puteţi afla aici.
 • Ascendentul îşi face foarte tare simţită prezenţa în special după un ciclu al lui Saturn, adică 28-29 de ani. De aceea vă recomandăm să citiţi previunile nu numai la zodia nativă ci şi la zodia Ascendent. De multe ori s-ar putea să vă recunoaşteţi mai mult la Ascendent decât la zodia în care v-aţi născut.
 • Este drept, acestea sunt descrieri şi previziuni generale. Dacă vreţi ca totul să fie personalizat, să vă vedeţi ca într-o oglindă, apelaţi la specialişti.